breaking news Νέο

Πως διαμορφώνονται τα πρωταθλήματα

Πως διαμορφώνονται τα πρωταθλήματα

Ολοκληρώθηκαν όλα τα πρωταθλήματα της χώρας μας και μπορούμε πλεον δίχως αστερίσκους και ερωτηματικά να δούμε τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ημαθίας και σε ποιά κατηγορία θα αγωνίζονται οι ομάδες της.

Αρχικά να υπενθυμίσουμε οτι για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, η Ημαθία δεν θα έχει εκπρόσωπο στα επαγγελματικά πρωταθληματα ενω οι κατηγορίες των τοπικών πρωταθλημάτων επιστρέφουν στην αρχική τους μορφή: την Α’, τη Β’ και την Γ’ κατηγορία.

Τέλος λοιπόν τα πρωταθλήματα με περικοκλάδες όπως η Α1 και η Α2 και η Γ’ κατηγορία των 10-14 ομάδων των τριών ομίλων που είχαν εφευρεθεί για ψηφοθηριακούς λόγους, ενω υπάρχει σκέψη να διοργανωθεί και πρωτάθλημα Νέων στο οποιο θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ποδοσφαιριστές μέχρι 16 ετών με την απαραίτητη προϋπόθεση οτι θα δηλώσουν συμμετοχή σ’ αυτό τουλάχιστον 8 ομάδες.

 

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που να υπενθυμίσουε οτι εδώ και 5 περίπου χρόνια είναι ερασιτεχνικό και διοργανώνεται από την ΕΠΟ μετά τον υποβιβασμό και των τριών ομάδων της Ημαθίας του ΦΑΣ Νάουσα, του Φιλίππου Αλεξάνδρειας και του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων έχουν δικαίωμα συμμετοχής δυο ομάδες προερχόμενες από την περιοχή μας: η Βέροια που υποβιβάστηκε από την Football League και η πρωταθλήτρια της Ενωσης μας Νίκη Αγκαθιάς. Παραμένει βέβαια άγνωστο αν η Βέροια κανει χρήση του δικαιώματος της και δηλώσει συμμετοχή την νέα περίοδο. Οσον αφορά την Νίκη Αγκαθιάς υπάρχουν σκέψεις να παραχωρήσει την θέση της σε άλλη ομάδα και συνεπώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το πως θα εκπροσωπηθεί η Ημαθία την νεα περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Το βέβαιο είναι οτι θα υπάρχει τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος της στην συγκεκριμένη διοργάνωση με ποιό ονομα θα το μάθουμε αργότερα.

 

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας που πλεον δεν θα ονομάζεται Α1 αλλά απλά Α’ όπως προβλέπεται από την προκήρυξη θα αποτελείται από 16 ομάδες. Από αυτές οι τρεις την περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε αγωνιζονταν στην Γ’ Εθνική από την οποία υποβιβάστηκαν. Πρόκειται για τον ΦΑΣ Νάουσα, τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων και τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας.

Οι εννέα την περίοδο που μας πέρασε αγωνίζονταν στην Α1 κατηγορία της Ενωσης μας και παρέμειναν σ’ αυτήν. Ο λόγος, τις αναφέρουμε με τη σειρά που τερμάτισαν στον βαθμολογικό πινακα για τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, του ΓΑΣ Ροδοχωρίου, τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, τον Αρη Παλαιοχωρίου, του ΓΑΣ Κοπανού, το Μακροχώρι, τον Αχιλλέα Νάουσας, την ΑΕ Χαρίεσσας και τον Κεραυνό Επισκοπής και οι τέσσερις (δύο από κάθε όμιλο) που ανέβηκαν κατηγορία από την Α2 κα αναφερόμαστε στον Φίλιππο Μελίκης, τον ΑΟ Μαρίνας, τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας και τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος.

 

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Β’ κατηγορία που αντικαθιστά την Α2 θα αποτελείται από 23 ομάδες που θα χωριστούν σε δυο ομίλους.

Από τις 23 ομάδες οι έξι την περίοδο που μας πέρασε ανήκαν στην μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας την Α1 και ο λόγος για την ΑΕ Αλεξανδρειας που δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα (είχε συγχωνευθεί με ομάδα από την περιοχή της Κατερίνης και αγωνίστηκε με το όνομα Φίλιππος Αλεξάνδρειας στην Γ’ Εθνική), την Νέα Γενεά Ν. Νικομήδειας, τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου, την Ποντιακή Νεολαία Αράχου, τον Ατρόμητο Διαβατού και την Δόξα Λιανοβεργίου που είχε αποχωρήσει στα μέσα περίπου της περιόδου από το πρωτάθλημα.

Δεκατρείς αγωνίζονταν στην Α2 και παρέμειναν στην κατηγορία, που πλεον όπως ήδη αναφέραμε ονομάζεται Β’ και προκειται για τον Εθνικό Κλειδίου, Αλιάκμων Νησελίου, ΠΑΟ Παλατιτσίων, Αρη Π. Σκυλιτσίου, Θύελλα Σταυρού, Ολυμπιακό Λουτρού, ΑΕ Σχοινά, Αριστοτέλη Νάουσας, Ελπίδα Μονοσπιτων, Ολυμπιακό Νάουσας, ΑΣ Πατρίδας, Εθνικό Ράχης και ΑΕΠ Βεροίας, ενω τρεις προέρχονται απο την περσινή Β’ κατηγρία και έχουν κερδίσει το εισιτήριο της ανόδου και ο λόγος για τα Λευκάδια, τον ΑΣ Γιαννακοχωρίου, τον ΠΑΟ Κουλούρας και μια ο Αστέρας Τριποτάμου, έρχεται από την Γ’ Κατηγορία.

 

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Αχιλλέας Νεοκάστρου και η Δόξα Νάουσας που την περσινή περίοδο αγωνίζονταν στην Α2 κατηγορία και τερμάτισαν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου τους και συνεπώς υποβιβάστηκαν όπως και η Θύελλα Στενημάχου, ο ΑΟ Συκιάς, η Δόξα Επισκοπής, ο Απόλλων Λυκογιάννης, ο Ατλας Ζερβοχωρίου, η ΑΕ Καμποχωρίου, η ΑΕ Τρικάλων, ο Ερμής Τριλόφου, η Δόξα Κυψέλης, η ΑΕ Καψόχωρας, ο ΠΟ Ξεχασμένης και ο Φίλιππος Πολλών Νερών που την περσινή περίοδο αγωνίζονταν στην Γ’ κατηγορία μαζί με όποια από τις αναγνωρισμένες ομάδες που δεν συμμετείχαν στο περσινό πρωτάθλημα της κατηγορίας θελησει την νέα χρονιά να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση θα συγκροτήσουν την Γ’ κατηγορία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής