breaking news Νέο

Από σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών με «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού»

Από σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών με «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού»

Σήμερα στις 10 το πρωί - όπως είχαμε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ τον περασμένο μήνα - ξεκινά η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για το πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών, προς όφελος 140.000 εργαζομένων, ανέργων, καθώς και των οικογενειών τους, με «επιταγή κοινωνικού τουρισμού» για την περίοδο 2018-2019.

Η διοίκηση του οργανισμού ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η διαδικασία αρχίζει σήμερα. Η πλατφόρμα στον ιστότοπο (oaed.gr) θα είναι ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων έως τις 23.59 την Κυριακή 17 Ιουνίου. Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης κοινωνικού τουρισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 11 Ιουλίου 2018 έως τις 10 Ιουλίου 2019 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ. Η διάρκεια τους θα είναι :

• Από μια έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των πολύπαθων, λόγω του προσφυγικού, νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή

• από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

 

Δικαιούχοι του προγράμματος

Σ' ό,τι αφορά τους δικαιούχους του προγράμματος, αυτοί είναι εργαζόμενοι και άνεργοι οι οποίοι το 2017:

• είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Εργατικής Εστίας) ή

• έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

• έλαβαν τακτική επίδοση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

• συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας, μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

 

Άνεργοι

Επίσης, δικαιούχοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμΕΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Για κάθε διανυκτέρευση και ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος η επιδότηση κυμαίνεται από 9 έως 20 ευρώ.

Ειδικότερα, οι επιδοτήσεις που θα λάβουν όσοι μοριοδοτηθούν και λάβουν επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ανά διανυκτέρευση, θα έχουν ως εξής: α) για ξενοδοχείο από ένα έως πέντε αστέρια το ποσό θα ξεκινά από τα 19 ευρώ την ημέρα και θα φθάνει έως τα 24 ευρώ, αντίστοιχα, β) για ενοικιαζόμενα δωμάτια από 2 έως 4 κλειδιά θα είναι από 15 έως 20 ευρώ, γ) για κατασκηνώσεις 9 ευρώ και δ) για επιπλωμένες κατοικίες 17 ευρώ.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής