breaking news Νέο

"Κουτσά, στραβά και ανάποδα…"- ενός ανήσυχου πολίτη

Τα «Κουτσά –στραβά και ανάποδα» είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας, μια κραυγή οργής και πόνου για τα τόσα στραβά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας  και δεν αντιδρούμε, να πούμε το παράπονό μας ή ακόμη και τη γνώμη μας και να προσπαθήσουμε να καλυτερεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, έτσι ώστε να μην ξανασυμβούν.

 

Οι κυλιόμενες σκάλες και το ασανσέρ της Ελιάς

 

Πέρασα πριν λίγες μέρες με το αυτοκίνητό μου από τη λεωφόρο Στρατού, το δρόμο που ξεκινά από την Ψαροπούλα, το Σκλαβενίτη και ανεβαίνει προς την Πιερίων (ελπίζω να μην κάνω λάθος με την ονομασία). Μαζί  είχα τη θυγατέρα μου Μαρία, που είναι μαθήτρια  της Α Λυκείου στο 4ο ΓΕΛ Βέροιας.

Μια στιγμή, καθώς ανεβαίναμε το δρόμο, με ρώτησε το Μαράκι μου.

-Μπαμπά αυτές οι κυλιόμενες σκάλες δεξιά μας, γιατί δεν λειτουργούν και αλήθεια γιατί τις λέμε κυλιόμενες, αφού είναι πάντα σταματημένες;

Τι να του απαντούσα του παιδιού; Ότι εδώ είναι Ελλάδα και ότι όλα τα παράξενα μόνο σε αυτήν την έρμη χώρα μπορούν να συμβούν;

Αποφάσισα να έρθω την άλλη μέρα να δω από κοντά την κατάσταση και να μου λυθούν ίσως κάποιες απορίες. Οι κυλιόμενες σκάλες παρέμεναν στις θέσεις τους, σταθερές και ακλόνητες, μόνο που ο αέρας που επικρατούσε χθες τις γέμισε με νάιλον σακούλες και άλλου είδους βρωμιές.

Δίπλα στις σκάλες υπήρχε μια πινακίδα, που συνιστούσε στους πολίτες να ακολουθήσουν κάποιες οδηγίες, όταν τις χρησιμοποιήσουν. Πολύ κατατοπιστικές και πολύ καλή διαφήμιση για τον κατασκευαστή!!

Κυλιόμενες ξεκυλιόμενες σκάλες, μια κυρία τις προτίμησε, για να μην πάθουν τίποτε από την απραξία, και χαμογελώντας μου είπε...

-Έστω και έτσι, ας τις χρησιμοποιήσουμε, πριν σκουριάσουν. Με δικά μας λεφτά έγιναν. Κάποτε ίσως λειτουργήσουν.

Μια άλλη κυρία που προτίμησε το διπλανό ανηφορικό δρόμο, πέταξε ειρωνικά το καρφάκι της..

-Για πήγαινε και λίγο πιο πάνω να κάνεις τη βόλτα σου με το καινούργιο ασανσέρ. Μαγεία είναι με θέα ολόκληρο τον κάμπο.

Αφήνοντας τις σκάλες, πήγα στην Ελιά, όπου βρίσκεται το ασανσέρ, το οποίο υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούσαν οι πολίτες τις Βέροιας, για να κατεβαίνουν στο πάρκινγκ ή ερχόμενοι από αυτό να ανεβαίνουν στην Ελιά.

Τζίφος!!  Με δούλεψε η προηγούμενη κυρία. Το ασανσέρ στέκονταν αγέρωχο και περήφανο, έχοντας πράγματι τεράστια θέα προς τον πανέμορφο κάμπο της Ημαθίας.

Και το ερώτημα είναι, γιατί έγιναν όλα αυτά, που τάχατις θα βοηθούσαν τους πολίτες της πόλης μας; Για ποιο λόγο ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα για το τίποτε και πότε επιτέλους θα λειτουργήσουν σωστά;

-Σιγά μη λειτουργήσουν σωστά, μου απάντησε στο ερώτημα ο φίλος μου ο πολιτικός μηχανικός. Για θυμήσου τη γέφυρα Κούσιου; Ακόμη να γίνει. Να ζήσουμε να γεράσουμε και κάποτε όλα θα πραγματοποιηθούν.

Με την  ευχή αυτή κλείνω τα σημερινά Κουτσά Στραβά και Ανάποδα, ελπίζοντας ότι πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί αυτό το πρόβλημα και θα χαρούμε και τις κυλιόμενες σκάλες μας, αλλά και το υπέροχο ασανσέρ μας. Γεράματα έρχονται και θα τα χρειαστούμε.

Επικοινώνησα με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και μου απάντησαν ότι η μη σωστή λειτουργία τους οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας τα θεωρούν σαν παιχνίδι, με αποτέλεσμα να υφίστανται φθορές και βλάβες και η αποκατάστασή τους είναι και χρονοβόρα αλλά και δαπανηρή.

 

Ένας ανήσυχος πολίτης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής