breaking news Νέο

«Εύηχη Πόλη» και φέτος, για 10η χρονιά, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, από 21 έως και 24 Ιουνίου

  • «Εύηχη Πόλη» και φέτος, για 10η χρονιά, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, από 21 έως και 24 Ιουνίου
  • «Εύηχη Πόλη» και φέτος, για 10η χρονιά, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, από 21 έως και 24 Ιουνίου
  • «Εύηχη Πόλη» και φέτος, για 10η χρονιά, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, από 21 έως και 24 Ιουνίου
  • «Εύηχη Πόλη» και φέτος, για 10η χρονιά, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, από 21 έως και 24 Ιουνίου
  • «Εύηχη Πόλη» και φέτος, για 10η χρονιά, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, από 21 έως και 24 Ιουνίου
  • «Εύηχη Πόλη» και φέτος, για 10η χρονιά, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, από 21 έως και 24 Ιουνίου

Βέροια «Εύηχη Πόλη», ένας θεσμός που αγκαλιάστηκε και τόσο αγαπήθηκε από το κοινό, φέτος κλείνει 10 χρόνια ζωής!

Το Μουσικό Φεστιβάλ «Εύηχη Πόλη», το οποίο διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας (ΚΕΠΑ), μπαίνοντας φέτος στο 10ο χρόνο της ζωής του, έρχεται και πάλι να προσφέρει όμορφες, μοναδικές στιγμές. Μια μουσική πανδαισία, η οποία μας γεμίζει ήχο και φως, με όλα όσα μας κάνουν να αισθανόμαστε άνθρωποι!

Το φετινό πρόγραμμα Βέροια «Εύηχη Πόλη», που ξεκινά την Πέμπτη 21 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 24 Ιουνίου και στο οποίο περιλαμβάνονται τρεις μεγάλες συναυλίες, παρουσιάσθηκε χθες το μεσημέρι στην τοποθεσία «ΠΛΑΤΑΝΙΑ» της Βεργίνας, παρόντος και του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη.

 

«Η 10η χρονιά θα είναι πιο πλούσια από τις προηγούμενες»

«Μέχρι τώρα δεν ερχόμουν, γιατί τα κατάφερναν καλά», ξεκίνησε να λέει ο κ. Βοργιαζίδης, παίρνοντας πρώτος το λόγο. «Βέροια Εύηχη Πόλη» για 10η χρονιά, λοιπόν, η οποία ξεκίνησε επί Χαρούλας Ουσουλτζόγλου και συνεχίστηκε με επιτυχία. Πολύς κόσμος θέλει να την ακούσει και έγινε θεσμός, που δίνει μόνο ευχαρίστηση. Τα στελέχη της ΚΕΠΑ δούλεψαν σκληρά και οι διοικήσεις αγκάλιασαν την εκδήλωση. Από τους περιφερειακούς Δήμους, στον τομέα πολιτισμός, η Βέροια είναι από τους πρώτους δήμους και πολλοί μας ζηλεύουν», προσέθεσε.

Ακόμα, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Βέροιας, «η ΚΕΠΑ ανοίγει τα φτερά της και πέραν της Ελλάδος, όπως π.χ. Φεστιβάλ Κιθάρας που είχαμε και συμμετοχές από δέκα χώρες», ενώ ευχαρίστησε το Επιμελητήριο και το Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας, αλλά και τους ιδιώτες που θα βοηθήσουν για μια επιτυχημένη διοργάνωση, σημειώνοντας πως «η 10η χρονιά θα είναι πιο πλούσια από τις προηγούμενες».

 

«Εκτός από τη διασκέδαση των πολιτών, θέλουμε να φέρουμε και κόσμο έξω από τη Βέροια»

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος σημείωσε ότι : «Η ΚΕΠΑ, με αρωγό το Δήμο, διοργανώνει αυτό το Φεστιβάλ. Βρήκα πράγματα που λειτουργούν με αυτόματο τρόπο και το αποτέλεσμα που παράγεται, είναι καλύτερο από το επιδιωκόμενο. Κάποιες καταστάσεις μπορούν να βελτιωθούν, ενώ κάποια άλλα χρειάζονται την αρωγή της Κεντρικής διοίκησης. Το προσωπικό δεν επαρκεί και ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερο προσωπικό. Δεν υπάρχει μονοπώλιο στον πολιτισμό. Δεν κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια και δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Γι' αυτό χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες των ιδιωτών. Φέτος είναι η 10η χρονιά της «Εύηχης Πόλης». Είναι μια εκδήλωση, που έχει στόχο την εξωστρέφεια. Εκτός από τη διασκέδαση των πολιτών, θέλουμε να φέρουμε και κόσμο έξω από τη Βέροια».

Το μέλος της ΚΕΠΑ Αντώνης Καγκελίδης επεσήμανε : «Οι Πόντιοι λέμε ότι πρέπει να σπάσεις αυγά, για να κάνεις ομελέτα. Τα ποσά που ξοδεύονται για τέτοιες εκδηλώσεις, δεν είναι μεγάλα, είναι μικρά. Σε τέτοιες εποχές χρειάζονται τέτοιες εκδηλώσεις. Η νεολαία, χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη, να έχει επιλογή διασκέδασης. Πιστεύω ότι και αυτή η «Εύηχη Πόλη» θα είναι επιτυχημένη».

 

«Οφείλουμε να στηρίζουμε την ΚΕΠΑ»

Το μέλος επίσης της ΚΕΠΑ Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, από την πλευρά του στάθηκε στο σημαντικό ρόλο της ΚΕΠΑ. Και αυτό γιατί - όπως τόνισε - «η Βέροια έχει γεμίσει παιδιά, που βγήκαν από την ΚΕΠΑ». Συμπλήρωσε, δε, πως «ο δήμαρχος επιχορηγεί, παρά τις δυσκολίες, τέτοιες προσπάθειες. Οφείλουμε να στηρίξουμε αυτό το σημείο αναφοράς της πόλης μας, την ΚΕΠΑ, αυτό το κομμάτι του πολιτισμού, για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα».

 

Διεθνές Φεστιβάλ Μύθων

Ο Διευθυντής της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης σημείωσε πως: «η «Εύηχη Πόλη» είναι η αρχή του καλοκαιριού. Φέτος εκτός από τις συναυλίες στο άλσος, θα τρέξουμε ένα διεθνές Φεστιβάλ μύθων. Θα έρθουν αφηγητές από την περιοχή της Μεσογείου και θα αφηγηθούν ιστορίες. Επίσης, θα δημιουργήσουμε ένα διήμερο για τη νεολαία, με επιλογές που θα ικανοποιήσουν. Ακόμα, με τις Νότες δροσιάς θα επισκεφθούμε τοπικές κοινότητες, ενώ θα έχουμε και κινηματογραφικές προβολές, θα είναι ένα ενδιαφέρον για όσους μείνουν στην πόλη».

Ο Κώστας Παπαοικονόμου, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ημαθίας, είχε να πει : «Πάγια θέση μας είναι να συμμετέχουμε σε δράσεις, που προάγουν τον τόπο μας. Φέτος πιο ενεργά από ποτέ συμμετέχουμε στην «Εύηχη Πόλη».

Τέλος, εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, ο πρόεδρός του, Φώτης Καραβασίλης, επεσήμανε : «Εμείς, ως επιστημονικός σύλλογος, συμμετέχουμε και βοηθάμε στα δρώμενα της πόλης. Οι εκδηλώσεις αυτές ανεβάζουν το επίπεδο και βοηθούν τον κόσμο να ξεφεύγει από τα προβλήματα».

Τέλος, να αναφερθεί ότι το συντονισμό της χθεσινής παρουσίασης του προγράμματος Βέροια «Εύηχη Πόλη» 10 χρόνια, είχε η υπεύθυνη προγραμματισμού της ΚΕΠΑ Νανά Καραγιαννίδου.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής