breaking news Νέο

Σήμερα στο Χώρο Τεχνών Βέροιας η 29η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΔΕΥΑ, ξεκίνημα χθες με συνεδρίαση του ΔΣ στο Δημαρχείο

  • Σήμερα στο Χώρο Τεχνών Βέροιας η 29η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΔΕΥΑ, ξεκίνημα χθες με συνεδρίαση του ΔΣ στο Δημαρχείο
  • Σήμερα στο Χώρο Τεχνών Βέροιας η 29η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΔΕΥΑ, ξεκίνημα χθες με συνεδρίαση του ΔΣ στο Δημαρχείο
  • Σήμερα στο Χώρο Τεχνών Βέροιας η 29η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΔΕΥΑ, ξεκίνημα χθες με συνεδρίαση του ΔΣ στο Δημαρχείο

Ξεκίνημα της 29ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. χθες, με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, που πραγματοποιείται στη Βέροια και ολοκληρώνεται σήμερα.

Στη συνεδρίαση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, παρόντες ήταν οι 13 εκπρόσωποι των αντίστοιχων Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας, προεδρεύοντος του Δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργου Μαρινάκη.

Παρόντες ακόμα στη συνεδρίαση ήταν ο Βεροιώτης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Παύλος Δραγκόλας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας Γιώργος Ορφανίδης.

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε θετική την υπογραφή από μέρους του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, η οποία και αφορά τους Γενικούς Διευθυντές. Ειδικότερα, όπως είπε, «αποδέχθηκε τη νομική εισήγηση των μελών, κάτι που δεν είχε σκεφθεί πριν. Ότι δηλαδή δεν μπορεί να αποτελεί ένα νομοθέτημα λόγο καταγγελίας σύμβασης, που αυτό σημαίνει ανώμαλη εξέλιξη μιας νόμιμης σύμβασης εργασίας, με ό,τι ακολουθεί, αποζημιώσεις κτλ. Πετύχαμε την καλή νομική ερμηνεία, έτσι ώστε να μην κλονίζονται οι υφιστάμενοι γενικοί διευθυντές. Θέση μας είναι η κατάργηση του νέου νόμου, που ειδικά για τις Δ.Ε.Υ.Α. των μικρών πόλεων είναι καταστροφικός και η επανίσχυση του παλιού».

Μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στην παρουσία του κ. Σκουρλέτη στη Βέροια, επεσήμανε πως «αυτή οφείλεται στο ότι πλέον μας υπολογίζουν. Τον Αύγουστο είναι το τέλος των μνημονίων και τα χέρια του Υπουργού λύνονται. Και το καλοκαίρι θα φανεί, αν είναι ειλικρινής ή όχι. Είπε ότι θα τα συζητήσουμε όλα αυτά το διήμερο».

Χθες το απόγευμα στις 17.00 εξάλλου πραγματοποιήθηκε στο Χώρο Τεχνών κοινή συνεδρίαση των επιστημονικών Επιτροπών της Ένωσης (Οικονομικής, Τεχνικής, ΕΣΠΑ και Περιβάλλοντος), στην οποία πήραν μέρος κυρίως υπηρεσιακοί παράγοντες των Δ.Ε.Υ.Α. και συζητήθηκαν θέματα που συνδέονται με τη συγκριτική αξιολόγηση των Δ.Ε.Υ.Α. και το πληροφοριακό Σύστημα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., ενεργειακά ζητήματα, τα σχέδια ασφάλειας νερού, η τιμολογιακή πολιτική των Δ.Ε.Υ.Α., η αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την ποιότητα του πόσιμου νερού κ.α.

Ακόμα, παρουσιάσθηκαν το έργο και οι δραστηριότητες της Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής