breaking news Νέο

ΝΟΔΕ Ημαθίας και ΔΗΜΤΕ Βέροιας: "Σκοπιανό : Τα ψέματα της Κυβέρνησης. Η εγκατάλειψη πάγιων εθνικών θέσεων"

ΝΟΔΕ Ημαθίας και ΔΗΜΤΕ Βέροιας:

O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κ. Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ανάμεσα στα άλλα ότι ήδη «υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία» με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ότι «η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία», ότι η «μακεδονική» γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών της χώρας του «έχουν ήδη διασφαλιστεί από τη σχεδιαζόμενη συμφωνία με την Ελλάδα» και ότι ο ίδιος «λαχταρά μια “Μακεδονία” στην οποία οι πολίτες θα είναι απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και από φόβους του παρελθόντος».

                 Μπροστά σε όλα αυτά ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά και να κρύβεται. Ρωτούμε λοιπόν ευθέως τον κ. Τσίπρα:

•Έχει ήδη δεχθεί τις αλυτρωτικές απαιτήσεις για «μακεδονική γλώσσα» και  «μακεδονική ταυτότητα» της γειτονικής χώρας;

•Έχει υπαναχωρήσει από την εθνική θέση erga omnes, για όνομα το οποίο  να ισχύει για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων;

•Έχει δεχθεί την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, χωρίς να έχουν απαλειφθεί από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ όλες οι απαράδεκτες αλυτρωτικές αναφορές;

•Έχει συμφωνήσει σ’ αυτά που λέει ο κ. Ζάεφ χωρίς να έχει τη στήριξη της Κυβέρνησής του ή  τα συνυπογράφει και ο κ. Καμμένος;

                         Η Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί τέτοια συμφωνία. Δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα. Οι Έλληνες ενωμένοι δεν πρέπει να επιτρέψουμε η αδυναμία Τσίπρα να οδηγήσει σε εθνική ήττα. Τα  όσα δηλώνει ο κ. Ζάεφ επιβεβαιώνουν τις χειρότερες ανησυχίες. Ότι η Κυβέρνηση όχι μόνον έχει κάνει αδιανόητες παραχωρήσεις, εγκαταλείποντας πάγιες εθνικές θέσεις, αλλά και ότι προτίθεται να δώσει προκαταβολικά το πράσινο φως για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Εγκαταλείπει τα όπλα της Ελλάδας για να πάρει αβέβαιες υποσχέσεις.  Γι’ αυτό άλλωστε εξ αρχής η Νέα Δημοκρατία όχι μόνον μιλούσε για την ανάγκη να εκπληρωθούν μέχρι κεραίας οι διαχρονικές προϋποθέσεις που έχουν θέσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και  να μην αποδεχθεί ο κ. Τσίπρας οποιαδήποτε συμφωνία σε δόσεις. Η Νέα Δημοκρατία μίλησε εξ αρχής και θα επιμείνει μέχρι τέλους ότι δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε λύση αν αυτή δεν είναι ενιαία, άμεση και οριστική. Δεν μπορεί να πληρώσει η χώρα μας μια συμφωνία τοις μετρητοίς περιμένοντας την εκπλήρωσή της σε δόσεις.

                    Τα πολιτικά κόμματα και οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν την παραμικρή επίσημη ενημέρωση και θεωρούμε απαράδεκτο να μαθαίνουμε ό,τι συμβαίνει  από δηλώσεις σκοπιανών αξιωματούχων. Απαιτούμε να πάψει να κρύβεται τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο μονίμως εξαφανισμένος συνεταίρος του και να ενημερώσουν υπεύθυνα τους Έλληνες. Υπάρχει, άλλωστε, άλλο ένα κρίσιμο ερώτημα: Τη συμφωνία για την οποία μιλά ο κ. Κοτζιάς και περιγράφει ο κ. Ζάεφ την υπογράφει ο κ. Τσίπρας ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή ως πρωθυπουργός μιας συγκυβέρνησης; Έχει ο κ. Τσίπρας τη συναίνεση του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου ή διαπραγματεύεται μόνος του; Ρωτούμε διότι αν πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να δεσμεύσει την χώρα για μια τόσο σημαντική εθνική υπόθεση, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να επιβεβαιώσει τη στήριξη της κυβερνητικής του πλειοψηφίας.

              Όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα ταλανίζουν τους Έλληνες
που αγωνιούν για την έκβαση αυτού του προβλήματος , οι ¨Έλληνες, οι Μακεδόνες δεν θα ανεχτούμε από την Κυβέρνηση Τσίπρα κι άλλες κοροϊδίες.

                              

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ                                       ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜ.ΤΕ ΒΕΡΟΙΑΣ                      

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΛΠΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                           ΤΖΗΜΑ ΣΥΡΜΟΥΛΑ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής