breaking news Νέο

Επίκαιρη Ερώτηση Κατ. Παπακώστα προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Ίδρυση Ακαδημίας Τεχνών

Επίκαιρη Ερώτηση Κατ. Παπακώστα προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Ίδρυση Ακαδημίας Τεχνών

Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε η Βουλευτής Β΄ Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου με θέμα την ίδρυση Ακαδημίας Τεχνών. Στο κείμενο της Ερώτησης η Βουλευτής επισημαίνει πως οι σπουδές δραματικής τέχνης αποτελούν έναν αρρύθμιστο τομέα, ο οποίος αδικεί τους αποφοίτους των σχολών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Εξηγεί ότι οι Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης τελούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πως τόσο στις δημόσιες όσο και στις ιδιωτικές Σχολές απαιτείται η συμμετοχή των σπουδαστών σε εισαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Για την απόκτηση τίτλου σπουδών από τις Ανώτερες Ιδιωτικές Σχολές Δραματικής Τέχνης, απαιτείται, επιπροσθέτως, η συμμετοχή σε εξετάσεις που διεξάγονται από επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

                Η Κατερίνα Παπακώστα δίνει έμφαση στο γεγονός πως παρ’ όλα αυτά, στους απόφοιτους αυτών των Σχολών δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ενώ τα πτυχία του υπάγονται στο επίπεδο 5 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, όπου υπάγονται και οι απόφοιτοι μαθητείας των ΕΠΑΛ. Σημειώνει επιπλέον, πως δεν έχουν ούτε και την δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων διδακτικής του θεάτρου και διορισμού στην δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

                Η Βουλευτής υπογραμμίζει την ανάγκη ίδρυσης Ακαδημίας Τεχνών, καθώς μέσω αυτής θα πραγματοποιηθεί η ανωτατοποίηση των τεσσάρων κρατικών σχολών τέχνης. Αναφέρει, πως ήδη, στις 18 Μαΐου 2016 τα Υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας είχαν ανακοινώσει την απόφαση να δρομολογηθεί η ίδρυσή της. Πρόκειται ωστόσο για ένα εγχείρημα, το οποίο δεν έχει προχωρήσει ακόμη.

 

 Η Κατερίνα Παπακώστα ρωτά την αρμόδια Υπουργό, αν προτίθεται να ιδρύσει Ακαδημία Τεχνών, ώστε να πραγματοποιηθεί αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σχολών της Χώρας μας. Επιπλέον, ρωτά, πότε θα εκδοθεί η ΚΥΑ, η οποία προβλέπεται στον νόμο 4481/2017, ώστε να πραγματοποιηθεί η ισοτιμία των τίτλων σπουδών που χορηγήθηκαν από Ανώτερες Δημόσιες και Ιδιωτικές Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης έως την έναρξη ισχύος του ν. 3149/2003, με τους τίτλους σπουδών που χορηγούσαν τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έως το 2003.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής