breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Το μαγευτικό νησί της Ελλάδας με τα χρυσοπράσινα νερά και τη ροζ άμμο

Το νησάκι με τους 600 κατοίκους το χειμώνα, που το καλοκαίρι γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών.

Χρυσοπράσινα νερά, παρθένες παραλίες και μία αίσθηση απομόνωσης και γαλήνης…

Κατά την αρχαιότητα, η σημερινή Ελαφόνησος δεν αποτελούσε νησί, αλλά τη χερσόνησο Όνου Γνάθος, καθώς τότε το σχήμα παρέπεμπε στην όψη γαϊδουρομασέλας, σύμφωνα με τον Παυσανία.

Το σημερινό της όνομα η Ελαφόνησος το οφείλει στο πλούσιο κυνήγι, που υπήρχε στην περιοχή από την αρχαιότητα, καθώς, όπως αναφέρεται και από τον Παυσανία, πολλά ήταν τα ιερά της Αρτέμιδας στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα από την ύπαρξη πλήθους μικρόσωμων ελαφιών κόκκινου χρώματος.

Άλλωστε και το διάσημο άγαλμα της Θεάς Αρτέμιδας στο Μουσείο του Λούβρου, που κρατά ένα τέτοιο ελάφι, έχει βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τον οικισμό της Ελαφονήσου βρίσκονται οι δίδυμες παραλίες του Σίμου (μικρή παραλία) και του Σαρακήνικου (μεγάλη παραλία). Στις παραλίες του Σίμου και του Σαρακήνικου μπορεί κανείς να θαυμάσει τη ροζ άμμο, που προέρχεται από κόκκινα κοράλλια, που υπάρχουν στο βυθό…

*****

Επιβάτης αεροπλάνου τρολάρει παιδί, που δε σταματά να φωνάζει!

Μην σου τύχει! Παιδί δε σταματά να ωρύεται, από την ώρα που μπήκε στο αεροπλάνο. Επιβάτης το τρολάρει, μέχρι που καταφέρνει να το ηρεμήσει!

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο, που δημοσιεύτηκε το 2016 και επανήλθε στο προσκήνιο και μέχρι σήμερα χαρίζει άφθονο γέλιο σε όποιον το παρακολουθεί.

Ο άνδρας του βίντεο προσπαθεί να συγκρατήσει τα νεύρα του, αφού είναι αρκετά κουρασμένος και ένα μικρό παιδί, που κάθεται σχεδόν δίπλα του στο αεροπλάνο δεν έχει σταματήσει να ωρύεται και να γκρινιάζει από την ώρα που επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος.

Την ίδια ώρα, όλοι οι επιβάτες φαίνεται να έχουν απηυδήσει με το παιδί που δεν λέει με τίποτα να ησυχάσει. Αποκορύφωμα; Η αντίδραση ενός άλλου συνεπιβάτη που βγάζει μία κραυγή τρολάροντας το με αυτόν τον ξεκαρδιστικό τρόπο. Η αστεία κίνησή του κάνει τους συνεπιβάτες να γελάσουν και το παιδί επιτέλους σταματά τα κλάματα, αφού η κραυγή του τράβηξε την προσοχή!

*****

Το μοναδικό μπλε δάσος στις Βρυξέλλες

Ένα δάσος βγαλμένο από παραμύθια... Δείτε το εντυπωσιακό μπλε δάσος, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και λίγοι το ξέρουν!

Απέχει μόλις 20 λεπτά από το κέντρο των Βρυξελλών, όμως μόλις φτάσει κανείς στο μπλε δάσος, είναι σαν να βρίσκεται σε άλλο χωροχρόνο. Το μοναδικό δάσος που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες το χρόνο, είναι κάτι παραπάνω από παραμυθένιο…

Ονομάζεται Hallebros και είναι «ντυμένο» με πανέμορφα αγριολούλουδα Καμπανούλες. Τα λουλούδια αυτά ανθίζουν για περίπου 300-400 χρόνια και κάνουν το δάσος των 1.300 στρεμμάτων σαν πίνακα ζωγραφικής.

Η ιδανική στιγμή για να το επισκεφτεί κανείς, είναι την άνοιξη και στις αρχές καλοκαιριού, κυρίως τις πρωινές ώρες, που ο ήλιος τονίζει το μπλε – μωβ χρώμα των σπάνιων λουλουδιών. Η κοπή των λουλουδιών απαγορεύεται αυστηρά, για να μην καταστραφεί η φυσική ομορφιά του τοπίου.

*****

Το νησάκι κοντά στη Σκιάθο που ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles

Είναι μια καταπράσινη νησίδα, που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Σκιάθου. Είναι ο ιδανικός προορισμός για φέτος το καλοκαίρι...

Υπάρχουν τόσα ωραία μικρά νησάκια μακριά από την πολυκοσμία, που αξίζει να ανακαλύψετε. Ένα από αυτά είναι η νησίδα των Σποράδων, Τσουγκριά. Η Τσουγκριά βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι Σκιάθου, καλύπτεται από πυκνή βλάστηση και διαθέτει μοναδικές παραλίες.

Το νησί διαθέτει υγροτόπους, που αποτελούν σημαντικό καταφύγιο για πουλιά στην περιοχή των Σποράδων. Η προσέγγιση του νησιού γίνεται με τουριστικά πλοιάρια από το λιμάνι της Σκιάθου ή από το λιμανάκι των Αχλαδιών. Η έκτασή της είναι 1,14 τ.χλμ..

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο εφοπλιστής Θωμάς Επιφανειάδης, ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Βογιατζή την κατασκευή στο νησάκι ενός εξωκλησιού στη μνήμη των Αγίων Φλώρου και Λαύρου. Οι δυο αυτοί Άγιοι υπήρξαν δίδυμα αδέλφια με καταγωγή από το Βυζάντιο, ήταν λιθοξόοι τεχνίτες που έζησαν στην πόλη Ουλπιάνα της Ιλλυρίας. Εορτάζουν στις 18 Αυγούστου κάθε έτους.

Ο Αλέξανδρος Βογιατζής με σεβασμό στο τοπίο, με την αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική του ματιά και χρησιμοποιώντας ό,τι είχε πάνω το νησί, κυρίως πέτρα και πλάκες, έχτισε το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι. Έτσι κτίσθηκε αυτό το εξωκλήσι η εκκλησία του γκρεμνού, όπως την αποκαλούν οι ψαράδες.

Το νησί εμφανίζεται ως ιδιοκτησία της μονής Ευαγγελίστριας της Σκιάθου, καθώς και των επιχειρηματικών οικογενειών Επιφανειάδη και Φιξ. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο επιχειρηματιών για την αγορά του. Ο τοπικός μύθος θέλει ακόμα και τους Beatles να έχουν επισκεφτεί τη Σκιάθο στα ’60ς και να προσπαθούν να αγοράσουν τον Τσουγκριά.

*****

-Ο πατέρας του Γιαννάκη πηγαίνει στη δασκάλα του, για να δει πως τα πάει ο κανακάρης του.

Η δασκάλα του λέει ότι δεν φτάνει που μονίμως κάνει φασαρία και σκαρώνει φάρσες, αλλά είναι και σκράπας στα μαθήματα, με αποκορύφωμα τη γεωγραφία.

-Όταν γυρνάει ο πατέρας στο σπίτι, πάει στο δωμάτιο του Γιαννάκη και τον πλακώνει στα χαστούκια, εξηγώντας του τι έγινε σήμερα στο σχολείο και ζητώντας του εξηγήσεις.

Ο Γιαννάκη λοιπόν του εξηγεί ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, απλά η δασκάλα τον έχει βάλει στο μάτι, καθότι είναι λίγο ζωηρός.

-Ο πατέρας του τότε του λέει "ωραία, θα σου κάνω ορισμένες ερωτήσεις, για να δω και εγώ αν είναι αλήθεια ή όχι".

-Πατέρας : "ποια είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας;"

-Γιαννάκης : "έλα ρε πατέρα, αυτό είναι εύκολο, το Ναύπλιο"

-Πατέρας : "ποια είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας;"

-Γιαννάκης : "καλά, δεν έχεις τίποτα πιο δύσκολο!!!, η Άρτα"

-Πατέρας : "που βρίσκονται οι Πρέσπες;"

-Γιαννάκης : "ωωωωω το χρόνο μου τρως τώρα, στην Κρήτη"

-Οπότε σηκώνεται ο πατέρας του, του τραβάει ένα φιλικό χαστούκι και του λέει "καλά βρε Γιαννάκη, αφού τα ξέρεις, γιατί δεν τα λες και στο σχολείο;!!!!!!!!!


Επιβάτης αεροπλάνου τρολάρει παιδί, που δε σταματά να φωνάζει!
Το μοναδικό μπλε δάσος στις Βρυξέλλες
Τσουγκριά
μπαμπάς-γιος

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής