breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Το μοναδικό μπλε ηφαίστειο του κόσμου

Το μπλε του χρώμα σε ξεγελά, δεν είναι όμως μία απλή λίμνη... Είναι το μοναδικό ηφαίστειο στον κόσμο, που οι φλόγες του φαίνονται μπλε.

Μπορεί να μοιάζει με όαση, όμως στην πραγματικότητα είναι η κορυφή ενός ενεργού ηφαιστείου. Είναι το μοναδικό μπλε ηφαίστειο ολόκληρου του κόσμου…

Το ηφαίστειο Kawah Ijen βρίσκεται στην περιοχή Java της Ινδονησίας. Στην κορυφή του βρίσκεται μία καταγάλανη λίμνη γεμάτη με οξύ. Η θερμοκρασία στη λίμνη φτάνει τους 35 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που κάνει δύσκολη εκεί την επιβίωση ψαριών και άλλων θαλάσσιων οργανισμών.

Το βράδυ όμως εκτυλίσσεται όλη η μαγεία του ηφαιστείου Kawah Ijen. Όποιος τυχερός βρεθεί εκεί, θα δει ένα απίστευτο και μοναδικό θέαμα στον κόσμο. Το ενεργό ηφαίστειο φαίνεται σαν να βγάζει μπλε φλόγες από μέσα του. Το μπλε τους χρώμα δεν οφείλεται στη λάβα, αλλά στην καύση αερίων, σε συνδυασμό με τη μπλε λίμνη. Μόλις οι φλόγες κρυώσουν, έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός κατακίτρινο θειαφιού, που επεξεργάζεται από ντόπιους στα ορυχεία.

Πρόκειται λοιπόν για ένα ηφαίστειο, που εκτός από τις εντυπωσιακές εικόνες, που προσφέρει με τις μπλε φλόγες, προσφέρει πολλά στους κατοίκους της περιοχής.

*****

Γερμανία : Έκλεισε 8 ώρες ο δρόμος λόγω… βουβαλιών

Ο αυτοκινητόδρομος Α3 κοντά στο Λεβερκούζεν έμεινε κλειστός για 8 ώρες, καθώς είχε βγει βόλτα ένα κοπάδι... βουβάλια.

Τα βουβάλια είναι πολύ μεγάλα ζώα και φυσικά υπήρχε κίνδυνος δυστυχήματος. Ο δρόμος έκλεισε και στη συνέχεια ειδικοί επιχείρησαν να τα απομακρύνουν.

Τελικά χρειάστηκαν ώρες, καθώς έπρεπε τα ζώα να ναρκωθούν, για να μετακινηθούν από το σημείο με ασφάλεια.

Nα που και στην προοδευμένη Γερμανία, ευτράπελα σαν και αυτό συμβαίνουν, παρά την τάξη με την οποία τους έχουμε συνηθίσει να εργάζονται και να λειτουργούν.

*****

Καθάριζε την καμινάδα και βρήκε ένα χάρτη του 1690

Την ώρα που καθάριζε την καμινάδα του σπιτιού του, βρήκε κάτι κουρέλια. Ήταν όμως τελικά ένας ιστορικός χάρτης του 1690!

Όταν ένας άγνωστος άνδρας από την περιοχή Aberdeen της Σκωτίας πήγε να καθαρίσει την καμινάδα του, κανείς δεν περίμενε ότι αυτό που θα έβρισκε, θα αποτελούσε ένα έργο τεράστιας ιστορικής σημασίας…

Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του σπιτιού του, ο άνδρας θέλησε να κάνει κάποιες αλλαγές στο τζάκι του και να καθαρίσει καλά την καμινάδα. Όταν λοιπόν ξεκίνησε το καθάρισμα, βρήκε κάτι βρώμικα και παλιά κουρέλια σφηνωμένα εκεί.

Ήταν έτοιμος να τα πετάξει, δεν βιάστηκε όμως, καθώς παρατηρώντας λίγο παραπάνω τα κουρέλια, αντιλήφθηκε ότι είναι κάτι παραπάνω από παλιά υφάσματα. Ξεδιπλώνοντας με προσοχή τη μάζα, συνειδητοποίησε ότι ήταν ένας αρχαίος καμβάς με τις ζωγραφιές του να έχουν σχεδόν φθαρεί τελείως.

Αμέσως, ο άνδρας έβαλε τα υποτιθέμενα κουρέλια σε ένα κουτί και το έστειλε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σκωτίας στο Εδιμβούργο, προκειμένου να το εξετάσουν οι ειδικοί. Μόλις το παρέλαβαν, οι ερευνητές κατάλαβαν αμέσως ότι επρόκειτο για έναν πολύ παλιό χάρτη και άρχισαν τις έρευνες.

Βρήκαν λοιπόν ότι ο χάρτης χρονολογείτο πίσω στο 1690 και μάλιστα αναγνώρισαν εικόνες του Βασιλιά Γουλιέλμου Γ΄ της Αγγλίας, της Σκωτίας, και της Ιρλανδίας που βασίλεψε από το 1689 μέχρι το 1702, σχεδόν όλο αυτό το διάστημα, από κοινού με τη σύζυγό του, Μαρία Β΄ της Αγγλίας. Μάλιστα, κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι ζωγράφος του χάρτη ήταν ο Άγγλος George Wildey.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι σας, να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για ιστορικές ανακαλύψεις!

*****

Έδιωξαν πατέρα και κόρη από το αεροσκάφος, επειδή η μικρή φοβάται τα αεροπλάνα

Ένας πατέρας με την κόρη του αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο μετά από πιέσεις του πληρώματος

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε μία πτήση της αεροπορικής εταιρείας Southwest Airlines, με προορισμό την Ατλάντα. Ένας πατέρας με την κόρη του αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο.

Και ενώ όλα πήγαιναν καλά και η επιβίβαση είχε τελειώσει στην ώρα της, ξαφνικά επικράτησε πανικός. Πατέρας και κόρη ενημερώθηκαν ότι πρέπει να κατέβουν από το αεροπλάνο. Πώς ξεκίνησαν όλα;

Το αεροπλάνο ήταν έτοιμο για απογείωση και άρχισε την πορεία του στον αεροδιάδρομο. Από τη στιγμή αυτή, ένα μικρό κοριτσάκι συνοδευόμενο από τον πατέρα του, έκλαιγε και φώναζε εξαιτίας του φόβου που έχει με τα αεροπλάνα. Ο πατέρας της προσπάθησε να την κάνει να ησυχάσει, μέχρι που τελικά η πιτσιρίκα κατάφερε να ηρεμήσει.

Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν έπεισε το πλήρωμα του αεροπλάνου, αφού η απόφαση είχε ήδη παρθεί… «Έχουμε ένα περιστατικό στο αεροπλάνο. Έναν επιβάτη που θα μπορούσε να γίνει επιθετικός. Θα επιστρέψουμε στη θύρα επιβίβασης», ενημέρωσε ο πιλότος το κέντρο ελέγχου.

Ο πατέρας ζητούσε εξηγήσεις, αφού το παιδί του είχε ηρεμήσει και η αναστάτωση είχε σταματήσει πια. Η αεροσυνοδός όμως επέμενε : «Δεν γίνεται να το συζητήσουμε άλλο. Επιστρέψαμε στο σημείο όπου έγινε η επιβίβαση».

«Είναι απλά ένα παιδί! Φοβήθηκε!», έλεγαν οι συνεπιβάτες, προσπαθώντας να υπερασπιστούν τον πατέρα και την κόρη του. Η αεροσυνοδός επέμενε και ξεκαθάρισε ότι ο μόνος τρόπος να ταξιδέψουν στην Ατλάντα, είναι να απομακρυνθούν οι δύο επιβάτες.

Όπερ και εγένετο…


Γερμανία : Έκλεισε 8 ώρες ο δρόμος λόγω… βουβαλιών
καμινάδα
Έδιωξαν πατέρα και κόρη από το αεροσκάφος, επειδή η μικρή φοβάται τα αεροπλάνα

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής