breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Φέρετρα με γκλίτερ για μεταθανάτια λάμψη κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Η εταιρεία «The Glitter Coffin Company» φτιάχνει φέρετρα με γκλίτερ.

Οι φωτογραφίες κάνουν τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου.

Ο Chris Nicholls και η σύζυγός του, Daw, είναι οι ιδρυτές της εταιρείας «The Glitter Coffin Company». Φέρετρα με γκλίτερ… υπόσχονται λάμψη μετά το θάνατο.

Ο ίδιος δηλώνει: «Αρχικά, είχαμε την εταιρεία «The Glitter Furniture» και φτιάχναμε έπιπλα με γκλίτερ. Θέλαμε όμως να έχουμε παραπάνω επιλογές στον πελάτη μας και αποφασίσαμε να την επεκτείνουμε. Έτσι, μου ήρθε μία απίστευτη ιδέα. Αγόρασα ένα φέρετρο και αποφάσισα να το καλύψω εξ ολοκλήρου με γκλίτερ, για να δω πώς θα δείχνει. Τελικά το αποτέλεσμα ενθουσίασε τους πάντες».

Η Dawn αναφέρει: «Όταν τον είδα να αγοράζει φέρετρο από το Ίντερνετ, ξαφνιάστηκα! Δεν μπορούσα να καταλάβω τι έχει στο μυαλό του. Μόλις όμως είδα τελειωμένο το φέρετρο, μου άρεσε σαν ιδέα!».

Τα φέρετρα με γκλίτερ σε ποικίλα χρώματα ξεκίνησαν να πωλούνται στη Μεγάλη Βρετανία. Από τον Ιανουάριο η εταιρεία έχει πουλήσει 15 φέρετρα με γκλίτερ. Η εταιρεία FE Harris φτιάχνει τα φέρετρα και στη συνέχεια η The Glitter Coffin Company τα στέλνει πλέον σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Πολλοί σοκάρονται με το θέαμα, αφού θεωρούν ότι δεν σέβονται τη ζωή του θανόντος, άλλοι όμως μένουν έκπληκτοι και γοητεύονται από τη λάμψη των φέρετρων…

*****

Το πάρκο Μπεργκ Βιλχελμσχόε που περιλαμβάνεται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς

 

Ένα πάρκο έργο Τέχνης, τόσο για την επιβλητική τοποθεσία του, όσο και το παραμυθένιο του ανάκτορο… Το ανάκτορο Βιλχελμσχόε χτίστηκε από το Λαντγκράβιο Βίλχελμ Θ΄, το 1786, στην πόλη Κάσελ της Γερμανίας και περιλαμβάνεται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco από το 2013.

 

Μετά το Γαλλο-Πρωσικό πόλεμο του 1870 ο Ναπολέων Γ΄ της Γαλλίας κατέλαβε το ανάκτορο. Μέχρι την κατάργηση της μοναρχίας το 1918, κτίριο και πάρκο ήταν το καλοκαιρινό ανάκτορο της βασιλικής οικογένειας της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου μέσα στο κτίριο βρισκόταν το στρατηγείο των ενόπλων δυνάμεων, ενώ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου βομβαρδίστηκε η κεντρική πτέρυγα.

Σήμερα, το κτίριο περιέχει μια σημαντική συλλογή έργων τέχνης. Στην κορυφή του βρίσκεται ένα μεγάλο σιντριβάνι με ένα άγαλμα του Ηρακλή. H πινακοθήκη αποτελείται από μια συλλογή αρχαίων, τη μεγάλη και ιδιαίτερα αξιόλογη Έκθεση Παλαιών Διδασκάλων με έργα παλαιών γερμανικών καλλιτεχνών (Altdorfer, Άλμπρεχτ Ντύρερ) και διάσημων καλλιτεχνών του μπαρόκ, όπως του Τιτσιάνο, Ρέμπραντ, Χαλς, Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς), μια μικρότερη έκθεση νεότερων καλλιτεχνών και μια μικρή εκκλησία.

Μέσα στο πάρκο βρίσκονται διάφορα κτίρια και κατασκευές διαφόρων μελών της βασιλικής οικογένειας. Ένα από αυτά είναι το «Κάστρο του Λεονταρίου» (Löwenburg), ένα παραμυθένιο κάστρο του 19ου αιώνα.

Λόγω της μεγάλης διαφοράς ύψους, η πρόσβαση στο ορεινό πάρκο Bergpark γίνεται και με λεωφορεία. Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι επισκέπτες προτιμούν τη βόλτα μέσα από το πάρκο με τα πολυάριθμα μνημεία και παλιά δένδρα…

*****

Η μεγαλύτερη παραλία με άμμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στην Ελλάδα

H μεγαλύτερη παραλία με αμμουδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στην Ελλάδα και εκτείνεται σε μήκος περίπου 25 km. Ξέρετε ποια είναι;

Το Μονολίθι είναι μία εξωτική παραλία στα δυτικά του Νομού Πρέβεζας με μήκος περίπου 25 km. Θεωρείται η μεγαλύτερη παραλία αμμουδιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το όνομα Μονολίθι (μόνος λίθος) έλαβε η παραλία μετά από μια συστάδα παραλιακών βράχων σε απόσταση 10m από την ακτή με μέγεθος 10Χ10 μέτρα περίπου. Οι βράχοι αυτοί προεξείχαν 1 μέτρο περίπου από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι το έτος 1943, οπότε Ιταλοί και Γερμανοί στρατιώτες, για ψυχαγωγία, βομβάρδισαν με όλμους το βράχο και τον έσπασαν.

Η ακτή Μονολίθι εκτείνεται από το χωριό Μύτικας μέχρι το χωριό Καστροσυκιά του Δήμου Πρέβεζας. Από εκεί αρχίζει το λεγόμενο αισθητικό δάσος Μονολιθίου, που έχει μήκος περίπου 8 km. Η ζώνη αυτή είναι Αρχαιολογική Άλφα και ουδεμία οικοδομική δραστηριότητα επιτρέπεται λόγω της Αρχαίας Νικόπολης.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Νικόπολης αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας. Χτίστηκε κατ’ εντολήν του αυτοκράτορα Αύγουστου Οκταβιανού πρώτου αυτοκράτορα της Ρώμης, προκειμένου να τιμήσει τους θεούς για τη νίκη του εναντίον του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας στη μεγάλη Ναυμαχία του Ακτίου, το 31 π.Χ. Τα τελευταία χρόνια γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για την ένταξή της στον κατάλογο της Unesco. Αξίζει λοιπόν να περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο και ύστερα να κολυμπήσετε στο Μονολίθι.

Σήμερα, η παραλία προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες το χρόνο, που απολαμβάνουν τα παραδεισένια νερά της παραλίας και το καταπράσινο φυσικό τοπίο της.

*****

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια που μένουν ακόμη άλυτα. Ο ραδιοσταθμός UVB-76 δίνει αφορμή για άπειρες θεωρίες συνωμοσίας.

Ένας ραδιοσταθμός και ο μυστηριώδης ήχος που εκπέμπει, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις της λίστας των συνομωσιολόγων. Πρόκειται για ένα μυστήριο, που ακόμη δεν έχει βρεθεί πειστική απάντηση από ειδικούς -ή μη- για το σκοπό της ύπαρξής του. Ο Μουρμούρης (The Buzzer), όπως είναι γνωστός μεταξύ των ερασιτεχνών, εκπέμπει στο ραδιόφωνο προφανώς από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 (ενδεχομένως από το 1973), αρχικά ένα επαναλαμβανόμενο «μπιπ» διαρκείας δυο δευτερολέπτων, που μετά τις αρχές του 1990 αλλάζει και γίνεται το σήμερα χαρακτηριστικό σήμα. Αποτελείται σήμερα από έναν ήχο διάρκειας 1,2 δευτερολέπτου, που επαναλαμβάνεται μετά από παύση 1–1,3 δευτερολέπτου για 21 με 34 φορές το λεπτό. Για μικρό χρονικό διάστημα στις 16 Ιανουαρίου 2003 ο ήχος έγινε υψηλότερος και πιο παρατεταμένος (περίπου 20 τόνοι ανά λεπτό), αν και έχει επανέλθει από τότε στον κανονικό του ρυθμό.

 

Το UVB-76 είναι το διεθνές διακριτικό κλήσεως ενός ραδιοσταθμού, που εκπέμπει στα βραχέα κύματα, στη συχνότητα 4.625 kHz. Χαρακτηρίζει έναν από τα πιο ασυνήθιστα, μυστηριώδη και ευρέως συζητημένα περιεχόμενα ραδιοφωνικής μετάδοσης στα βραχέα κύματα: ένα σύντομο, μονότονο τόνο, που επαναλαμβάνεται περίπου 25 φορές το λεπτό. Ο σταθμός αυτός εκπέμπει 23 ώρες και 10 λεπτά το εικοσιτετράωρο και κάνει μια διακοπή από τις 7:00 μέχρι τις 7:50 GMT, πιθανόν για λόγους σέρβις. Το τελευταίο λεπτό κάθε ώρα, το σήμα που μεταδίδεται γίνεται συνεχόμενο. Ο σκοπός του σταθμού παραμένει άγνωστος.

*****

Μια μέρα, η οικογένεια του Τοτού αποφάσισε να επισκεφθεί μια φιλική τους οικογένεια. Ο γιος τους όμως, είχε μια ιδιαιτερότητα. Δεν είχε αυτιά. Οπότε, οι γονείς του Τοτού τον συμβούλεψαν να μην κάνει καμία ερώτηση για τα αφτιά του παιδιού και τους φέρει σε δύσκολη θέση.

Καθώς ο Τοτός συζητούσε με τον πατέρα του παιδιού, λέει : - «Ο γιος σας βλέπει καλά;» - «Ναι, πολύ καλά.» - «Σε 20 χρόνια; Θα βλέπει καλά;» - «Πιστεύω πως θα βλέπει καλά.» - «Σε 40 χρόνια; Θα βλέπει;» - «Ε, σε 40 χρόνια, μάλλον θα χρειαστεί γυαλιά.» - «Και που θα τα στηρίζει;»


Το πάρκο Μπεργκ Βιλχελμσχόε
Μονολίθι
ραδιοσταθμός UVB-76

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής