breaking news Νέο

Δράσεις του Ομίλου Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας με συμμετοχή συμπολιτών της τρίτης ηλικίας

  • Δράσεις του Ομίλου Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας με συμμετοχή συμπολιτών της τρίτης ηλικίας
  • Δράσεις του Ομίλου Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας με συμμετοχή συμπολιτών της τρίτης ηλικίας
  • Δράσεις του Ομίλου Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας με συμμετοχή συμπολιτών της τρίτης ηλικίας

«Κανείς δεν αγαπά τη ζωή όσο ο ηλικιωμένος» μας παραδίδει ο Σοφοκλής...και έχει δίκιο : Η τρίτη ηλικία είναι μια περίοδος εξ ίσου δημιουργική, συμμετοχική και απολαυστική στη ζωή των ανθρώπων.

Με αυτό το πνεύμα ακριβώς ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου & Τεχνών Βέροιας, εμπνεύστηκε και υλοποίησε πολιτιστικές δράσεις, κυρίως θεατρικές παραστάσεις, με τη συμμετοχή των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας ως αντίδοτο στην μοναξιά και την παραίτηση.

Η αρχή έγινε την Τετάρτη 30-5-18, στο θέατρο της Ραχιάς. Στο κάλεσμα του ομίλου για τα δύο μονόπρακτα «Πρόταση γάμου» του Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Εύας Δουλγέρογλου και «Ένα ηλιόλουστο πρωινό» σε σκηνοθεσία Νίκου Μανούδη, ανταποκρίθηκαν με θέρμη κι ενθουσιασμό οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας προερχόμενοι από τα ΚΑΠΗ, πλημμυρίζοντας κυριολεκτικά το θέατρο της Ραχιάς.

Στο τέλος συναισθηματικά και πνευματικά ικανοποιημένοι, αφού συνεχάρησαν τους ηθοποιούς (Τάκη Τελλίδη, Έφη Κουσίδου, Στράτο Χατζόπουλο και Εύα Δουλγέρογλου), εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τη συνέχιση παρόμοιων δραστηριοτήτων από τον Όμιλο, σηματοδοτώντας έτσι την απαρχή μιας νέας σχέσης. Ο Όμιλος, από την πλευρά του, προτίθεται να υλοποιήσει ξανά θεατρική παραγωγή ή κάποια άλλη εκδήλωση που θα απευθύνεται κυρίως στους ηλικιωμένους. Αυτό αφ΄ενός ως ένδειξη σεβασμού κι αναγνώρισης της μακρόχρονης κοινωνικής προσφοράς τους, και αφ΄ετέρου ως πνευματική τροφή στην πολύτιμη πείρα και σοφία που με τα χρόνια απέκτησαν.

Ευχαριστούμε την ΚΑΠΑ Βέροιας και ιδίως τον πρόεδρο κο Στέργιο Διαμάντη για την άψογη συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας

 

Μετά τιμής

το Δ.Σ του Ομίλου Θεάτρου & Τεχνών Βέροιας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής