breaking news Νέο

Εξαήμερο κεφιού και διασκέδασης και το φετινό Ιούλιο υπόσχεται ο «Ευστάθιος Χωραφάς» στην Πατρίδα Ημαθίας

Εξαήμερο κεφιού και διασκέδασης και το φετινό Ιούλιο υπόσχεται ο «Ευστάθιος Χωραφάς» στην Πατρίδα Ημαθίας

Αμέτρητες οι εκδηλώσεις, στις οποίες έχει προβεί μέχρι τώρα ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» και φιλοδοξεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό! Πολύ περισσότερο, όταν έρχεται το καλοκαίρι, εποχή κατά την οποία ο σύλλογος της Πατρίδας βρίσκεται στην κορύφωση των πραγματοποιούμενων (πάντα με επιτυχία) εκδηλώσεών του, μ' ένα πρόγραμμα εξαήμερου κεφιού και διασκέδασης, στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, που δημιουργούν γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες στο κοινό, από όλο το φάσμα της διασκέδασης. Ένα 6ήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο και φέτος τον Ιούλιο πρόκειται να αποτελέσει το γεγονός της περιόδου για την Ημαθία και όχι μόνο.

Χθες το μεσημέρι, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία του συλλόγου στην Πατρίδα, ανακοινώθηκε και επίσημα το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, την παρουσίαση του οποίου έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου «Ευστάθιος Χωραφάς» Αντώνης Καγκελίδης, παρόντων και του προέδρου της Τ.Κ. Πατρίδας Γιάννη Σιδηρόπουλου και του ιερέα του χωριού, πατέρα Διονύσιου, οι οποίοι και χαιρέτισαν την προσπάθεια.

Ξέχωρα από το καθιερωμένο 6ήμερο, θα πραγματοποιηθούν και άλλες δυο εκδηλώσεις νωρίτερα, ενώ πιθανόν ακόμα να πραγματοποιηθεί και ένα διήμερο εκδηλώσεων το Σεπτέμβριο!

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Καγκελίδης, την Κυριακή 10 Ιουνίου θα τελεστεί μνημόσυνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας, αλλά και όσους κατάφεραν να έρθουν στη Μητροπολιτική Ελλάδα υπό το καθεστώς διωγμού και απεβίωσαν αργότερα εδώ.

Η δεύτερη εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 24 Ιουνίου, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, εντασσόμενη στο πλαίσιο των φετινών «Παυλείων». Η εκδήλωση θα έχει τίτλο «Στα χνάρια των Σταυραετών». Το περιεχόμενο της θα περιλαμβάνει ομιλία του πρώην Σχολικού Συμβούλου Φώτη Κουτσουπιά, έκθεση αγιογραφίας, θεατρικό δρώμενο και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και του Συλλόγου Κρητικών Βέροιας, με τον Αντώνη Καγκελίδη να τονίζει χαρακτηριστικά «είναι μία εκδήλωση, την οποία να μη χάσει κανένας».

 

Το φετινό 6ήμερο των εκδηλώσεων του Ιουλίου

Περνώντας στο φετινό 6ήμερο των εκδηλώσεων, ο Αντώνης Καγκελίδης ανέφερε ότι αυτές ξεκινούν το Σάββατο 21 Ιουλίου, με τον αγαπημένο καλλιτέχνη των Ημαθιωτών, Κρητικό Νίκο Ζωϊδάκη και ποντιακό πρόγραμμα, ακολουθεί την Κυριακή 22 Ιουλίου βραδιά με τους Αλέξη Παρχαρίδη, Σοφιανίδη και Κουρτίδη, για να πάρουν τη σκυτάλη στην αμέσως επόμενη μέρα (Δευτέρα 23 Ιουλίου) η Ρία Ελληνίδου και ο Στάθης Νικολαϊδης. Εν συνεχεία επί σκηνής πρόκειται να πάρουν σειρά ονόματα καλλιτεχνών, που χαρακτηρίζονται «βαριά» χαρτιά.

Ειδικότερα, την Τρίτη 24 Ιουλίου θα εμφανιστούν η Ελένη Βιτάλη και ο Φυτειώτης στην καταγωγή Νίκος Ζιώγαλας, την Τετάρτη 25 Ιουλίου το βράδυ μπροστά στο κοινό θα βρεθεί η Πίτσα Παπαδοπούλου με τα «Παιδιά από την Πάτρα», ενώ η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει την Πέμπτη 26 Ιουλίου το βράδυ, μ' έναν αξιόλογο καλλιτέχνη, το Γιάννη Καψάλη.

 

Πάολα : Δεν ευδοκίμησε για τον Ιούλιο, ίσως το Σεπτέμβριο!

Ακόμα, όπως έκανε γνωστό ο Αντώνης Καγκελίδης, ο σύλλογος βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με την Πάολα (στην οποία μάλιστα, είπε, είχε δοθεί και προκαταβολή), πλην όμως δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Παρ' όλα αυτά, ο Αντώνης Καγκελίδης άφησε μία... χαραμάδα ελπίδας, λέγοντας πως ενδεχομένως η παρουσία της Πάολας εδώ να αποτελέσει γεγονός με μια άλλη εκδήλωση του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον προσεχή Σεπτέμβριο.

 

Και η... Μπουταριάδα καλά κρατεί!

Από την αναφορά του Αντώνη Καγκελίδη δεν έλειψαν (και πως θα μπορούσε να συμβεί άλλωστε κάτι τέτοιο) και τα τελευταία γεγονότα, που έλαβαν χώρα με την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, από το γεγονός ότι ο ίδιος είναι πρόεδρος των Ποντιακών σωματείων Μακεδονίας και Θεσσαλίας και μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ).

Ο ίδιος, όπως είπε, σαφώς και καταδικάζεται κάθε μορφή βίας, αλλά στα της επίθεσης στο Γιάννη Μπουτάρη, όλοι επικεντρώθηκαν στη βιαιοπραγία και μόνο σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, χωρίς περαιτέρω να γίνει αναφορά και στις προκλητικές δηλώσεις του.

Επιπλέον, ο Αντώνης Καγκελίδης ανέφερε ότι ενδέχεται να γίνει μήνυση κατά του κ. Μπουτάρη (ο οποίος - όπως είπε - βρισκόταν στο συγκεκριμένο χώρο χωρίς να το προβλέπει το πρόγραμμα) για το αδίκημα της άρνησης της γενοκτονίας, αλλά και για άλλους ακόμα.

 

Με τη σειρά τους αμέσως μετά στις δράσεις του συλλόγου αναφέρθηκαν ο πατέρας Διονύσιος και ο πρόεδρος της ΤΚ Πατρίδας Γιάννης Σιδηρόπουλος, που στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της δημιουργίας θεατρικού τμήματος και της στελέχωσης της ακαδημίας ποδοσφαίρου με 50 παιδάκια, σημειώνοντας πως «μεγαλώνουμε, επεκτείνεται και προχωράει ο σύλλογος».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής