breaking news Νέο

ΑΠΟΨΗ : Όχι σε βιαστικές και πρόχειρες κινήσεις

ΑΠΟΨΗ : Όχι σε βιαστικές και πρόχειρες κινήσεις

Ότι χρειάζεται αλλαγές και μάλιστα ριζοσπαστικές, το Εθνικό πρωτάθλημα της χώρας μας, η Super League, ή η Α’ Εθνική, ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε το, όλοι νομίζω συμφωνούμε.

***

Όμως αλλαγές που θα το αναβαθμίσουν και όχι επειδή πρέπει και εμείς κάτι να αλλάξουμε, αλλαγές δηλαδή με το ζόρι, απλά και μόνο για να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό εστω κι αν τελικά υποβαθμίζουν τα πρωταθλήματα μας.

***

Όχι βιαστικές και πρόχειρες κινήσεις που σε λίγα χρόνια θα χρειαστεί να τις αλλάξουμε και πάλι επειδή δεν προσέφεραν απολύτως τίποτα στην αναβαθμίση του ποδοσφαίρου της χώρας μας όσο διάστημα χρησιμοποιήθηκαν.

***

Οι περισσότερες ΠΑΕ της Super League, απέρριπταν κάθε σκέψη για μείωση των ομάδων, αφου περί αυτού ουσιαστικά πρόκειται όταν μιλάμε για αλλαγές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας μας. Σήμερα όμως συζητούν το σχέδιο που προτείνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Βασιλειάδης παίζοντας υποκριτικό ρολο.

***

Γιατί αν πράγματι ήθελαν οποιαδήποτε αλλαγή θα αποδέχονταν μια από τις τρεις αξιόλογες προτάσεις που εδώ και δυο περίπου χρόνια έχουν στα συρτάρια τους για νέο σύστημα διεξαγωγής του εθνικού μας πρωταθλήματος, που οι ίδιες είχαν αναθέσει να τις υποβάλλουν η Pricewatenhouse Coopers και η Deloitte που και οι τρείς ξεκινούν από μια βασική προϋπόθεση: την μείωση του αριθμού των ΠΑΕ της Super League.

***

Σήμερα λοιπόν όλοι αυτοί έρχονται και συζητάνε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού επειδή συνέβει αυτό που όλοι τους απεύχονταν: Εσπασε η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και η Nova παίζει πλεον μπάλα μόνη της, επιλέγοντας αυτούς που θέλει αγνοώντας τους υπόλοιπους.

***

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού λοιπόν στην προσπαθεια του να εξασφαλίσει το οκ των ΠΑΕ που παραμένουν τηλεοπτικά άστεγες και στην ουσία είναι αυτές που αρνουνται την μείωση του αριθμού των ομάδων στο πρωτάθλημα της Super League, βάζει στο παιχνίδι την ΕΡΤ και συγχρονως επιχειρεί να εξασφαλίσει ένα ποσοστό από το στοίχημα.

***

Και μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ με τα οποία μπορεί να επιβιώσει κάθε μικρομεσαία ΠΑΕ.

***

Μόνο που για να δοθούν αυτά τα χρηματα πρέπει να αλλάξει το ποδόσφαιρο μας και τα πρωταθλήματά μας να αναδιαρθρωθούν για να γίνουν πιο αξιόπιστα και ελκυστικά.

***

Και από την στιγμή που δεν το κάνουν μόνες τους, όπως θα έπρεπε οι ομάδες έρχεται ο αρμόδιος Υφυπουργός και εκμεταλλευόμενος τις ανάγκες τους τους το επιβάλλει.

***

Το ερώτημα όμως είναι αν το σχέδιο που προτείνει ο κ. Βασιλειάδης μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση του εθνικού μας πρωταθλήματος και όχι μόνο, ή μήπως τελικά αποδειχθεί μία από τα ίδια και σε δυο - τρια χρόνια από σήμερα θα μιλάμε και πάλι για αλλαγές.

Εδώ οι απόψεις των ειδικών διίστανται.

***

Αποψη δική μας λοιπόν είναι οτι δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη. Χρόνος υπάρχει. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι τα εθνικά πρωταθληματα της χώρας μας πρέπει να μείνουν όπως είναι.

Απαιτείται η μείωση των ομάδων όμως αυτό να γίνει με σωστό και κυρίως με νομιμο τρόπο. Από την μεθεπόμενη περίοδο όπως προβλέπει ο ΚΑΠ.

Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής