breaking news Νέο

Συνέντευξη τύπου και ομιλία Γ. Καμίνη στη Βέροια για ΚΙΝ.ΑΛ., Σκοπιανό, δημοσκοπήσεις αλλά και Ημαθία

Συνέντευξη τύπου και ομιλία Γ. Καμίνη στη Βέροια για ΚΙΝ.ΑΛ., Σκοπιανό, δημοσκοπήσεις αλλά και Ημαθία

Μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το μέλος του Πολιτικού συμβουλίου του ΚΙΝ. ΑΛ. και Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη χθεσινή παρουσία του στη Βέροια, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη τοπικών οργάνων, αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας, στον Α.Σ. Βέροιας VENUS GROWERS και στη συνάντηση που είχε με τους αγρότες. Κατόπιν ο ίδιος έγινε δέκτης ερωτημάτων από τους δημοσιογράφους, στα οποία και απάντησε.

Ερωτηθείς για το ονοματολογικό στο Σκοπιανό ζήτημα, ο κ. Καμίνης υπήρξε ξεκάθαρος: «Θα στηρίξουμε λύση πάνω στην εθνική γραμμή. Σύνθετη ονομασία Erga Omnes, συνταγματική αναθεώρηση». Προσέθεσε, δε, ότι «στα συλλαλητήρια μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το Μακεδονικό ζήτημα και δίχασε το λαό. Είμαστε υπέρ της ενότητας στην εθνική γραμμή».

Σ' ό,τι αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Καμίνης τόνισε πως «αυτό είναι ένα άτοπο ερώτημα. Αν κάνουμε συνεργασία, θα τα κάνουμε πάνω σε μια προγραμματική βάση. Αν συμφωνήσουμε πάνω στη προγραμματική βάση, θα το κάνουμε».

 

-«Εθνικό μνημείο οι Βασιλικοί Τάφοι, εθνική παρακαταθήκη»

-«Πάει πολύ καλά η VENUS και ανταποκρίνεται στο διεθνή ανταγωνισμό»

 

Ερωτώμενος ο κ. Καμίνης για την επίσκεψή του στη VENUS, στη συνάντηση που είχε με τους αγρότες και την επίσκεψή του στους Βασιλικούς τάφους, είπε : «Εγώ είδα το θέμα της αγροτικής παραγωγής στο ένα σκέλος. Αυτό της τυποποίησης. Και είδα ότι πάει πολύ καλά και ανταποκρίνεται στο διεθνή ανταγωνισμό».

Όμως υπάρχουν και προβλήματα στον αγροτικό τομέα, μετά το εμπάργκο. Οι ενισχύσεις που εγκρίθηκαν για το εμπάργκο, δεν έφθασαν μέχρι κάτω. Οι αγρότες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να έρθει η πολιτεία να τους στηρίξει. Αν δεν γίνει, το μέλλον τους θα είναι πολύ δύσκολο.

 

«Για την επίσκεψή μου τους Βασιλικούς τάφους, νιώθω συγκίνηση και δέος. Καταπληκτικό μνημείο, εθνική παρακαταθήκη. Σημάδεψε την ιστορία μας. Το Πολυκεντρικό Μουσείο βρίσκεται σε διαδικασία περάτωσης. Το ίδιο και η αναστήλωση του Ανακτόρου. Η Βεργίνα και η ευρύτερη περιοχή θα τα κεφαλαιοποιήσουν σύντομα».

 

Στο ερώτημα για το που θα είναι υποψήφιος, ο ίδιος απάντησε : «Είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Δεν ξέρω που θα είμαι. Κοιτάω να κάνω τη δουλειά μου».

 

Σε άλλο ερώτημα, το οποίο αναφερόταν στα εσωτερικά ζητήματα του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Καμίνης είπε : «Μπροστά στο πρωτογενές εγχείρημα που αναλάβαμε, ο απολογισμός είναι θετικός. Ο χώρος δεν είναι ενιαίος, έχει διάφορες εκφράσεις. Κατορθώσαμε και ενωθήκαμε κάτω από ένα φορέα, βρίσκουμε το βηματισμό μας, αλλά το εγχείρημα έχει τις δυσκολίες του. Αντί να γκρινιάζουμε, να δούμε τα θετικά βήματα. Είμαστε πανέτοιμοι και για εκλογές και για το αντιπολιτευτικό μας έργο».

Τέλος, στο ερώτημα της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» για το πως βλέπει την παγίωση στο 11% του ΚΙΝ. ΑΛ. στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Καμίνης απάντησε : «Ούτε θετικό, ούτε αρνητικό. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής