breaking news Νέο

Επιμένει στην αναδιάρθρωση ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης

Επιμένει στην αναδιάρθρωση ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης

Συναντήσεις με τους προέδρους των μικρομεσαίων ΠΑΕ της Super League ξεκίνησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε μια προσπάθεια να τους πείσει ότι το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων που έχει εδώ και λίγο καιρό στο συρτάρι του και το οποίο την περασμένη εβδομάδα σας παρουσιασαμε αναλυτικά μπορεί να τα βοηθήσει να αφήσουν πίσω τους την μιζέρια και την ανυποληψία που κουβαλάμε όλα αυτά τα χρόνια και να τα οδηγήσει στον δρόμο της καταξίωσης.

Ήδη την περασμένη Τρίτη συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο του Ατρομήτου Γιώργο Σπανό και τον πρόεδρο του Παναιτωλικού Μάκη Μπελεβώνη και τους παρουσίασε το πλάνο της νέας Super League που όπως σας έχουμε ενημερώσει ξεκινάει εφόσον φυσικά εγκριθεί έμμεσα από τη νέα περιοδο με 20 ομάδες που θα χωριστούν με βάση την δυναμικότητα τους σε δύο γκρουπ των 10 και θα καταληξει στο οριστικό σχήμα που είναι 12 ΠΑΕ για την Super League 1 και 14 για την Super League 2.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμου με τους προέδρους του Ατρομήτου και του Παναιτωλικού είναι οτι οι 20 ομάδες που τη νέα περιοδο (2018-2019) θα αποτελούν την Super League και μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται η Κέρκυρα και ο Πλατανιάς που θα είναι σαν να μην υποβιβάστηκε όπως και η Παναχαϊκή με τον Κισσαμικό σαν να προβιβάστηκαν κανονικά κόντρα βέβαια στις προκηρύξεις των δυο επαγγελματικών πρωταθλημάτων θα χωριστούν αρχικά σε 5 γκρουπ  δυναμικότητας.

Και όλα αυτά βέβαια κόντρα στις προκηρύξεις όπως ήδη αναφέραμε των δυο πρωταθλημάτων που δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο και τον ΚΑΠ που ρητά αναφέρει οτι οποιαδήποτε αλλαγή που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη μπορεί να γίνει από την μεθεπόμενη περίοδο. Κι όταν βέβαια ο ΚΑΠ και οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων καταπατώνται από τους ανθρώπους που υποτίθεται είναι οι θεματοφύλακες τους τότε πως μπορείς αλήθεια να απαιτήσεις από τους παράγοντες των ομάδων να μην παρανομησουν;

Οι 20 ομάδες που θα αποτελέσουν την Super League την νέα περίοδο όπως ήδη αναφέραμε θα χωριστούν σε 5 γκρουπ δυναμικότητας και κάθε γκρουπ θα περιλαμβάνει 4 ομάδες και με κλήρωση θα προκύψουν οι δυο όμιλοι των 10 ομάδων στους οποίους αναφερθήκαμε και στην προηγούμενη αναφορά μας.

Απλά σήμερα να υπενθυμίσουμε οτι οι πέντε πρώτοι των δυο ομίλων θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο από τον οποίο θα προκύψει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και οι πέντε τελευταίοι των δυο ομίλων επίσης σε ένα όμιλο των 10 ομάδων θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Super League 2.

Το νέο στοιχείο που προέκυψε από την συνάντηση της περασμένης Τρίτης του Υφυπουργού Αθλητισμού με τους προέδρους του Ατρομήτου και του Παναιτωλικού είναι τα έσοδα των μικρομεσαίων ΠΑΕ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα ποσοστά από το στοίχημα και τα οποία βέβαια αποτελούν το δέλεαρ που τις προσφέρει ο κ. Βασιλειάδης για να συναινέσουν στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Τα έσοδα λοιπόν των μικρομεσαίων ΠΑΕ που θα συμπεριληφθούν στην Super League 1 εγγυημένα για τα επόμενα 5 χρόνια υπολογίζονται στο 2,5 εκατομμύρια το χρόνο για κάθε ομάδα (εξυπακούεται οτι οι τέσσερις μεγάλοι Παναθηναϊκος, ΑΕΚ, Ολυμπιακός από το Νότο και ΠΑΟΚ από το Βορρά θα εισπράττουν περισσότερα).

Μιλάμε για ένα ποσό που όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή το τηλεοπτικό τοπίο οι μικρομεσαίες ομάδες δεν θα μπορούσαν να το φανταστούν ούτε στον ύπνο τους.

Και τα χρήματα αυτά όπως διαβεβαίωσε τους δυο συνολιμητές του ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν θα προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από την υπερφορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών και φυσικά τις τηλεοπτικές μεταδόσεις με την ΕΡΤ να μπαίνει στο παιχνίδι και φυσικά τη Nova.

Τώρα βέβαια το πως θα ξεπεραστούν ορισμένα βασικα προβλήματα για να εφαρμοστούν όσα υπόσχεται ο κ. Βασιλειάδης, όπως η απαγόρευση από τα μνημόνια της όποιας φορολόγησης εταιριών υπερ τριτων μόνο ο Υφυπουργός Αθλητισμού το γνωρίζει.

Επίσης πρόθεση του κ. Βασιλειάδη όπως διαρρέει από το περιβάλλον του είναι να θεσπίσει και ένα Monitoriug για τα λεφτά που θα εισπράττουν οι ΠΑΕ από την υπερφολογηση των στοιχηματικών εταιριών και τα τηλεοπτικά δικαιώματα για να ελέγχει ότι πάνε εκει που πρέπει να πάνε (υποδομές κλπ).

Και το πλάνο αυτό ο Υφυπουργός Αθλητισμού φέρεται αποφασισμένος να το εφαρμόσει άμεσα από τη νεα περίοδο.

Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε ότι με βάση τον ΚΑΠ και την αθλητική νομοθεσία άμεση αναδιάρθρωση των κατηγοριών που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι παράνομη και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει και νέα νομοθετική ρύθμιση. Να αλλάξουν με απλά λόγια οι νόμοι.

Οι επόμενες λοιπόν ημέρες θα μας φανερώσουν αν τελικά προχωρήσει το σχέδιο του κ. Βασιλειάδη που προβλέπει τις 16 ομάδες την νέα περίοδο να γίνονται 20 κατά παράβαση του ΚΑΠ και της ελληνικής νομοθεσίας και αμέσως μετά 12!!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής