breaking news Νέο

Α.Καλαϊτζή στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»: «Υπάρχει σαφής κοστολόγηση και χρηματοδότηση για όλα τα έργα που παρουσίασε ο δήμαρχος Νάουσας»

  • Α.Καλαϊτζή στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»: «Υπάρχει σαφής κοστολόγηση και χρηματοδότηση για όλα τα έργα που παρουσίασε ο δήμαρχος Νάουσας»
  • Α.Καλαϊτζή στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»: «Υπάρχει σαφής κοστολόγηση και χρηματοδότηση για όλα τα έργα που παρουσίασε ο δήμαρχος Νάουσας»
  • Α.Καλαϊτζή στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»: «Υπάρχει σαφής κοστολόγηση και χρηματοδότηση για όλα τα έργα που παρουσίασε ο δήμαρχος Νάουσας»

Ενδιαφέρουσα η συζήτησή μας με τη γενική γραμματέα του δήμου Νάουσας Αφροδίτη Καλαϊτζή, με αφορμή τα όσα λέχθηκαν και γράφτηκαν, μετά την παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου της δημοτικής του αρχής, από το δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη. Πολλά τα στοιχεία που μας έδωσε η κα. Καλαϊτζή.

«Για όλα όσα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, υπάρχει σαφής κοστολόγηση και πρόγραμμα χρηματοδότησής του. Ακόμη και η εγγραφή του νέου Δημαρχείου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι ήδη συμφωνημένη και η προμελέτη έτοιμη και συζητημένη με το Υπουργείο. Επίσης, αυτές τις μέρες είμαστε σε τελικό στάδιο για τη β΄ φάση της μελέτης για τον αγροδιατροφικό τομέα. Ετοιμάζεται διαβούλευση με τους συνεταιρισμούς για τις προοπτικές της. Δεν υπάρχει πρόσκληση που να άνοιξε και να μην καταθέσαμε πρόταση και να μην εγκριθήκαμε. Επίσης, είμαστε πια συνομιλητές για το τι θέλουμε να χρηματοδοτηθεί. Και όλα αυτά στη χειρότερη περίοδο για την αυτοδιοίκηση διαχρονικά. Όχι όπως επί Καραμπατζού, που μας δίνανε ό,τι έμενε», μας λέει η κα. Καλαϊτζή. 

«Η Ανάπλαση της Μεγάλου Αλεξάνδρου χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο». Εντός των ημερών αναμένουμε την έγκριση. Το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (αναπλάσεις, έξυπνα συστήματα κ.α) έχει εγκεκριμένα 2,2 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης μέσω του ΣΒΑΑ χρηματοδοτούνται με 900 χιλιάδες ευρώ δράσεις για νέες επιχειρήσεις, υποβοήθηση ανέργων για δημιουργία επιχειρήσεων, επιμορφώσεις κ.α. Για τα «Ανοιχτά Εμπορικά Κέντρα (Open mall), εντός των ημερών θα κατατεθεί η πρόσκληση του Υπουργείου. Είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε, ενώ ο  δήμαρχος έχει μιλήσει με τον υπεύθυνο της πράξης. Το τεράστιο θέμα της «Θερμοκοιτίδας» νεοφυών επιχειρήσεων, το δουλεύουμε εδώ και καιρό. Είμαστε εν αναμονή της μελέτης από το Πανεπιστήμιο «Μακεδονία», με τη χρηματοδότηση του πλάνου να είναι «κρατημένη» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΚΜ. Ο κόμβος εισόδου της Νάουσας έχει συγχρηματοδοτηθεί, ως προς τη μελέτη από την Π.Ε. Ημαθίας, ενώ η κατασκευή του θα γίνει κατά 50% από την Π.Ε. Ημαθίας και κατά 50% από ίδιους πόρους του δήμου Νάουσας. Έχουν εγκριθεί  200 χιλιάδες ευρώ από το interreg για δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου και 40 χιλιάδες ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο» για τη δημιουργία σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας. 88 χιλιάδες ευρώ είναι εγκεκριμένα από το ΣΒΑΑ για φωτισμούς σε σημεία αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος.

Τα Κέντρα Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο  εγκαινιάζονται τον Ιούνιο. Πριν 4 χρόνια δεν υπήρχε έστω ένας υπάλληλος για πρόνοια και κοινωνική αλληλεγγύη. Και τώρα έχουμε 2 μόνιμους και 6 από πρόγραμμα του ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (500.000 ευρώ χρηματοδότηση)», μας τονίζει η κα. Καλαϊτζή, η οποία, απαντώντας στα όσα έγραψε ο τέως δήμαρχος, Τάσος Καραμπατζός για την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, επισημαίνει : «Με την απόφαση 511/2011 έγινε παραλαβή της κυκλοφοριακής μελέτης από τον κ. Καραμπατζό, η οποία λέει για τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, ότι θα έχει δρόμο 6 μέτρων και διαπλάτυνση πεζοδρομίων από τη μεριά των καταστημάτων. Η μελετήτρια βασίστηκε σε αυτό και η πρότασή μας είναι αυτή. Ούτε καν τι έκανε ο ίδιος δε θυμάται, προφανώς».

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής