breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Η στιγμή που κεραυνός χτυπάει τον πύργο του Άιφελ

Η κακοκαιρία που πλήττει πολλές χώρες της δυτικής Ευρώπης χτύπησε και στη Γαλλία. Και ένας από τους κεραυνούς καταγράφηκε τη στιγμή που μαστίγωνε τον Πύργο του Άιφελ.

Η στιγμή που ο κεραυνός χτυπάει τον Πύργο του Άιφελ καταγράφηκε την περασμένη Δευτέρα, την ώρα που μια σφοδρή καταιγίδα μαινόταν στο Παρίσι.

*****

Αυτός ήταν ο πιο άτυχος κάτοικος της Πομπηίας

Γλίτωσε από την έκρηξη του Βεζούβιου, αλλά η περιέργειά του του κόστισε τη ζωή. Η νέα ανακάλυψη των αρχαιολόγων για όσα συνέβησαν στην ιστορική και θανατηφόρα έκρηξη του Βεζούβιου συγκλονίζει.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, πίσω από την ανακάλυψη ενός σκελετού στην Πομπηία, κρύβεται μια απίστευτη ιστορία. Όπως εκτιμούν, ο σκελετός ανήκει σε έναν άνδρα περίπου 30 ετών, ο οποίος, όπως φαίνεται, κατάφερε να επιβιώσει από την έκρηξη που έθαψε μια ολόκληρη πόλη κάτω από ποτάμια λάβας.

Ο 30χρονος άνδρας κατάφερε να ξεφύγει, αλλά ένας τραυματισμός στο πόδι του τον καθυστέρησε, την ώρα που έτρεχε να ξεφύγει από τη μανία του ηφαιστείου.

Ο άνδρας, όπως και πολλοί άλλοι, σκοτώθηκε, όχι από τη λάβα, αλλά από ένα βράχο ή μια πόρτα, που έπεσε πάνω του, την ώρα που γύρισε να κοιτάξει πίσω του τι γινόταν. Το αντικείμενο που έπεσε πάνω του, όπως όλα δείχνουν, τον αποκεφάλισε!

Ο αρχαιολόγος Massimo Osanna είπε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική ανακάλυψη, που θα δώσει στοιχεία σ’ εκείνον και τους συναδέλφους, του για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούσαν να ξεφύγουν οι κάτοικοι της Πομπηίας από το Βεζούβιο.

*****

Ο άτριχος χιμπατζής που πάσχει από αλωπεκία

Αυτός ο χιμπατζής είναι άτριχος σε ολόκληρο το σώμα του, επειδή πάσχει από αλωπεκία. Είναι όμως ένας φιλικός... γίγαντας, που απολαμβάνει τη στοργή και την αγάπη.

Ο Jambo είναι ένας χιμπατζής, που γεννήθηκε με αλωπεκία, λόγω κληρονομικότητας από τον πατέρα του, που αντιμετώπιζε την ίδια νόσο. Ζει στο ζωολογικό πάρκο Twycross Zoo στην Αγγλία και η ιδιαιτερότητά του τον κάνει ξεχωριστό και αγαπητό.

Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα φιλικός με τους άλλους χιμπατζήδες και χαίρεται πάντα να βλέπει παιδιά να τον επισκέπτονται. Είναι άτριχος σε ολόκληρο το σώμα του, όμως χαίρει άκρας υγείας και απολαμβάνει τη φροντίδα και την αγάπη που του προσφέρουν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού πάρκου.

Τι είναι ακριβώς η αλωπεκία; Η αλωπεκία είναι μια απρόβλεπτη καλοήθης νόσος αγνώστου αιτιολογίας, στην οποία παρατηρείται η έλλειψη ή και η αραίωση των τριχών της κεφαλής ή και του σώματος, λόγω πτώσεως. Παρατηρείται και σε ζώα και σχετίζεται με διάφορους γενετικούς παράγοντες, όπως την κληρονομικότητα, το στρες, τραυματισμούς και εμπύρετα νοσήματα, αυτοάνοσα νοσήματα, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη και άλλα.

*****

Αυτό το γραμμόφωνο δεν παίζει, αλλά τρώγεται

Ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του αρχιτέκτονα σοκολάτας και όχι άδικα... Δείτε τις ευφάνταστες σοκολατένιες δημιουργίες του, που είναι viral...

Ο Γάλλος ζαχαροπλάστης Amaury Guichon δεν φτιάχνει απλά γλυκά. Δημιουργεί περίτεχνα σχέδια με μοναδικά υλικά τη σοκολάτα και τη φαντασία του…

Ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του αρχιτέκτονα σοκολάτας και όχι άδικα, αφού οι δημιουργίες του θέλουν επιμονή, υπομονή, προσήλωση στο αρχικό σχέδιο, πολύ… σοκολάτα και κυρίως μεράκι. «Ξεκίνησα την καριέρα μου από 14 χρονών. Όταν ενηλικιώθηκα, έφυγα για Αμερική και δούλεψα με τους καλύτερους. Εγώ εμπνέομαι από αρχιτεκτονικά σχέδια, τη Φύση και τα μουσεία», δηλώνει ο ίδιος.

Και συμπληρώνει: «Μου αρέσει να δουλεύω με τη σοκολάτα. Είναι ένα υλικό, που όλοι το λατρεύουν και μπορείς να το κάνεις οτιδήποτε. Είναι σχεδόν αισθησιακό!».

Ζώα, φυτά και λουλούδια, μουσικά όργανα μέχρι και γλυπτά είναι λίγα από τα ευφάνταστα σχέδια, που παίρνουν μορφή με πολλά κιλά σοκολάτας. Τώρα ο Amaury Guichon παραδίδει μαθήματα σε chef, που θέλουν να μάθουν λίγα πράγματα για την Τέχνη του.

*****

Ένας τύπος με μηχανή πάει να περάσει τα μεξικανικά σύνορα με δύο σάκους να ισορροπούν στους ώμους του.

Φρουρός : «Τι έχεις στους σάκους ;»

Τύπος : «Άμμο !»

Ο φρουρός τον κατεβάζει από τη μηχανή, ψάχνει τους σάκους ... γεμάτοι άμμο. Ο τύπος τα μαζεύει, ανεβαίνει στη μηχανή και φεύγει. Μετά από δύο εβδομάδες, πάλι τα ίδια...

Φρουρός : «Τι έχεις εκεί ;»

Τύπος : «Άμμο !»

Φρουρός : «Κατέβα να σε ψάξουμε».

Τα ίδια ... τίποτα παρά άμμος και ο τύπος ανέβηκε στη μηχανή και έφυγε.

Κάθε δύο εβδομάδες, επί έξι μήνες, οι έρευνες συνεχίστηκαν. Τελικά, μια βδομάδα ο τύπος δε φάνηκε . Ωστόσο, τον πέτυχε ο φρουρός στο κέντρο της πόλης και του λέει :

«Κολλητέ, μας είχες τρελάνει. Ξέραμε ότι κάτι πέρναγες λαθραία πάνω - κάτω. Δε θα πω τίποτα σε κανέναν ... τι λαθραία περνούσες απ’ τα σύνορα ;»

Κι ο τύπος απαντά :

«Μοτοσικλέτες».


σκελετός
χιμπατζής που πάσχει από αλωπεκία
γραμμόφωνο γλυκό

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής