breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Το ξενοδοχείο της γρίπης! Μένεις, αρρωσταίνεις και κερδίζεις 3.500 δολάρια

Θα μένατε σε ένα ξενοδοχείο, όπου δεν θα πληρώνετε, αλλά θα σας πληρώνουν και μάλιστα πολύ ικανοποιητικά; Αν δεν πιστεύετε την τύχη σας, λάβετε υπόψη σας ότι υπάρχει μια λεπτομέρεια : μάλλον θα κολλήσετε γρίπη.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σεντ Λούις στις ΗΠΑ, οι οποίοι προσπαθούν να αναπτύξουν ένα καλύτερο αντιγριπικό εμβόλιο, δημιούργησαν το λεγόμενο «Ξενοδοχείο Γρίπη» (πιο επιστημονικά «Ερευνητική Μονάδα Μακράς Παραμονής»). Σε αυτό προσκαλούνται εθελοντές να διαμείνουν, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα εκτεθούν σε ιούς της γρίπης και πιθανότατα θα κολλήσουν. Όταν φύγουν, θα αμειφθούν με 3.500 δολάρια για τον κόπο τους.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια κλινική δοκιμή, καθώς οι εθελοντές θα κάνουν είτε ένα κανονικό αντιγριπικό εμβόλιο, είτε ένα εικονικό (πλασίμπο) και μετά θα εκτεθούν σε κάποιο στέλεχος της γρίπης. Θα παραμείνουν σε καραντίνα επί περίπου δέκα μέρες στο «ξενοδοχείο» και θα παρακολουθηθούν για τις αντιδράσεις του οργανισμού τους. Στο διάστημα αυτό απαγορεύεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, εκτός και κάποιος δεν αρρωστήσει καθόλου, οπότε μπορεί να φύγει νωρίτερα.

Οι επιστήμονες θέλουν να μελετήσουν πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά «δουλεύουν» τα εμβόλια και, με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο, θα πάρουν τις πληροφορίες αυτές πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αν έκαναν μια κανονική κλινική μελέτη. Η ελπίδα τους είναι να αναπτύξουν επιτέλους ένα καθολικό αντιγριπικό εμβόλιο για πολλά στελέχη του ιού.

Το «Ξενοδοχείο Γρίπη», που ήταν προηγουμένως κανονικό ξενοδοχείο, διαθέτει 24 δωμάτια παραμονής των εθελοντών, τα οποία είναι επιπλωμένα σαν δωμάτια κανονικού ξενοδοχείου με μπάνιο, τηλεόραση, πρόσβαση στο διαδίκτυο κ.α. Υπάρχει επίσης ένα «λόμπι», για να κάνουν παρέα οι «πελάτες», καθώς και ένα γυμναστήριο (πισίνα δεν υπάρχει, ούτε σάουνα!). Καμαριέρες-νοσοκόμες θα βρίσκονται τριγύρω όλο το 24ωρο για ό,τι χρειασθούν οι εθελοντές.

Προς το παρόν οι ερευνητές, με επικεφαλής το δρα Ντάνιελ Χολτ, διευθυντή του Κέντρου Ανάπτυξης Εμβολίων του Πανεπιστημίου, βρίσκονται σε αναζήτηση των εθελοντών-πελατών, ενώ το πρώτο πείραμα -με χρηματοδότηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ- θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Το «ξενοδοχείο» θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον, για να μελετηθούν εμβόλια και για άλλες νόσους.

*****

Ένας τροπικός παράδεισος στο Λονδίνο!

Φοίνικες, σπάνια λουλούδια, κάκτοι και εντυπωσιακά παγώνια περιτριγυρίζουν στην όαση… Όχι, δεν βρίσκεστε σε κάποιον εξωτικό προορισμό, ούτε μέσα στη ζούγκλα, αλλά στο Λονδίνο! Και όμως…

Το γυάλινο κτίριο Temperate House στο Kew Gardens του Λονδίνου άνοιξε μετά από 5 χρόνια ανακαίνισης. Κτίστηκε το 1863 και περιέχει 10.000 φυτά, τα οποία δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε έναν επίγειο παράδεισο.

Τριάντα λεπτά από το κέντρο του Λονδίνου, ο επισκέπτης «ταξιδεύει» σε ένα χώρο, που θυμίζει τροπικό νησί! Ο πολυχώρος περιλαμβάνει βασιλικούς βοτανικούς κήπους, σπάνια λουλούδια και άγρια ζώα.

«Υπάρχουν φυτά και λουλούδια, που είναι υπό εξαφάνιση στη Φύση. Το θέαμα είναι υπέροχο και χρειάστηκαν πολλά χρόνια, για να ολοκληρωθεί και να πάρει την εντυπωσιακή μορφή που έχει τώρα», δηλώνει ο Richard Barley, που έφερε εις πέρας τη δύσκολη αποστολή δημιουργίας μίας όασης μέσα στο Λονδίνο.

*****

Ποιος είπε ότι οι ελέφαντες δεν ζωγραφίζουν…

Αυτός ο ελέφαντας περιμένει πώς και πώς την ώρα να ζωγραφίσει! Ο Suda είναι ένας ελέφαντας, που απολαμβάνει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στη ζωγραφική με την προβοσκίδα του. Πειραματίζεται με τα χρώματα και αποτυπώνει στον καμβά ένα σχέδιο, που του έχουν μάθει οι υπεύθυνοι, που τον φροντίζουν καθημερινά.

Οι ίδιοι μάλιστα ξεκαθαρίζουν ότι ο ελέφαντας δεν ζορίζεται για να μάθει, αλλά πάντα περιμένει πώς και πώς την ώρα να ζωγραφίσει. «Ακόμα και όταν τελειώνει το σχέδιο του, συνεχίζει να παίρνει το πινέλο, να το βουτά σε χρώματα και να κάνει γραμμές και σχήματα στους καμβάδες. Το απολαμβάνει και φαίνεται, αφού δεν μας αφήνει να του πάρουμε το πινέλο!», δηλώνει ένας εκ των υπεύθυνων, που τον φροντίζουν χρόνια.

«Αυτός ο ελέφαντας ζωγραφίζει καλύτερα και από μένα!», σχολιάζει χρήστης του Youtube, ενώ άλλος συμπληρώνει: «Είναι υπέροχο το βίντεο. Ελπίζω απλά να μην αναγκάζεται ο ελέφαντας να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά πραγματικά να το απολαμβάνει».

*****

Ένας ληστής, αφού διέρρηξε ένα σπίτι, πιάνει όμηρους ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Θέλοντας να σκοτώσει έναν από τους δύο, προσπαθεί να αποφασίσει. Ρωτάει τη γυναίκα :

- "Πως σε λένε εσένα;"

- "Κλημεντίνη."

- "Α!, έτσι λένε τη μάνα μου, δεν θα σε πειράξω εσένα."

Στη συνέχεια ρωτάει τον άνδρα :

- "Πως σε λένε εσένα;"

- "Παναγιώτη, αλλά με φωνάζουν και Κλημεντίνη."


Ένας τροπικός παράδεισος στο Λονδίνο
ελέφαντας που ζωγραφίζει
ληστής

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής