breaking news Νέο

«Καλοκαίρι στην πόλη μου» : Πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Δήμο Βέροιας

  • «Καλοκαίρι στην πόλη μου» : Πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Δήμο Βέροιας
  • «Καλοκαίρι στην πόλη μου» : Πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Δήμο Βέροιας
  • «Καλοκαίρι στην πόλη μου» : Πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Δήμο Βέροιας
  • «Καλοκαίρι στην πόλη μου» : Πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Δήμο Βέροιας
  • «Καλοκαίρι στην πόλη μου» : Πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Δήμο Βέροιας

«Καλοκαίρι στην πόλη μου» είναι το πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, που απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού Σχολείου και πρόκειται να υλοποιηθεί στο διάστημα 2-13 Ιουλίου 2018, στις εγκαταστάσεις του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας. Στο πρόγραμμα θα πάρουν μέρος περίπου 120 παιδιά, ηλικίας 7-12 ετών, τα οποία έχουν φοιτήσει σε Δημοτικό Σχολείο κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Οι ώρες λειτουργίας του προγράμματος θα είναι από τις 8.00 έως τις 14.30, στις οποίες και θα είναι υποχρεωτική η παρουσία των παιδιών. Μάλιστα, τα παιδιά θα υποδέχονται στο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου φύλακες και θα παραλαμβάνονται με το τέλος του προγράμματος της ημέρας από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.

Η παρουσίαση του εν λόγω προγράμματος έγινε χθες, στις 10 το πρωί, στο Δημαρχείο (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) Βέροιας, με το Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη να επισημαίνει πως «σε παιδιά οικογενειών, που δεν έχουν τη δυνατότητα να φύγουν για διακοπές από την πόλη, θα δοθεί η δυνατότητα να έχουν μια δημιουργική απασχόληση και να περνούν το χρόνο τους σ΄ ένα ασφαλές περιβάλλον, αλλά και να κάνουν πράγματα που θα τους ευχαριστήσουν».

«Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που το είχε ανάγκη η πόλη και θα εξετασθεί η επέκτασή του τη νέα χρονιά», προσέθεσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης, ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Θεόφιλος Κορωνάς χαρακτήρισε το όλο πρόγραμμα ως «μία πρωτοποριακή δράση, η οποία συγχρόνως εμπλούτισε το μητρώο εθελοντών με άλλα 40 άτομα. Εύχομαι τα καλύτερα».

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αρίστη Κουκουρίκη, ενώ σ' ό,τι αφορά στα προγράμματα που θα παρουσιαστούν, γι' αυτά μίλησαν η Νηπιαγωγός και Ερασιτέχνης Ηθοποιός Υακίνθη Σταμπολή, ο Μελισσοκόμος Ξενοφών Σαραφίδης και ο Μάγειρας - Ζαχαροπλάστης Αριστείδης Κάστρης (για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος αυτού, www.summer in my city.gr).

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του καλοκαιρινού προγράμματος Δραστηριοτήτων του Δήμου Βέροιας για παιδιά Δημοτικού, ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης σημείωσε ότι «έχει γίνει μια πολύ καλή προετοιμασία από εθελοντές, που καλύπτουν όλο το φάσμα της ειδικότητάς τους και τα παιδιά να ωφεληθούν και να περάσουν καλά».

 

Τα κριτήρια επιλογής των παιδιών

 

Η επιλογή των παιδιών θα γίνει με βάση τα παρακάτω κριτήρια :

• Παιδιά με δύο γονείς άνεργους

• Παιδιά μονογονεϊκής οικογένειας

• Παιδιά πολύτεκνης οικογένειας

• Παιδιά ΑμΕΑ

• Παιδιά Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων (ΕΚΟ)

• Ετήσιο εισόδημα οικογένειας

 

Τα Δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

 

• Έντυπη αίτηση

• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αυτεπάγγελτη αναζήτηση από το Δήμο)

• Ιατρική βεβαίωση παιδιού ή ΑΔΥΜ σχολείου σε ισχύ

• Τελευταίο Εκκαθαριστικό Εφορίας

• Βεβαίωση εργασίας ή κάρτα ανεργίας γονέων

• Φωτοτυπία της ταυτότητας του Κηδεμόνα

• Λοιπές βεβαιώσεις κοινωνικών κριτηρίων (π.χ. ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές κλπ.)

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ : από 1η Ιουνίου έως 15 Ιουνίου 2018

 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Δημαρχείο Βέροιας, Μητροπόλεως 46, γραφείο 14, 1ος όροφος, τηλ. 2331350511, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται μόνο εφόσον επισυνάπτονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μόνο τότε θα θεωρούνται έγκυρες.

Το όλο πρόγραμμα θα λειτουργήσει με την ευθύνη του Δήμου Βέροιας και βασίζεται στην εθελοντική εργασία πάνω από 60 εθελοντών.

Η διαχείριση του προγράμματος γίνεται από τριμελή επιτροπή: Τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σοφιανίδη Γιώργο, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης κ. Κουλουριώτη Διονύση και τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου κα. Κουκουρίκη Αρίστη.

 

Οι δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες είναι χωρισμένες σε επτά ενότητες. Οι ενότητες είναι :

Περιβάλλον: Σε αυτή την ενότητα τα παιδιά θα ασχοληθούν με Ανακύκλωση, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Περιβάλλον και Μνημεία, Ενεργοί Πολίτες του Αύριο, Διαχείριση του νερού και Κηπουρική.

Αγωγή Υγείας: Στην ενότητα αυτή θα ασχοληθούν με Διατροφή, Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική, Κυκλοφοριακή Αγωγή, Ατυχήματα - Πρώτες Βοήθειες, Εργαστήρι Μελισσοκομίας.

Ιστορία - Πολιτισμός - Τέχνες: Στην ενότητα αυτή θα ασχοληθούν με Πολιτιστική Κληρονομιά, Τοπική Ιστορία και Μυθολογία, Θεατρικό Εργαστήρι, Μουσικό Εργαστήρι, Χορευτικό Εργαστήρι, Εικαστικό Εργαστήρι, Λέσχη φωτογραφίας, Κινηματογραφική Λέσχη.

Επιστήμες: Στην ενότητηα αυτή θα ασχοληθούν με Μαθηματικά, Φυσική - Χημεία, Σύμπαν.

Φιλαναγνωσία: Στην ενότητα αυτή θα ασχοληθούν με Παραμυθοϊστορίες, Δημιουργική Γραφή, Δανειστική Βιβλιοθήκη Σχολείου, Κινητή Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Αθλητισμός – Παιχνίδια – Χορός: Στην ενότητα αυτή θα ασχοληθούν με Basket, Volley, Handball, Παιδαγωγικά Παιχνίδια, Μουσικοκινητικά Παχνίδια, Παιχνίδια Αυλής, Παραδοσιακοί Χοροί, Hip Hop, Σκάκι, Επιτραπέζια.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις: Στην ενότητα αυτή θα επισκεφθούν τα: Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, Ιστορικό κέντρο Βέροιας, Εβραϊκή συνοικία Βέροιας, Αρχοντικό Σαράφογλου, Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, Βιομηχανία κομπόστας ροδάκινου, Φράγμα Αλιάκμονα, Δ.Ε.Υ.Α.Β.

 

Το ωρολόγιο πρόγραμμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής