breaking news Νέο

Κυριάρχησαν οι αντεγκλήσεις για ύδρευση και αποχέτευση στο Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Κυριάρχησαν οι αντεγκλήσεις για ύδρευση και αποχέτευση στο Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Αντεγκλήσεις κυριάρχησαν για μια ακόμη φορά στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, το βράδυ της Τρίτης 29ης Μαΐου, με την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση να διαρκεί διπλάσιο χρόνο, από την αντίστοιχη των θεμάτων που υπήρχαν στην ατζέντα της πρόσκλησης!

 

Στον τοποθέτησή του ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης έκανε λόγο για προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης της Νάουσας, με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, το οποίο παραμένει αχαρτογράφητο. Ο κ. δήμαρχος είπε ότι η ΔΕΥΑΝ προσπαθεί να χωρίσει σε ζώνες το δίκτυο, ώστε να μη διακόπτεται το νερό σε όλη την πόλη, όταν συμβαίνει μια βλάβη.

 

Ο κ. Καραμπατζός χαρακτήρισε ως έργο βιτρίνας τις συνεχιζόμενες ασφαλτοστρώσεις, λέγοντας ότι έπρεπε πρώτα να κατασκευαστούν οι υποδομές σε ύδρευση και αποχέτευση. Επίσης είπε ότι η δημοτική αρχή απαξίωσε το δημοτικό συμβούλιο, παρουσιάζοντας το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην ΕΡΙΑ, ενώ αναφέρθηκε και στη μη υλοποιηθείσα υπόσχεση του δημάρχου για μια ευρεία, ανοιχτή προς τους πολίτες, σύσκεψη με θέμα το επιχειρούμενο αιολικό πάρκο στο Βέρμιο.

 

Για παράδοση του υδάτινου πλούτου σε ιδιώτες κατηγόρησε τον κ. Καραμπατζό στην απάντησή του ο κ. Κουτσογιάννης. «Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ο κ. Καραμπατζός συνεχίζει να ψεύδεται, προσπαθώντας να κάνει το «μαύρο-άσπρο». Το δίκτυο ύδρευσης της Νάουσας, πέραν της Αράπιτσας είναι  παλιό, ενώ το καινούργιο δίκτυο, παρά τα εντυπωσιακά εγκαίνια το 2007, δεν μπήκε ποτέ σε λειτουργία, παρά μόνο τώρα, σταδιακά και στο μέτρο των δυνατοτήτων της ΔΕΥΑΝ. Πήρατε μια επιχείρηση ισορροπημένη και την παραδώσατε διαλυμένη. Θα ολοκληρώσουμε το νέο δίκτυο σε όλη την πόλη, με δανειοδότηση», είπε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι χάρη στις προσπάθειες της διοίκησής του έχουν ενταχθεί τα εξωτερικά δίκτυα των τοπικών πεδινών κοινοτήτων, με το βιολογικό σταθμό της Χαρίεσσας, ένα έργο 15 εκ. ευρώ, ενώ μπήκαν καινούργιες δεξαμενές ύδρευσης σε τοπικές κοινότητες και σύντομα ξεκινά πρόγραμμα τηλεμετρίας στη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης της Νάουσας. Επίσης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή του κ. Καραμπατζού ότι άφησε χρέος 400 χιλιάδων ευρώ στους εργολάβους που έκαναν τις συνδέσεις του δικτύου αποχέτευσης με τις κατοικίες, αφού το έργο δεν εντάχθηκε ποτέ στο ΕΣΠΑ. Ο κ. Κουτσογιάννης είπε ότι το φθινόπωρο θα δημοπρατηθεί το πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της Νάουσας, ενώ το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο το σχέδιο για την αξιοποίηση νέων εστιών παραγωγής ενέργειας.

 

Καταδίκη στην επίθεση εναντίον Μπουτάρη

Την επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης καταδίκασε το σώμα, με τον κ. Καραμπατζό να ζητά την έκδοση ψηφίσματος, λέγοντας ότι μπορεί να διαφωνεί με τα περισσότερα από όσα λέει ο κ. Μπουτάρης, αλλά είναι ζήτημα προάσπισης της δημοκρατίας.

Ένταση σημειώθηκε, όταν ο Θανάσης Παντζαρτζίδης αναφέρθηκε στις εθνικά απαράδεκτες θέσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ζητώντας την καταδίκη τους, με τον κ. Καραμπατζό να επισημαίνει ότι η διαφωνία με αυτές δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν χειροδικίες.

 

Ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών

Μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου της ΛΑ.Σ, Λάκη Λακηνάνου, το σώμα ενέκρινε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στους πλειστηριασμούς των κατοικιών και των περιουσιών των λαϊκών στρωμάτων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής