breaking news Νέο

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βέροιας για 3η συνεχή χρονιά και με διεθνή διάσταση πλέον

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βέροιας για 3η συνεχή χρονιά και με διεθνή διάσταση πλέον

Διεθνή διάσταση αποκτά πλέον το «Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών», με τη μορφή που πρόκειται να παρουσιασθεί φέτος, κατά το χρονικό διάστημα 22-26 Αυγούστου, με διοργανωτή το Δήμο Βέροιας!

Κι αυτό γιατί, πέρα της συμμετοχής συλλόγων της Βέροιας και άλλων περιοχών της ελληνικής επικράτειας, στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν και 4 συγκροτήματα από το εξωτερικό, όπως έγινε γνωστό από την Οργανωτική Επιτροπή, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, με αφορμή το εν λόγω γεγονός.

Κίνηση η οποία έρχεται να εκφράσει στο απόλυτο τη φιλοδοξία, όταν πρωτοδιοργανώθηκε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, να ξεφύγει από τα όρια του Δήμου, να επεκταθεί σ' ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό!

«Αξίζει τον κόπο να το κάνουμε ξανά»

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης επεσήμανε χαρακτηριστικά : «Στόχος του Φεστιβάλ ήταν από την πρώτη στιγμή η εξωστρέφεια, να προβάλλουμε τη πόλη μας, κάτι που θα επιδιώξουμε και τα επόμενα χρόνια. Τα δύο προηγούμενα χρόνια έγινε δουλειά, που την αγκάλιασε ο κόσμος. Γι' αυτό αξίζει τον κόπο να το κάνουμε ξανά. Η δε ιδιαιτερότητα φέτος είναι πως θα συμμετέχουν και συγκροτήματα από το εξωτερικό, όπως είχαμε προγραμματίσει από την πρώτη χρονιά», είπε, αποκαλύπτοντας ακόμα πως «δεν κρύβω πως ξεκινάει και ο σχεδιασμός για το τέταρτο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών».

«Προσπαθούμε να αφήσουμε την παράδοση στα παιδιά μας»

Για θεσμό του Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, που διοργανώνεται φέτος για τρίτη χρονιά, έκανε λόγο ο Βασίλης Λυκοστράτης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, σημειώνοντας : «Αναγκαστήκαμε να περιοριστούμε στις 8 συμμετοχές εκτός Βέροιας και δεν μπορέσαμε να προσκαλέσουμε περισσότερο κόσμο, καθώς οι συμμετοχές από το Δήμο μας είναι πολλές και η φιλοξενία και ξενάγηση των ξένων συγκροτημάτων είναι για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα. Η φετινή προσπάθεια θα είναι μεγαλύτερη, η δική μας και των εθελοντών. Η επιτυχία του Φεστιβάλ είναι σίγουρη. Η πλειοψηφία των συλλόγων του Δήμου μας είναι δίπλα μας. Προσπαθούμε να αφήσουμε την παράδοση στα παιδιά μας. Να μην ξεχάσουμε την παράδοση». Ο ίδιος κατόπιν προέβη και στην ανακοίνωση επιγραμματικά του προγράμματος του Φεστιβάλ.

Οι αναφορές των μελών της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ

Με τη σειρά τους τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής είπαν για το Φεστιβάλ :

Θανάσης Σιακαβάρας : «Η συμμετοχή όλων των συλλόγων είναι ο σημαντικότερος πυλώνας της επιτυχίας του Φεστιβάλ. Φέτος προστέθηκαν τρία ακόμα μέλη στην οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ, πράγμα που αποδεικνύει την αγάπη που έδειξαν οι σύλλογοι στην προσπάθεια αυτή του Δήμου Βέροιας. Φέτος ανεβήκαμε ακόμα ένα σκαλί, προσκαλώντας και συγκροτήματα από το εξωτερικό. Ανεβάζουμε τον πήχυ και δουλεύουμε με περισσότερη όρεξη».

Πετρούλα Παπαδίνα : «Ξεκίνησε ένας όμορφος θεσμός, που αφορά στην παράδοση και συνεχίζεται για τρίτη χρονιά. Πέρυσι ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας. Φέτος αλλάζουμε χωριά, με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ να πραγματοποιούνται και σε δύο νέα χωριά, δίνοντάς τους έτσι πνοή και συμμετέχοντας και οι κάτοικοι. Γι' αυτό, λοιπόν, καλώ τον κόσμο και τους εθελοντές να σταθούν και φέτος δίπλα στο Φεστιβάλ».

Παύλος Σαρρημιχαηλίδης : «Με χαρά διοργανώνουμε το τρίτο φεστιβάλ, νιώθοντας ταυτόχρονα παλιά και νέα μέλη το ύψος της ευθύνης της διοργάνωσης. Η εμπειρία των δύο χρόνων όμως, θέλω να πιστεύω, θα συμβάλει στην ίδια και ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Φέτος ανεβήκαμε ένα σκαλί παραπάνω, έχει πλέον καθιερωθεί, με σκοπό να γίνει το καλύτερο φεστιβάλ της Ελλάδας».

Σάκης Σταυρίδης : «Φέτος αποκτά διεθνή προβολή το Φεστιβάλ, με 4 ξένες αποστολές, που είναι μία καλή ευκαιρία να προβάλουμε την περιοχή μας. Ακόμα, με τις παράλληλες εκδηλώσεις θα φέρουμε και άλλους ανθρώπους κοντά στην πόλη και στο φεστιβάλ».

Από την πλευρά του ο Στάθης Βακάλης τόνισε πως «το 3ο Φεστιβάλ θα είναι η καθιέρωσή του για πάντα στο Δήμο Βέροιας», ενώ ο Κώστας Τοπαλίδης επικεντρώθηκε στην προβολή των χωριών μέσω του Φεστιβάλ.

Ο δε Φάνης Κουτρουλιάς επεσήμανε ότι η φιλοξενία στα χωριά θα δώσει την ευκαιρία να αποκτηθούν σχέσεις με τους ξένους συλλόγους, που ίσως εισπραχθεί στο μέλλον με ανταλλαγή επισκέψεων.

Κλείνοντας, όλοι τους ευχήθηκαν για μια καλή διοργάνωση, καλώντας συγχρόνως τους εθελοντές και τον κόσμο να στηρίξει για μια ακόμη χρονιά το φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα

Η έναρξη του 3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, με παρέλαση στην οδό Μητροπόλεως και εκδήλωση στην πλατεία Δημαρχείου. Την επομένη, 23 Αυγούστου, θα φιλοξενηθεί στα Παλατίτσια, στις 24 Αυγούστου στον Προμηθέα, στις 25 Αυγούστου στον Άγιο Γεώργιο και η λήξη του θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου στην πλατεία Ωρολογίου. Επιπλέον, πρόκειται να υπάρξουν και δύο παράλληλες διοργανώσεις, οι οποίες ωστόσο δεν ανακοινώθηκαν.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής