Σήμα κατατεθέν της γαστρονομικής παράδοσης της Βέροιας ο φασουλονταβάς και το ρεβανί. Βέβαια δεν αρκούν αυτά, για να δημιουργήσεις την τοπική γαστρονομία, σε μια πόλη που είναι επηρεασμένη από τη βλάχικη, αλλά και την ποντιακή και μικρασιατική κουζίνα, όπως, ευστόχως, μας είπε προσφάτως ο Βασίλης Λυκοστράτης. «Δεν έχουμε ως πόλη τουριστική συνείδηση, γιατί δεν ζήσαμε ποτέ από τον τουρισμό. Η γευστική μας παράδοση δεν είναι μόνο ο φασουλονταβάς, αλλά και τα ωτία, το ρεβανί, το ροδάκινο και το τοπικό κρασί. Γίνεται προσπάθεια τα τοπικά καταστήματα εστίασης να παρουσιάσουν την παραδοσιακή βεροιώτικη γαστρονομία», μας είπε ο αντιδήμαρχος. Μακάρι να το πετύχει, με το κίνητρο της πιστοποίησης από το δήμο όσων χώρων εστίασης πληρούν τις προϋποθέσεις!