breaking news Νέο

Τo εξαιρετικό δράμα «Δεσποινίς Τζούλια» παρουσίασε ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας

  • Τo εξαιρετικό δράμα «Δεσποινίς Τζούλια» παρουσίασε ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας
  • Τo εξαιρετικό δράμα «Δεσποινίς Τζούλια» παρουσίασε ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας

Τo εξαιρετικό δράμα «Δεσποινίς Τζούλια» του Σουηδού συγγραφέα Αυγούστου Στρίντμπεργκ, μετέφερε στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, σε δύο παραστάσεις, ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας, με την πετυχημένη σκηνοθεσία της Ναυσικάς Στάθη.

Οι τρεις ηθοποιοί, Δέσποινα Γιάγκογλου (δεσποινίς Τζούλια), Σπύρος Καραγιάννης (Ζαν) και Κατερίνα Σαμαρτσίδου (Κριστίν), μέσα σε μιάμιση ώρα αναμετρούνται με τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες, τις κοινωνικές συμβάσεις και ανισότητες και τους διαφορετικούς ρόλους ανδρών και γυναικών, καθώς το έργο διαπραγματεύεται τον έρωτα, μέσα από ένα ερωτικό τρίγωνο, που έχει δραματική εξέλιξη.

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται στο μεγάλο αρχοντικό σπίτι ενός Κόμη, όπου ζει η κακομαθημένη και κατά βάθος δυστυχής κόρη του αριστοκράτη (Δεσποινίς Τζούλια), μαζί με τους υπηρέτες του σπιτιού (Ζαν και Κριστίν), που προέρχονται από την ίδια κοινωνική τάξη και ετοιμάζονται να παντρευτούν, γνωρίζοντας ποια είναι η θέση και τα καθήκοντά τους. Όμως όλα ανατρέπονται, από τη στιγμή που η κόρη του Κόμη, η Τζούλια, φλερτάρει με το Ζαν και τον προκαλεί σε ένα επικίνδυνο ερωτικό παιχνίδι, που οδηγεί στην καταστροφή.

Η «Δεσποινίς Τζούλια» έχει να πει πολλά, δημιουργώντας παράλληλα πολλά ερωτήματα στους θεατές. Είναι ερωτική ή οριακή; Είναι διεκδικητική ή επιθετική; Παίρνει κάτι, που μετά συνειδητοποιεί ότι δεν ήταν αυτό που ήθελε; Γιατί τόσα κορίτσια εκεί έξω βιώνουν εν μέρει μια τέτοια ιστορία;

Η «Δεσποινίς Τζούλια», που γράφτηκε το 1888  και παραμένει διαχρονικά επίκαιρη, περιγράφει ένα σύγχρονο βαθύ γυναικείο ζήτημα και κατάφερε να μεταδώσει στους θεατές την ένταση και το πάθος ανάμεσα στους δύο βασικούς πρωταγωνιστές, τη Τζούλια και το Ζαν, μέσα από λιτά αλλά προσεγμένα σκηνικά και κουστούμια της Ισαβέλλας Κωνσταντούδη, μεταφέροντας και μας σε μια άλλη εποχή!

 

Ε.Β.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής