breaking news Νέο

Πιστώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 287.021 δικαιούχους

Πιστώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 287.021 δικαιούχους

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος της καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε 287.021 δικαιούχους, καθώς αυτό θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από την Παρασκευή 25 έως και την Πέμπτη 31 Μαϊου.

Με απόφαση της αρμόδιας υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφης Αχτσιόγλου, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης 63.077.250,94 ευρώ για την πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγύης στους δικαιούχους του.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η πληρωμή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Επισημαίνεται ότι η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά (συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών).

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα, με την οποία συνεργάζονται για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

 

Το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ό,τι το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που υποστηρίζει σήμερα 700.000 συμπολίτες μας και 300.000 νοικοκυριά, με προϋπολογισμό 760 εκατομμύρια ευρώ, βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

α) την εισοδηματική ενίσχυση 50% μέσω προπληρωμένης κάρτας.

β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης

  • Κοινωνικά τιμολόγια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (ΚΟΤ)
  • Κοινωνικά τιμολόγια παροχής νερού
  • δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • ιατροφαρμακευτική κάλυψη
  • τρόφιμα, ΤΕΒ

γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη. Το δε 10% των ανέργων θα μπει στην Αγορά Εργασίας μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής