breaking news Νέο

Θ.Κορωνάς : «Σημαντικότατο το παραγόμενο έργο της παρούσας δημοτικής αρχής, θα πρέπει όμως να το επικοινωνούμε καλύτερα»

  • Θ.Κορωνάς : «Σημαντικότατο το παραγόμενο έργο της παρούσας δημοτικής αρχής, θα πρέπει όμως να το επικοινωνούμε καλύτερα»
  • Θ.Κορωνάς : «Σημαντικότατο το παραγόμενο έργο της παρούσας δημοτικής αρχής, θα πρέπει όμως να το επικοινωνούμε καλύτερα»

Δεινός συζητητής ο αντιδήμαρχος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, δικηγόρος γαρ. Στα 36 του χρόνια, συμμετέχει εδώ και μια πενταετία στα κοινά, με τη δημοτική αρχή της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου και του Κώστα Βοργιαζίδη. Πολύπλευρες οι αρμοδιότητές του. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Εθελοντισμού, Ποιότητας Ζωής και εσχάτως Περίθαλψης και Προστασίας αδέσποτων ζώων. Σταχυολογώντας τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε, σας τα παρουσιάζουμε :

 

Κοινωνική Πολιτική

«Ευτυχής η συγκυρία ότι παραλάβαμε έργο από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Οι εθελοντικές δομές ήταν καλά οργανωμένες, εμείς κατορθώσαμε να τις εντάξουμε στο ΕΣΠΑ, προσλαμβάνοντας υπαλλήλους.

Η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών στον εύχρηστο και προσβάσιμο στα ΑμΕΑ χώρο των πρώην «δημοτικών σφαγείων», αποτελεί την «ομπρέλα» του δήμου στην άσκηση της κοινωνικής του πολιτικής.

Το δημοτικό ιατρείο αποτέλεσε «μαξιλάρι» στην απορρόφηση των κραδασμών στα ελλείμματα της δημόσιας υγείας. Σύντομα προστίθεται νέα οδοντιατρική καρέκλα, ενώ λειτουργεί ήδη το δημοτικό οδοντιατρείο στα Ριζώματα.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα δομή διεκπεραίωσης αιτήσεων για τα κοινωνικά εισοδήματα, καθώς και διασύνδεσης των δημοτικών κοινωνικών δομών, καθώς και  του Νοσοκομείου Βέροιας.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών επιτελεί σημαντικό έργο στην ψυχολογική, αλλά και νομική προστασία τους».

 

Εθελοντισμός

«Ο εθελοντισμός βρίσκεται σε εμβρυακή κατάσταση στη χώρα μας. Ο νέος νόμος ρυθμίζει το πλαίσιο λειτουργίας του. Ο δήμος Βέροιας λειτουργεί με εθελοντές μόνο στο κοινωνικό κομμάτι, όπως η ιατρική και νοσηλευτική προσφορά στο δήμο, αλλά και στο προσφυγικό στρατόπεδο της Αγίας Βαρβάρας».

 

Αδέσποτα

«Το σημαντικότερο ζήτημα στην καθημερινότητα του πολίτη. Ολοκληρώσαμε, σε συνεργασία με Γερμανούς εθελοντές, τη στείρωση 104 σκύλων και 15 γατών. Στο σύνολο της τετραετίας, στειρώθηκαν από οργανώσεις πάνω από 400 σκυλιά και 150 από το δικό μας κτηνίατρο. Ο δήμος μας είναι ο μοναδικός στη Βόρεια Ελλάδα, που διαθέτει αδειοδοτημένο καταφύγιο  17 θέσεων, με πιστοποιημένο κτηνίατρο και εργάτες περισυλλογής αδέσποτων. Δυστυχώς στην πόλη δεν υπάρχουν μικρόσωμα σκυλιά. Όλα είναι μεγαλόσωμα και από κάπου έρχονται συνεχώς. Στο νέο νόμο προβλέπεται η τοποθέτηση τσιπ και καταγραφή των τσομπανόσκυλων και των κυνηγόσκυλων.  Θα ήταν μια ανάσα για την πόλη η δημιουργία ενός χώρου προσωρινής μετεγκατάστασης των μεγαλόσωμων σκύλων σε περιοχή κοντά στο βουνό, ώστε να βιώνουν τις συνθήκες, στις οποίες μεγάλωσαν, πριν εγκαταλειφθούν Δεχόμαστε καθημερινά καταγγελίες για επιθέσεις σε δικυκλιστές και ποδηλάτες.. Το κέντρο της πόλης δεν είναι χώρος επανένταξης των τσομπανόσκυλων. Ο δήμος Βέροιας θέλει το καλύτερο για τους πολίτες, αλλά και τα αδέσποτα. Καταγράφηκαν περιπτώσεις τσιπαρισμένων μεγαλόσωμων σκύλων, που ιδιοκτήτη είχαν το… δήμο Κοζάνης».

 

Για τον καταυλισμό των Ρομά στο Εργοχώρι

«Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και πολλών δεκαετιών. Πρέπει να βρεθεί δημοτικός χώρος κοντά στο αστικό κέντρο για τη μετεγκατάστασή του. Έχουμε την άρνηση των Ρομά να φύγουν, αλλά και των περιοίκων να τους δεχθούν. Δυστυχώς το πρότυπο σχολείο και οι λουτρώνες, που δημιουργήθηκαν επί δημαρχίας Ουσουλτζόγλου, καταστράφηκαν από τους Ρομά. Μελετήσαμε εξατομικευμένα την περίπτωση κάθε οικογένειας. Θα μπορούσε να γίνει μετεγκατάσταση, με τη χρηματοδότηση της πολιτείας, σε ένα χώρο με κτίσματα, που θα πληρούν όλες τις συνθήκες ατομικής υγιεινής, με κοινόχρηστους χώρους και την υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών τους στα σχολεία. Θετικό το γεγονός ότι ο νέος νόμος κόβει τα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης σε όσες οικογένειες δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Το καλύτερο για τους Ρομά θα ήταν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο, σε κατοικίες εντός του αστικού ιστού».

 

Για τον Κώστα Βοργιαζίδη

«Είναι πολύ καλός δήμαρχος. Θετικό άτομο και έντιμος πολιτικός. Ασχολείται για πολλές ώρες με όλα τα θέματα του δήμου, γνωρίζοντάς τα καλύτερα ακόμη και από εμάς τους αντιδημάρχους. Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος μαζί του. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει στη δημοτική μας αρχή είναι ότι δεν κοινωνούμε το σημαντικότατο παραγόμενο έργο».

 

Για τον «Κλεισθένη»

 «Είναι βαθιά τομή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε θεωρητικό επίπεδο, για να υπάρξει πραγματική αυτοτέλεια των δήμων έναντι στην κεντρική διοίκηση, πρέπει να αναδεικνύονται οι αιρετοί, όχι μέσω κομματικών παρατάξεων, αλλά από την τοπική κοινωνία, με μέτρο το καλό των πολιτών. Θετικό μέτρο η απλή αναλογική. Θα βάλει τέλος στο φαινόμενο των αδιάβαστων δημοτικών συμβούλων, που φεύγουν σε μισή ώρα από την έναρξη των συνεδριάσεων. Ο δήμαρχος οφείλει να συγκεράζει τις απόψεις όλων των δημοτικών ομάδων. Η πρώτη διετία μετά τον «Κλεισθένη» θα είναι δύσκολη για τη δημοτική αρχή».

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής