breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Το πιο όμορφο σπήλαιο βρίσκεται στην Ελλάδα

Άνθρωποι από όλον τον κόσμο ταξιδεύουν μέχρι αυτό το νησί, για να θαυμάσουν το εντυπωσιακό λιμνοσπήλαιό του. Εσείς ακόμα να το επισκεφτείτε;

Είναι το μεγαλύτερο και πιο ορεινό νησί των Επτανήσων, τα εντυπωσιακά του σπήλαια και τις καταγάλανες παραλίες του προσεγγίζουν χιλιάδες τουρίστες το χρόνο. Η Κεφαλονιά είναι το νησί σας για φέτος το καλοκαίρι …

Βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Πατραϊκού Κόλπου, βόρεια της Ζακύνθου, νότια της Λευκάδας και δυτικά της Ιθάκης. Το νησί έχει έκταση περίπου 773 τ.χλμ. και σε αυτό κατοικούν περίπου 35.801 κάτοικοι. Η ορθή ονομασία της νήσου είναι «Κεφαλληνία», προερχόμενη από τους αρχαίους ορεσίβιους κατοίκους της, τους Ομηρικούς «Κεφαλλήνες» (Δωριστί «Κεφαλλάνες»). Λανθασμένα, σήμερα επικρατεί το όνομα, Κεφαλονιά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σπήλαια του νησιού, όπως τα βαραθρώδη Μελισσάνη, Αγκαλάκι, Αγίων Θεοδώρων, Ζερβάτη, η Σπηλιά Δρογκαράτη, το σπήλαιο Σάκκου κ.ά. Η παραλία Μύρτος στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού έχει ψηφιστεί 11 φορές ως η καλύτερη ελληνική θάλασσα.

Το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη, διαστάσεων 40 x 50 μ. και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής.

Τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια και μακρύς υπόγειος διάδρομος επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μ. έως 30 μ. Σταλακτίτες με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου.

*****

POS και δεν θα έβρισκαν τρόπο να γεμίζει το παγκάρι στις εκκλησίες...

POS στο παγκάρι για τα κεριά, για να προσεγγίσουν τη νεολαία, που έχει απομακρυνθεί από τις εκκλησίες! Καλά ακούσατε...

Ήταν 2017, όταν για πρώτη φορά μία εκκλησία στην Αμβέρσα έβαλε μηχάνημα POS, ώστε οι πιστοί, που δεν έχουν ψιλά επάνω τους, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους για τις προσφορές τους. Ένα χρόνο μετά, όλο και περισσότερες εκκλησίες ανά τον κόσμο έχουν POS στο εσωτερικό τους. Και όσοι πιστοί, προσέλθετε…

Ο Guillaume Engeks είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε το εγχείρημα αυτό στην Αμβέρσα και ένα χρόνο μετά, φαίνεται ότι έχει επιφέρει… οικονομικά οφέλη στην εκκλησία.

«Ο πατέρας μου δουλεύει χρόνια στην ενορία και ήθελε να εκσυγχρονίσει την εκκλησία. Έτσι σκέφτηκα να βάλουμε POS, για να μπορεί ο καθένας να αφήσει όσα λεφτά θέλει. Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για εμάς. Άλλωστε, είμαστε πολύ ενεργοί στα social media της εκκλησίας», είχε δηλώσει το 2017.

«Είναι πιο εύκολο για τους νέους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την κάρτα τους, για αυτό μου αρέσει σαν ιδέα, να υπάρχει αυτό το μηχάνημα σε όλες τις εκκλησίες. Επίσης, διευκολύνει πολύ όσους δεν έχουν το ίδιο νόμισμα με τη χώρα που επισκέπτονται», δηλώνει επισκέπτρια της εκκλησίας στην Αμβέρσα. Ενώ άλλη σχολιάζει: «Δεν μου αρέσει αυτό. Δεν το θεωρώ σωστό».

Σήμερα, πολλές εκκλησίες είναι εφοδιασμένες με POS και δέχονται προσφορές από τους πιστούς. Στο Βέλγιο, στην Ιαπωνία και τη Νιγηρία θεωρούν ότι αυτός ο τρόπος πληρωμής προσεγγίζει τη νεολαία στην εκκλησία…

*****

Ζεσταίνεστε; Οι Ιάπωνες έχουν τη λύση! Τη drone – ομπρέλα

Δεν είναι φάρσα. Είναι drone - ομπρέλα και κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, για να παρέχει σκιά... χωρίς να κρατάτε τίποτα!

Όποιος έχει ζήσει τη ζέστη και την υγρασία του καλοκαιριού στην Ιαπωνία, θα καταλάβαινε τους λόγους, που οδήγησαν στην εφεύρεση μιας επαναστατικής νέας ηλεκτρονικής συσκευής, μιας φορητής, αυτοκινούμενης ομπρέλας, που προσφέρει σκιά! Το drone – ομπρέλα αιωρείται πάνω από το κεφάλι του κατόχου της, με την τεχνολογία των μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών.

Η Asahi Power Service είναι μια μικρή εταιρεία στην περιφέρεια Τοτσίγκι. Κι ελπίζει ότι θα μπορέσει να ρίξει στην αγορά το νέο προϊόν της τον επόμενο χρόνο.

Η εταιρεία σκοπεύει να προωθήσει αρχικά την ομπρέλα-drone σε ιδιωτικούς, περίφρακτους χώρους, όπως σε γήπεδα γκολφ. Και αυτό, αφενός επειδή υπάρχει κίνδυνος πτώσης της συσκευής και αφετέρου λόγω των κενών στο νομοθετικό πλαίσιο για τη χρήση των τηλεχειριζόμενων, ιπτάμενων αντικειμένων.

«Σκέφτηκα να φτιάξω αυτό το πράγμα, επειδή ποτέ δεν μου άρεσε να κρατάω ομπρέλα», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της εταιρείας, ο Κέντζι Σουζούκι.

Η πρωτότυπη ομπρέλα-drone έχει διάμετρο 1,5 μέτρο και ζυγίζει 5 κιλά. Προς το παρόν όμως διαθέτει αυτονομία λειτουργίας μόλις 5 λεπτών. Η εταιρεία ελπίζει ότι θα αυξήσει το χρόνο ζωής της μπαταρίας της συσκευής στα 20 λεπτά.

«Αυτή τη στιγμή κάνουμε δοκιμές στην τρίτη γενιά του πρωτοτύπου και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τη βασική τεχνική πρόκληση : να σταθεροποιήσουμε την πτήση της ομπρέλας πάνω από το κεφάλι του χρήστη και να μπορεί να τον ακολουθεί», είπε ο Σουζούκι. Η συσκευή βασίζεται σε ένα σύστημα καμερών, για να «ακολουθεί» τις κινήσεις του χρήστη.

*****

Ο τύπος πάει τον περίπατό του και περνάει έξω από ένα μεγάλο σπίτι. Εκεί βλέπει ένα ζευγάρι, θεόγυμνους, που κάνουν έρωτα πάνω στη χλόη, (γρασίδι, γκαζόν, για όσους δε μιλάνε... «ξένες» γλώσσες). Συνεχίζει να κοιτάζει και βλέπει άλλο ένα ζευγάρι, πίσω από ένα δέντρο, θεόγυμνους, που κάνουν έρωτα. Μετά από λίγο πήρε το μάτι του άλλο ένα ζευγάρι, θεόγυμνους, που έκαναν έρωτα πίσω από ένα θάμνο, κοντά στο σπίτι. Πάει στην είσοδο του σπιτιού, χτυπάει και μια καλοντυμένη γυναίκα του άνοιξε.

- Πρόσεξα τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στον κήπο σας, λέει ο τύπος. Τι σόι σπίτι είναι αυτό;

- Μπο***λο! του απαντάει η μαντάμ. Εδώ πουλάμε ηδονή, ευχαρίστηση, ξεγνοιασιά!

- Ε και λοιπόν; Είναι ανάγκη να γίνονται όλα στον κήπο; απόρησε αυτός.

- Ξέρετε, σήμερα έχουμε λαϊκή αγορά...


POS στο παγκάρι της εκκλησίας
drone – ομπρέλα

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής