breaking news Νέο

Πρωταθλήτρια η Νίκη Αγκαθιάς

Πρωταθλήτρια η Νίκη Αγκαθιάς

Συγκλονιστικό παιχνίδι χθες στο γήπεδο του Μακροχωρίου και μπροστά σε 800 και πλεον φιλάθλους με την Αγκαθιά που βρέθηκε πίσω στο σκορ να γυρίζει το αποτέλεσμα και να παίρνει τη νίκη με γκολ που πέτυχε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης που της δίνει και το εισιτήριο της ανόδου στην Γ’ Εθνική.

Από την άλλη ο μεγάλος ηττημένος ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 14’ με κεφαλιά του Αθανασιάδη ύστερα από εκτέλεση κορνερ του Φωτιάδη και παίζοντας έξυπνα θα μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αν οι ποδοσφαιριστές του ήταν λίγο πιο ψύχραιμοι στις ευκαιρίες που τους δόθηκαν.

Δεν το κατάφεραν όμως και στην εκπνοή του ημιχρόνου στο 45’ δέχθηκαν την ισοφάριση από έναν πρωην δικό τους ποδοσφαιριστή τον Ευγένη Κίτσα ο οποίος με ωραίο γυριστό πλασέ ύστερα από κεφαλιά πάσα του Λίτσι έγραψε το 1-1.

Στην επανάληψη οι δυο ομάδες ξεκίνησαν επιφυλακτικά δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στο να μην δεχθούνε γκόλ. Στο 60' όμως η αριθμητική ισορροπία των δύο ομάδων άλλαξε, καθώς ο Καρατάσιος δέχθηκε την κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη στο παιχνίδι (είχε δεχθεί την πρώτη στο 24') και πήρε νωρίτερα την άγουσα για τα αποδυτήρια με τον ΠΑΟΚ να μένει με παίκτη λιγότερο.

Παρά την αριθμητική της υπεροχή η Νίκη Αγκαθιάς στα τριάντα λεπτά που απέμειναν για την συμπλήρωση και του δευτέρου ημιχρόνου δεν κατάφερε να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία για γκολ και το τελευταίο σφύριγμα του κ. Μαλούτα για το 90λεπτο της κανονικής διάρκειας βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.

Στον ίδιο ρυθμό κύλησε και το πρώτο μέρος της παράτασης με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο την αμυντική τους λειτουργία, με τον ΠΑΟΚ πάντως να είναι αυτός που παρότι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο απείλησε πρώτος σ' αυτόν στον έξτρα χρόνο την αντίπαλη εστία.

Στο 97' συγκεκρινένα ο Παπατούκας έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και με ωραία μπαλιά έβγαλε τον Ζωγράφο απέναντι, από τον Ιωακειμίδη. Το πλασέ του μέσου όμως του ΠΑΟΚ έστειλε την μπάλα σύρριζα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα της Νίκης.

Στο 110' η Αγκαθιά ανταπέδωσε την χαμένη ευκαιρία του αντιπάλου της, όταν ο Μοσχόπουλος αρχικά και ο ευγένης Κίτσας στη συνέχεια δεν κατάφεραν από κοντά να νικήσουν τον Ευαγγελόπουλο.

Στο τελευταίο 10λεπτο της παράτασης η Αγκαθιά εκμεταλλεύτηκε την κούραση των παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι από το 60' αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο και χρειάστηκε να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια, γαι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και έκλεισε τους αντιπάλους της στο μισό γήπεδο. Και αυτή η ασφυκτική πίεση που άσκησε η ομάδα της Αγκαθιάς καρποφόρησε στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης με κεφαλιά του Σιδηρόπουλου που είχε μπει αλλαγή ύστερα από σέντρα του Παντελίδη.

Και αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του κ. Μαλούτα (Νατσιούρα – Παπαδάκη) που βρήκε την Νίκη Αγκαθιάς να πανηγυρίζει τον τίτλο της πρωταθλήτριας που την οδηγεί και στην Γ' Εθνική.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Ευαγγελόπουλος, Μπουκλάς Γ., Κουκλάς Α., Μπεκτάς, Αθανασιάδης, Καρατάσιος, Ζωγράφος, Φωτιάδης (72’ Πατατούκας), Βασιλείου, Πετράϊ (95’ Χαριστούδης), Αργυρόπουλος (67’ Καραντουλαμάς).

ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ: Ιωακειμίδης, Τριανταφυλλίδης, Παπασυμεών, Παντελίδης, Ξαγοράρης, Πέτκος, Μοσχόπουλος (113’ Σιδηρόπουλος), Λίτσι, Ιορδανόπουλος, Ζαρογιάννης (67’ Βούλγαρης), Κίτσας Ευγ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής