breaking news Νέο

Κυρίαρχα θέματα στο Δ.Σ. Βέροιας η επίθεση κατά του Δημάρχου Θεσ/νίκης και η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Κυρίαρχα θέματα στο Δ.Σ. Βέροιας η επίθεση κατά του Δημάρχου Θεσ/νίκης και η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η επίθεση κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από ακραία στοιχεία, τα γεγονότα της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά και ο πρόσφατα αποβιώσας κωμικός Χάρρυ Κλυνν (Βασίλης Τριανταφυλλίδης), βρέθηκαν προ ημερησίας διάταξης στην αναφορά του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, του Γραμματέα και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, στη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του σώματος.

Σ' ό,τι αφορά στα γεγονότα του ξυλοδαρμού του κ. Γιάννη Μπουτάρη, την ημέρα εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αυτά κρίθηκαν καταδικαστέα από το σώμα. «Θα πρέπει τα επιχειρήματα που έχει ο καθένας να είναι σεβαστά κι αν έχουμε διαφορές, όχι να λύνονται με τραμπουκισμούς. Τα γεγονότα αυτά μας πάνε πολλά χρόνια πίσω και πρέπει να εκλείψουν από το πολιτικό σκηνικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

«Όσο απαράδεκτες κι αν είναι οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη, είναι ανεπίτρεπτο να του επιτίθεται ο κόσμος με τέτοια μανία, λιντσάρισμα και νομίζω πρέπει να έχει ομόφωνα την καταδίκη όλων», επεσήμανε ο Νίκος Μπέκης.

Από την πλευρά του ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου επεσήμανε ότι «η βία δεν είναι μέσα στο DNA της ελληνικής ψυχής». «Καμία σύγκριση δεν γίνεται των γεγονότων της επίθεσης σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη και της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη. Γιατί είναι αβάσιμη και ανιστόρητη», ανέφερε από τη μεριά του ο Γιάννης Παπαγιάννης, στηλιτεύοντας παράλληλα και τις επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» χωρίς - όπως είπε - να τεθεί κάποιο θέμα γι' αυτό από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δε Αντώνης Καγκελίδης πρότεινε ότι με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο Δήμος Βέροιας να αναλάβει πρωτοβουλίες και να τιμήσει όχι μόνο τη μνήμη των Ποντίων, αλλά και των Μικρασιατών και Θρακιωτών.

Ακόμα, όπως ζήτησε ο Γιάννης Παπαγιάννης, «ως Δημοτικός Σύμβουλος παραχωρώ την αποζημίωσή μου στο ταμείο του Δήμου». Πλην όμως παρεμβαίνοντας διευκρινιστικά ο πρόεδρος του σώματος Πέτρος Τσαπαρόπουλος σημείωσε πως αποζημίωση καταβάλλεται σε Δημοτικό Σύμβουλο, που κατοικεί σε απόσταση πάνω από 10 χλμ. από το κέντρο της Βέροιας. Συνεπώς δεν δύναται να καταβληθεί αποζημίωση στον κ. Παπαγιάννη.

Επιπλέον, στην αναζήτηση λύσης του προβλήματος που έχει προκύψει από τις 3 Μαΐου με το να μην έρχεται γιατρός στην Αγία Βαρβάρα και να εξετάζει τους κατοίκους αυτής και να προστρέχουν στη Βεργίνα γι' αυτό, αλλά και γειτονικών χωριών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εν λόγω τοπικής κοινότητας Σπύρος Κωτσιαντής.

Τέλος, σ' ό,τι αφορά στα 60 τον αριθμό θέματα της ημερήσιας διάταξης, από αυτά το σώμα ενέκρινε την επιβολή διοικητικής κύρωσης του άρθρου 8 του Ν. 2946/2001 στην εταιρεία «ΜΑΡΚΟΣ ΤΑΓΑΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ» (επιβολή προστίμου 1467,35 Ε).

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής