breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Η φυλή Toulampis στην Παπούα Νέα Γουινέα δεν είχε δει ποτέ λευκό άνδρα, μέχρι το 1976. Δείτε την αντίδρασή τους, όταν είδαν το Γάλλο εξερευνητή.

Ήταν 1976, όταν ο εξερευνητής Jean Pierre Dutilleux με την ομάδα του επισκέφτηκαν μία πρωτόγονη φυλή στην Παπούα Νέα Γουινέα. Ήταν η πρώτη φορά, που η φυλή Toulampis αντίκρισε λευκό άνδρα. Η αντίδρασή τους συγκλονίζει.

Η Παπούα Νέα Γουινέα βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας και περιλαμβάνει το ανατολικό άκρο της νήσου της Νέας Γουινέας και μερικά συμπλέγματα νησιών. Είναι από τις πλέον αγροτικές περιοχές στον κόσμο, καθώς μόνο το 18% του συνολικού πληθυσμού ζουν στις πόλεις. Η χώρα αποτελεί μία από τις πλέον ανεξερεύνητες στον κόσμο, τόσο πολιτιστικά, όσο και γεωγραφικά. Πιστεύεται ότι στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν πολλά άγνωστα ακόμα είδη χλωρίδας και πανίδας.

Με εξαίρεση το Βανουάτου, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει τη μεγαλύτερη πυκνότητα γλωσσών από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, με 7.000 ομιλητές ανά γλώσσα. Αναφορικά με τη χριστιανική θρησκεία, σύμφωνα με την απογραφή του 2000, το 96% των πολιτών είναι μέλη της Χριστιανικής Εκκλησίας. Πολλοί πολίτες συνδυάζουν τη χριστιανική λατρεία με προχριστιανικές πρακτικές αυτοχθόνων.

Η χώρα είναι μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και έχει Αρχηγό Κράτους τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. Μια από τις πλέον σημαντικές γιορτές που λαμβάνουν χώρα ετησίως, είναι και το Φεστιβάλ των Οροπεδίων, το οποίο γίνεται το Μάιο ή το Σεπτέμβριο. Στη διάρκεια των εορτών αυτών παρουσιάζονται χοροί και τραγούδια, τα οποία ψάλλονται συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

*****

Βολιβία : Ο καθρέφτης του Θεού…

Το Σαλάρ Ντε Ουγιούνι αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό στα υψίπεδα των Άνδεων στην Βολιβία. Αξίζει να το ανακαλύψετε...

Για μερικούς είναι ο καθρέφτης του Θεού, για άλλους είναι ένα θαύμα της φύσης. Για τους ανθρώπους Aymara των Άνδεων, η λίμνη σχηματίστηκε από τα δάκρυα της θεάς Tunupa, αφότου εγκαταλείφθηκε από το σύζυγό της, Kusku. Για όλους όμως το Σαλάρ Ντε Ουγιούνι στη Βολιβία είναι ένας επίγειος παράδεισος!

Η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα, βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βολιβία στο υψίπεδο των Άνδεων και διαμορφώθηκε ύστερα από μετασχηματισμούς διαφόρων προϊστορικών λιμνών. Καλύπτεται από λίγα μέτρα κρούστας αλατιού, το οποίο έχει μια εξαιρετική ομαλότητα, καθώς η υψομετρική διαφορά είναι λιγότερη από ένα μέτρο σε ολόκληρη την έκταση του Σαλάρ.

Η κρούστα χρησιμεύει ως πηγή αλατιού και καλύπτει μια τεράστια λεκάνη, εξαιρετικά πλούσια σε λίθιο, αφού το 50 με 70% των παγκοσμίων αποθεμάτων βρίσκονται εκεί. Το λίθιο βρίσκεται στο στάδιο της εξαγωγής του από το υπέδαφος.

Η μεγάλη επιφάνεια του Σαλάρ, οι καθαροί ουρανοί στην περιοχή και η εξαιρετική ομαλότητα της επιφανείας του, κάνουν το Σαλάρ ένα ιδανικό «εργαλείο» για τη βαθμονόμηση των υψομετρικών οργάνων των δορυφόρων παρατήρησης της Γης. Όταν οι αλυκές αυτές καλύπτονται από ένα λεπτό στρώμα νερού, μετατρέπονται σε έναν από τους μεγαλύτερους καθρέφτες της Γης!

Το Σαλάρ Ντε Ουγιούνι αποτελεί για τη μοναδικότητα του ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό στα υψίπεδα των Άνδεων στη Βολιβία.

*****

Διαρρήκτης γιόρτασε το πετυχημένο πλάνο του με χορό στις κάμερες!

Σε τρελά κέφια κατέγραψε μία κάμερα ασφαλείας ένα διαρρήκτη, που μόλις είχε καταφέρει να κλέψει αυτό που ήθελε από ένα κτίριο της πόλης Φρέσνο.

Κάμερες ασφαλείας ενός κτιρίου της πόλης Φρέσνο στην Καλιφόρνια κατέγραψαν ένα πρωτόγνωρο περιστατικό. Ο διαρρήκτης David Seale, αφού κατάφερε να φέρει εις πέρα το σχέδιο του, το γιόρτασε με χορευτικές φιγούρες!

Ο 43χρονος διαρρήκτης έδειξε την πλαστή του ταυτότητα στον άνθρωπο στην είσοδο του κτιρίου, ξεκλείδωσε ένα γραφείο, έκλεψε ένα λάπτοπ, κλείδωσε το γραφείο και μόλις τελείωσε το πλάνο του, έφυγε ανενόχλητος από το κτίριο.

Το αστυνομικό τμήμα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την εταιρεία, ότι ένας άγνωστος που κινεί τις υποψίες, μόλις έφυγε από το κτίριο. Αμέσως οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και ζήτησαν να δουν τι κατέγραψε την τελευταία ώρα η κάμερα ασφαλείας στην είσοδο του κτιρίου. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι θα αντίκριζε το διαρρήκτη σε τρελά κέφια, να χαίρεται που τα κατάφερε με πολύ κέφι και χορό!

Η χαρά του βέβαια τελείωσε νωρίς, αφού ο διαρρήκτης συνελήφθη την Τρίτη 15 Μαΐου από αστυνομικούς και κατηγορείται για διάρρηξη, κλοπή και πλαστογραφία.

*****

Ελεγκτές ζήτησαν να δουν τα εισιτήρια και αυτοί έκαναν ότι κοιμούνται!

Για πέντε ολόκληρα λεπτά οι ελεγκτές του τρένου ζητούσαν να δουν τα εισιτήρια δύο επιβατών. Αυτοί έκαναν ότι κοιμούνται του καλού καιρού!

«Το εισιτήριο σας παρακαλώ;», ζητούν οι ελεγκτές αυτού του τρένου στους δύο άνδρες. Η ίδια ερώτηση συνεχίστηκε για τουλάχιστον πέντε λεπτά, αφού οι άνδρες έκαναν τους ωραίους κοιμωμένους…

 

Οι άνδρες, από την ώρα που μπήκαν οι ελεγκτές στο τρένο, έκλεισαν τα μάτια τους και έκαναν ότι τους πήρε ο ύπνος. Όταν έφτασε η ώρα να ελέγξουν τα εισιτήριά τους, οι δύο νεαροί προσποιήθηκαν ότι κοιμούνται του καλού καιρού!

 

Καμία απάντηση δεν έδωσαν στο αν έχουν ή όχι εισιτήριο, μέχρι τη στιγμή που μία συνεπιβάτης του τρένου, κουρασμένη από τις συνεχείς αναπάντητες ερωτήσεις των ελεγκτών, σηκώθηκε και ανέλαβε δράση. Ζήτησε η ίδια από τους νεαρούς να ξυπνήσουν και να μη χρονοτριβούν, γιατί χαλάνε τις διακοπές της!

*****

Μια μέρα ένας Έλληνας υπουργός εξωτερικών πάει στην Αμερική να επισκεφτεί το συνάδελφο του Αμερικάνο υπουργό εξωτερικών.

Όταν μπήκε μέσα στο σπίτι, το σπίτι του προκάλεσε μεγάλο θαυμασμό και του λέει:

- Καλά ρε, που βρήκες τόσα λεφτά και έχτισες αυτό το παλάτι. Το σπίτι σου είναι τεράστιο.

Τότε του απαντάει ο Αμερικάνος:

- Βλέπεις αυτή τη γέφυρα εκεί στο ποτάμι;

- Ναι, απαντάει ο Έλληνας!

- Το 10% βρίσκεται εδώ μέσα!!

 

Μετά από 2 χρόνια ο Αμερικάνος υπουργός εξωτερικών επισκέπτεται τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών.

Ο Αμερικάνος μόλις μπαίνει μέσα, βλέπει το τεράστιο και μεγαλύτερο σπίτι από το δικό του και του λέει:

- Καλά ρε, που βρήκες τόσα λεφτά και έχτισες αυτό το παλάτι.

Το σπίτι σου είναι τεράστιο.

- Βλέπεις αυτή τη γέφυρα εκεί στο ποτάμι;

- Όχι!!!!, απαντά ο Αμερικάνος!!

- Ε! Το 100% βρίσκεται εδώ μέσα!


Σαλάρ Ντε Ουγιούνι στα υψίπεδα των Άνδεων στην Βολιβία
Διαρρήκτης γιόρτασε το πετυχημένο πλάνο του με χορό στις κάμερες
Ελεγκτές ζήτησαν να δουν τα εισιτήρια και αυτοί έκαναν ότι κοιμούνται

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής