breaking news Νέο

ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε.: Δυνατότητες χρηματοδότησης για ΟΤΑ, συλλόγους και νομικά πρόσωπα της Ημαθίας, μέσω του LEADER

  • ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε.: Δυνατότητες χρηματοδότησης για ΟΤΑ, συλλόγους και νομικά πρόσωπα της Ημαθίας, μέσω του LEADER
  • ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε.: Δυνατότητες χρηματοδότησης για ΟΤΑ, συλλόγους και νομικά πρόσωπα της Ημαθίας, μέσω του LEADER
  • ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε.: Δυνατότητες χρηματοδότησης για ΟΤΑ, συλλόγους και νομικά πρόσωπα της Ημαθίας, μέσω του LEADER
  • ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε.: Δυνατότητες χρηματοδότησης για ΟΤΑ, συλλόγους και νομικά πρόσωπα της Ημαθίας, μέσω του LEADER

Mετά την Αλεξάνδρεια και τη Νάουσα, σειρά πήρε η Βέροια, όπου χθες στις 12:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του προγράμματος ενημέρωσης της ΑΝ.ΗΜΑ.Α.Ε. για την 1η προκήρυξη για έργα δημόσιου χαρακτήρα στην Ημαθία.

Παρουσία του προέδρου της ΑΝΗ.ΜΑ Α.Ε. κ. Θεόφιλου Τεληγιαννίδη, στελεχών του Δήμου Βέροιας και εκπροσώπων συλλογικών φορέων της περιοχής, έγινε αναλυτική αποτύπωση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης που παρέχονται, τόσο για τους ΟΤΑ, όσο και για συλλόγους και νομικά πρόσωπα της Ημαθίας.

Τα στελέχη της ΑΝΗ.ΜΑ.Α.Ε. ανέλυσαν τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι δικαιούχοι, ενώ τόνισαν ιδιαίτερα τη διαθεσιμότητά τους για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος ή απορίας εκ μέρους των υποψηφίων.

Με την παρούσα, λοιπόν, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος καλούνται οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο της Δράσης 19.2.4 «Βασικές υπηρεσίες και ανάπλαση χωριών στις αγροτικές περιοχές».

Η δράση εφαρμόζεται σαν Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και εντάσσεται το σύνολο των Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων, εκτός από τα πολεοδομικά συγκροτήματα των Δημοτικών Κοινοτήτων Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας, οι οποίες ξεπερνούν σε πληθυσμό τους 15.000 κατοίκους. Η συγχρηματοδοτούμενη Δημόσια Δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται ενδεικτικά σε 1.520.000,00 € (συγχρηματοδότηση Ε.Γ. Τ.Α.Α. και εθνικών πόρων) και κατανέμεται κατά υποδράση ως ακολούθως :

 

 

 

Οι δε υποδράσεις που περιλαμβάνονται στο τοπικό πρόγραμμα στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης της ΑΝ.ΗΜΑ.Α.Ε., όσον αφορά σε δημοσίου χαρακτήρα παρεμβάσεις, είναι οι ακόλουθες :

  1. Στήριξη για τη δημιουργία βελτίωση ή επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό, καθώς και των σχετικών υποδομών (ενδεικτικά: παιδικοί σταθμοί, αγροτικά ιατρεία). (Κωδικός πρόσκλησης ΟΠΣΑΑ 19.4.2.2. 1/Μ 2998597).

19.2.4.2. Στήριξη για επενδύσεις για δημόσια χρήση σε υπηρεσίες και υποδομές αναψυχής, ανάπλασης χώρων εντός οικισμών, τουριστικές πληροφορίες και τουριστικές υποδομές μικρής κλίμακας (ενδεικτικά: σημάνσεις, δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι, προβολή προώθηση περιοχών, ποδηλατικές διαδρομές). (Κωδικός πρόσκλησης ΟΠ ΣΑΑ 19.2.4.3 1/Μ 2998597).

19.2.4.4. Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων, (κωδικός πρόσκλησης ΟΠΣΑΑ 19.2.4.4. 1/Μ2998597).

19.2.4.5 Στήριξη για μελέτες, υπηρεσίες και επενδύσεις, που συνδέονται με τον πολιτισμό, με τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των χωριών, των αγροτικών τοπίων και των τόπων με υψηλή φυσική αξία, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών κοινωνικοοικονομικών πτυχών, καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (συμπεριλαμβανομένων πολιτιστικών/συνεδριακών κέντρων, μουσείων, πολιτιστικών χαρακτηριστικών της υπαίθρου – μύλοι, γεφύρια). (κωδικός πρόσκλησης ΟΠΣΑΑ 19.2.4.5. 1/Μ 2998597).

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: Δυνητικοί δικαιούχοι όλων των υποδράσεων μπορούν να είναι:

• ΟΤΑ Α' & Β' βαθμού και φορείς τους.

• Ιδιωτικοί συλλογικοί φορείς ή/και νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων, σύμφωνα και με την επιλεξιμότητα που καθορίζεται στο τοπικό πρόγραμμα της Ο.Τ.Δ. ΑΝ.ΗΜΑ.Α.Ε.

• Δικαιούχοι στην εν λόγω δράση δύναται να είναι και η Ο.Τ.Δ.  ΑΝ.ΗΜΑ.ΑΕ ή μέλος αυτής.

 

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ

Oι επιλέξιμες δαπάνες θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τα άρθρα 45,46 και 60 (όπου έχει εφαρμογή), του Καν. (ΕΕ) 1305/2013 καθώς και των άρθρων 65-71 και του άρθρου 69§3 του Καν. (ΕΕ) 1303/2013.

Η επιλεξιμότητα των δαπανών αρχίζει από την οριστική υποβολή της αίτησης στήριξης από το δικαιούχο στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακο Σύστημα Αγροτικής Ανάπτυξης (Ο.Π.Σ.Α.Α.) Εξαιρούνται οι δαπάνες για τα γενικά έξοδα, οι οποίες είναι επιλέξιμες, σύμφωνα με το άρθρο 65 παράγραφος 2 του κανονισμού αριθ. (ΕΕ) 1303/2013, εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί και πληρωθεί από το δικαιούχο μετά την 1η Ιανουαρίου. Δαπάνες που πραγματοποιούνται και εξοφλούνται πριν την τελική ένταξη της πράξης, γίνονται με αποκλειστική ευθύνη του δικαιούχου.

Ο δικαιούχος οφείλει να ολοκληρώσει το οικονομικό και φυσικό αντικείμενο της πράξης, εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος της, όπως δηλώνεται στην αίτηση στήριξης, και εντός, το πολύ, τριών (3) ετών από την στιγμή της ένταξης (και σε κάθε περίπτωση μέχρι την 30-06-2023), όπως ορίζεται στο άρθρο 4 της Υ.Α. 13215/30.11.17.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του Ο.Π.Σ.Α.Α. (www.opsaa.gr/RDIIS) συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά/έγγραφα, για τα οποία ορίζεται ως υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή. Για το σκοπό αυτό, απαιτείται τα στελέχη του δυνητικού δικαιούχου να διαθέτουν ατομικό κωδικό πρόσβασης στο Ο.Π.Σ.Α.Α. (Οδηγίες για έκδοση κωδικού χρήστη στο Ο.Π.Σ.Α.Α. βρίσκονται στην ηλεκτρονική δ/νση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (www.opekepe.gr), στο σύνδεσμο «ΕΦΑΡΟΓΕΣ»/«Ο.Π.Σ.Α.Α. 2014-2020 (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αγροτικής Ανάπτυξης)»/«Οδηγίες για την πρόσβαση των Δικαιούχων Δημοσίων Έργων στο Ο.Π.Σ.Α.Α.» ή στο http://www.opekepe.gr/doc/June2010/odhgies prosbash dikaioyxwn opsaa 2 ekdosh.pdf).

Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης: 30/04/2018

Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής πρότασης: 16/07/2018

Επιπλέον, η υπογεγραμμένη αίτηση στήριξης, μαζί με όλα τα δικαιολογητικά/έγγραφα, υποβάλλονται στην Ο.Τ.Δ. ΑΝ.ΗΜΑ ΑΕ, Θεσσαλονίκης 46, 591 31 ΒΕΡΟΙΑ, εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στήριξης και έως ώρα 14.00.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, τη συμπλήρωση των αιτήσεων στήριξης και άλλες διευκρινήσεις, υπεύθυνοι είναι: Ατσάλου Έλενα, Καραγιάννης Θανάσης και Ελευθεριάδης Μιχάλης, τηλέφωνο 2331 020809, fax 2331 020271 και e-mail info@ahma.gr.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής