breaking news Νέο

Κατερίνα Παπακώστα : «Μία αγάπη, μία καρδιά, μία μοίρα»

Κατερίνα Παπακώστα : «Μία αγάπη, μία καρδιά, μία μοίρα»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε χθες η Βουλευτής Β’ Αθηνών και επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.), Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου. Η Βουλευτής σημείωσε ότι το «ιταλικό δράμα» προκαλεί ανησυχία, ενώ η ενδεχόμενη ρήξη της Ιταλίας με τις Βρυξέλλες σημαίνει πιθανή διάλυση της Ευρωζώνης. Εκτίμησε ότι η γειτονική χώρα δεν θα κάνει πίσω, αν δεν λάβει ανταλλάγματα, ωστόσο αυτό θα έχει επιπτώσεις και στη Χώρα μας.

Η Κατερίνα Παπακώστα επισήμανε ότι οι συνθήκες απαιτούν την ενότητα των πολιτικών δυνάμεων, στην οποία έκανε επίκληση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η ενότητα αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση, προκειμένου η Χώρα να μείνει ενωμένη. «Μία αγάπη, μία καρδιά μία μοίρα» λέει ο στίχος του τραγουδιού, πράγμα που όπως τόνισε, ισχύει και για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα.

Η Βουλευτής ανέφερε πως το Ν.Ε.Ο., η πολιτική πρωτοβουλία που ανακοίνωσε στις 17 Απριλίου και θα μετασχηματιστεί σε κόμμα το φθινόπωρο, εισηγείται τη δημιουργία ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την επόμενη ημέρα, μετά την τυπική έξοδο από τα Μνημόνια, το οποίο θα λειτουργήσει «ως στέρεο έδαφος, πάνω στο οποίο θα πατήσει η Χώρα με τα δικά της πόδια και τα δικά της εργαλεία».

Εκτίμησε, ότι υφίσταται η ευκαιρία, η σημερινή Βουλή να αφήσει πίσω τον κακό της εαυτό και να ενώσουν οι πολιτικές δυνάμεις την ενέργειά τους προς όφελος του Ελληνικού λαού, συναισθανόμενοι τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες της εποχής. Για το λόγο αυτό, οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να κατανοήσουν τη δύναμη της ενότητας. Τόνισε ότι το οφείλουν στους πολίτες, οι οποίοι διχάστηκαν τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της αγανάκτησής τους. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι η αγανάκτηση δεν δικαιολογείται, όταν οδηγεί σε βία και έχει πολιτική αφετηρία. Παράλληλα, υπογράμμισε πως πρέπει να γνωρίζουμε ιστορία, προκειμένου να αποφύγουμε τα λάθη των σκοτεινών περιόδων.

Σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό, η Κατερίνα Παπακώστα ευχήθηκε αυτό να μην αποτελέσει πεδίο αναμέτρησης και επίδειξης συσχετισμού δυνάμεων στη Βουλή ή αφορμή άσκησης επιρροής στην κοινωνία εν όψει άλλων πολιτικών γεγονότων, ενώ προειδοποίησε, πως οι πολιτικοί θα κριθούν αυστηρά για αυτό το ζήτημα.

Αναφορικά με το σχέδιο ολιστικής ανάπτυξης μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, η Κατερίνα Παπακώστα εισηγήθηκε στην Κυβέρνηση να δει σοβαρά το ζήτημα του κατώτατου μισθού, της αποφυγής ομαδικών απολύσεων, της κοινωνικής ατζέντας και των συντάξεων. Ανέδειξε την ανάγκη να χτιστεί μία πολιτική, στο πλαίσιο της οποίας ο Άνθρωπος είναι το επίκεντρο της πολιτικής και υπηρετείται από αυτή. Ενώ πρέπει να σταματήσει να υφίσταται η ανάποδη πυραμίδα, η οποία δίνει έμφαση στα εργαλεία αναγορεύτηκε ως προτεραιότητα.

Η Κατερίνα Παπακώστα υπογράμμισε πως μία κοινωνία δίχως πρόσβαση στο κοινωνικό δικαίωμα της εργασίας, δίχως αξιοπρεπή διαβίωση και επιβίωση, δίχως προστασία της μητρότητας και δίχως προστασία του Ανθρώπου, όπου αυτός είναι αδύναμος, αναβιώνει τους «Αθλίους» του Ουγκώ.

Τέλος, η επικεφαλής του Ν.Ε.Ο. τόνισε την ανάγκη μίας νέας πολιτικής αρχιτεκτονικής και πολιτικής βούλησης, η οποία θα τερματίσει τη σκληρή μονεταριστική πολιτική, ως προς το Ευρώ, και θα επικεντρωθεί στους πολίτες. Διαφορετικά, πρόβλεψε, η πολιτική και οι πολιτικοί δεν θα να έχουν ουσία ύπαρξης, ενώ θα οδηγηθούμε σε ολιγαρχικές καταστάσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής