breaking news Νέο

"Μακεδονία ώρα μηδέν", άρθρο του Ιωάννη Παπαγιάννη

Βρισκόμαστε στην τελευταία (;) πράξη του εθνικού δράματος που συντελείται σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας. Το πολιτικό κατεστημένο των Σκοπίων προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη του, από μια εν δυνάμει συμφωνία. Από την άλλη η πλευρά της Κυβέρνησης άγεται και φέρεται μεταξύ ιδεοληψιών και  ψευτοπροοδευτικής θολούρας. Σε μια ατμόσφαιρα ηττοπάθειας και υποταγής στα δεδομένα που διακατέχει το πολιτικό σύστημα, οι πολίτες της χώρας και ιδιαίτερα οι Μακεδόνες ανησυχούμε για το τι μέλλει γενέσθαι. Η ανησυχία αυτή εκφράστηκε με ιδιαίτερα έντονο και ηχηρό τρόπο από τα δυο μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Και αναμένεται να εκφραστεί ξανά σε συλλαλητήρια που οργανώνονται σε 13 δήμους της Μακεδονίας την Τετάρτη, 6 Ιουνίου στις 19.30.

Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στους δήμους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος της ιστορικής Βέροιας που με την Βεργίνα πλάι της είναι διαχρονικός μάρτυρας της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας.

Η διοίκηση του δήμου και οι περί αυτών, όπως επανειλημμένα έχουν δείξει με τη στάση τους στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας, περί άλλων τυρβάζουν.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να ληφθούν αποφάσεις σε ένα τόσο σημαντικό θέμα ερήμην των πολιτών. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη.

 

Dr. Ιωάννης Μεν. Παπαγιάννης, LL. M.

Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και Συμβουλίω Επικρατείας

Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου

www.dr-papagiannis.gr


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής