breaking news Νέο

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη

Να δούμε όμως τι προβλέπει το σχέδιο του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, όσον αφορά την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων που έχει όπως λέγεται και την σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού της χώρας μας Αλέξη Τσίπρα.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 20 ΟΜΑΔΩΝ

Αρχικά να υπενθυμίσουμε ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού σχεδιάζει την Super League 1 (με 12 ομάδες) και την Super League 2 και αυτός ο σχεδιασμός παραμένει.

Το πλάνο όμως θα ξεκινήσει από την νέα περιοδο με ένα ενιαίο πρωτάθλημα που θα περιλαμβάνει 20 ομάδες.

Το σχέδιο λοιπόν του κ. Βασιλειάδη που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τελικο του στάδιο και σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα για την νέα περίοδο (2018-2019) προβλέπει ένα πρωτάθλημα με 20 ομάδες και δυο διαφορετικά γκρουπ των 10 ομάδων, με τα γκρουπ αυτά να διαμορφώνονται με βάση την δυναμικότητα των ομάδων.

Τι σημαίνει αυτό; Του χρόνου θα διεξάγονται ταυτόχρονα δυο πρωταθλήματα, συνολικά 36 αγωνιστικών. Δέκα οκτώ αγωνιστικές για το ένα γκρουπ και δέκα οκτώ για το άλλο.

Οταν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές και των δυο γκρουπ που επαναλαμβάνουμε οι αγώνες τους θα γίνονται ταυτόχρονα, τότε οι πέντε ομάδες κάθε ομίλου, σύνολο 10 ομάδες θα μπουν σε ένα νέο όμιλο και θα παίξουν άλλους 18 αγώνες (εντός και εκτός). Από αυτό τον όμιλο και ύστερα από 36 παιχνίδια (18 στην πρώτη φάση και 18 στην δεύτερη) θα προκύψει ο πρωταθλητής της επομενης περιόδου αλλά και τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια ενω ταυτόχρονα και οι 10 ομάδες θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην Super League για την περίοδο 2019-2020.

Οι υπόλοιπες 10 ομάδες που δεν τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα των δυο ομίλων από την πρώτη φάση του πρωταθλήματος θα δημιουργήσουν έναν άλλο όμιλο και θα δώσουν και αυτές 18 αγώνες με στόχο να κερδίσουν την συμμετοχή τους στην Super League 1.

Εδώ υπάρχει ένα σενάριο που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη με τις δυο τελευταίες του δευτερου ομίλου αν υποβιβαστούν στην Β’ κατηγορία ή θα παραμείνουν στην Super League 2.

Πιο απλά με το σχέδιο του Υφυπουργού Αθλητισμού κάθε ομάδα την νέα περίοδο θα δώσει 36 αγώνες (18 στην πρώτη φάση και 18 στην δεύτερη) συν φυσικά τα παιχνίδια του κυπέλλου και συν τα ευρωπαϊκά οι πέντε που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά πρωταθήματα!!

Πως θα τα προλάβουν μόνο αυτοί που εκπονούν το συγκεκριμένο σχέδιο το ξέρουν.

Εξυπακούεται ότι οι ομάδες που δεν θα προβιβαστούν στην Super League 1 θα υποβιβαστούν στην Super League 2 της μεθεπόμενης χρονιάς με όσες φυσικά προβιβαστούν από την Β’ Εθνική.

 

ΜΕΝΟΥΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και εύλογα. Το πρώτο έχει να κάνει με τα γκρουπ δυναμικότητας με τα οποία θα χωριστούν οι δυο όμιλοι στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος.

Επίσης για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 20 ομάδων της νέας περιόδου θα πρέπει να παραμείνουν στην Super Leauge ο Πλατανιάς και η Κέρκυρα που υποβιβάστηκαν και από την Football League αντι δυο να ανέβουν τέσσερις. Δηλαδή εκτός του ΟΦΗ και του Αρη να ανέβουν στην Super League και η Παναχαϊκή με τον Κισσαμικό.

Αν τελικά περάσει το σχέδιο Βασιλειάδη τότε θα διαφοροποιηθεί και το τηλεοπτικό τοπίο με την ΕΡΤ να μπαίνει γερά στο παιχνίδι.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής