breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Κρήτη: Έφτιαξε παπάκι που κινείται με τσικουδιά!

Στοχεύοντας στην κατάκτηση της... κορυφής, ένας νεαρός Ηρακλειώτης αναμένεται να είναι μέσα σε αυτούς, που θα μετέχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»...

Ο νεαρός διακρίθηκε στο τοπικό CityLab στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του μεγάλου μαραθωνίου της ΚΕΔΕ, που έχει στόχο να συγκεντρώσει προτάσεις επίλυσης αστικών προβλημάτων μέσω των νέων τεχνολογιών.

Ήταν μέσα σε αυτούς, που μαγνήτισαν τα βλέμματα, καθώς εντυπωσίασε με την ευρεσιτεχνία που παρουσίασε, τονίζοντας στη διάρκεια της παρουσίασής του, πως στόχος του ήταν να προτείνει κάτι, που θα μπορούσε να φέρει λύση σε προβλήματα των αστικών κέντρων.

Το Τοπικό CityLab πραγματοποιήθηκε στο χώρο του «Δημοσκοπίου» στο Ηράκλειο. «Με 9 συμμετοχές από σχολεία, φοιτητές και πολίτες της πόλης μας, ολοκληρώθηκε στο ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ. Ανάμεσα στις προτάσεις ήταν και αυτή του μοτοποδήλατου, που για καύσιμο χρησιμοποιεί ΒΙΟΑΕΡΙΟ ή ακόμα και προϊόντα απόσταξης, όπως τσικουδιά ή άλλα παράγωγα βιοαποδομήσιμων προϊόντων από νέο του δήμου μας, ο οποίος μελέτησε και κατασκεύασε το πιο «πράσινο» και φιλικό ως προς το περιβάλλον, μετασκευασμένο παπάκι», επισήμανε μέσα από το ekriti.gr ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο «παπάκι» πλέον μπορεί να επιλέγει μεταξύ δύο τρόπων (βιοαερίου ή προϊόντος απόσταξης) ως καύσιμο και δείχνει το δρόμο, στον οποίο θα πρέπει να κινηθούν όλοι οι στόλοι δημόσιων οχημάτων για τη μετατροπή των βενζινο-πετρελαιοκινητήρων σε πράσινους κινητήρες.

*****

Ο πιο ανόητος διαγωνισμός! Στροβιλίζονται στο γκρεμό, για να πιάσουν ένα κεφάλι τυρί

Στην περιοχή Γκλόστερ της Βρετανίας λαμβάνει κάθε χρόνο μέρος ο πιο ανόητος διαγωνισμός του κόσμου, που έχει γίνει ποτέ.

Σε ένα λόφο της περιοχής, οι συμμετέχοντες πέφτουν με όση πιο πολύ φόρα μπορούν, ώστε να πιάσουν ένα κομμάτι τυρί, που στροβιλίζεται και αυτό με κατεύθυνση προς του πρόποδες του λόφου. Μπορεί μάλιστα να σας ακούγεται περίεργο, όμως χιλιάδες άνθρωποι έρχονται από όλον τον κόσμο, για να… απολαύσουν το παράξενο θέαμα.

Οι συμμετέχοντες πέφτουν με φόρα, γίνονται ένα με τη λάσπη και προσπαθούν να πιάσουν το πολυπόθητο τυρί. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η παράδοση αυτή ξεκίνησε πριν περίπου 200 χρόνια. Και ο σκοπός συνέχισής της; Κανένας.

Οι τοπικές αρχές έχουν κάνει πολλές προσπάθειες να καταργήσουν το άγαρμπο αυτό έθιμο, που αφήνει τους εκατοντάδες συμμετέχοντες από ελαφρά έως βαριά τραυματισμένους στο τέλος της κούρσας, όμως δεν τα έχουν καταφέρει. Απεναντίας, τα τελευταία χρόνια ο διαγωνισμός γίνεται όλο και πιο γνωστός.

*****

Κόρη έδωσε το νεφρό της στον πατέρα της, που το είχε ανάγκη

Η Hailee Stender υπεβλήθη σε αφαίρεση νεφρού, για να το χαρίσει στον πολυαγαπημένο της πατέρα. Οι γιατροί είχαν δώσει στον πατέρα της δύο χρόνια ζωής. Στο άκουσμα αυτής της είδησης, η κόρη του ήθελε να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, για να τον βοηθήσει. Έτσι, μετά από συνεννόηση με τους γιατρούς, ανακοίνωσε στον πατέρα της ότι θα υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης νεφρού, για να του το χαρίσει…

Εκείνος μόλις το έμαθε, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, αφού είναι πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι η κόρη του θα μπει σε αυτήν τη διαδικασία για αυτόν. Η Hailee βγήκε από το χειρουργείο ταλαιπωρημένη, αλλά πάνω από όλα χαρούμενη, αφού χάρη σε αυτήν την πράξη της θα χαρίσει χρόνια ζωής στον πατέρα της, που λατρεύει.

Τώρα πατέρας και κόρη αναρρώνουν μαζί και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

*****

Μια διαφορετική πασαρέλα, που περνά ένα ηχηρό μήνυμα…

Όταν ακούμε τη λέξη «πασαρέλα», μας έρχονται απευθείας στο μυαλό ψιλόλιγνα σώματα και αψεγάδιαστα πρόσωπα, να περπατούν στην πασαρέλα και να προωθούν την «τέλεια ομορφιά». Η ομορφιά όμως είναι κάτι, που πηγάζει από μέσα μας και δεν χωρούν στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Αυτό ακριβώς το μήνυμα θέλει να περάσει η ειδικά διαμορφωμένη πασαρέλα «Design for Disability», που παρουσιάζει ρούχα για άτομα με αναπηρία. «Όταν έχεις κάποια μορφής αναπηρία, αμέσως σου λένε όλοι πράγματα, που δεν μπορείς να κάνεις. Πρέπει όμως ο καθένας να θυμάται ότι είναι ο δημιουργός του δικού του κόσμου και μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περιβάλλον», δηλώνει ο Jerron Herman, που πήρε μέρος στην πασαρέλα.

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης αναφέρει : «Κάποιοι άνθρωποι διστάζουν να πουν σε άτομα με αναπηρία, να κάνουν κάποια πράγματα, για να φανούν ή να τους δώσουν ευκαιρίες. Όμως αυτό δεν βγάζει καθόλου νόημα».

Τα μοντέλα λειτουργούν ως μέντορες στους σχεδιαστές και τούς μαθαίνουν τις ανάγκες στα ρούχα, που έχουν οι άνθρωποι με αναπηρία. Η σχεδιάστρια Anna Sui τονίζει πώς όλοι έχουν δικαίωμα στο σέξι και στη γοητεία και ο επαναπροσδιορισμός της ομορφιάς είναι στις μέρες μας, κάτι παραπάνω από απαραίτητος.

*****

Κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές κάποιος που πήγε στο Las Vegas, πήγε να δει μια μαγική παράσταση (magic show). Όταν ο μάγος τελείωνε μια καταπληκτική σκηνή, που είχε κόψει μια κοπέλα σε 4 κομμάτια, κάποιος άνδρας από τα πίσω καθίσματα φώναξε : «Πώς το έκανες αυτό;»

«Αν θα σου πω κύριε, θα πρέπει να σε σκοτώσω», είπε ο μάγος.

Έπειτα από μια μικρή παύση ο άνδρας ξαναλέει : «Oκ. Τότε πες το στη γυναίκα μου».


Στροβιλίζονται στο γκρεμό, για να πιάσουν ένα κεφάλι τυρί
Κόρη έδωσε το νεφρό της στον πατέρα της
πασαρέλα «Design for Disability», που παρουσιάζει ρούχα για άτομα με αναπηρία
μάγος

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής