breaking news Νέο

Τριήμερο φεστιβάλ ανάδειξης και προβολής του ροδάκινου Ημαθίας, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Τριήμερο φεστιβάλ ανάδειξης και προβολής του ροδάκινου Ημαθίας, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

«Τα καλά της ετοιμάζεται να φορέσει» για τρεις ημέρες η Βέροια και διοργανώνει για τρίτη χρονιά ένα φεστιβάλ με γεύση... ροδάκινου. Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να αναδείξει το βασικό εξαγώγιμο προϊόν της περιοχής, μέσα από τη φωτογραφία, τη γαστρονομία και το παιχνίδι, μετατρέποντάς το παράλληλα σε τουριστικό πόλο έλξης.

Το 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου, που διοργανώνεται από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας, από 15 έως 17 Ιουνίου, σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, το Επιμελητήριο Ημαθίας και το Δήμο Βέροιας, θα έχει απ' όλα : Βιωματικές εμπειρίες συγκομιδής ροδακίνων για οικογένειες, παιχνίδια για παιδιά, έκθεση φωτογραφίας, συνέδριο για το ροδάκινο, γιορτή γαστρονομίας, θεατρική παράσταση και συναυλία. Η δε, είσοδος είναι ελεύθερη.

Την Τρίτη το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, έγινε η παρουσίαση του προγράμματος του 3ου Φεστιβάλ Ροδάκινου, από τον Πρόεδρο του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας Ζήση Πατσίκα, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, του προέδρου της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστου Γιαννακάκη και του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Ημαθίας Κώστα Παπαοικονόμου.

Το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Ροδάκινου

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας Ζήσης Πατσίκας, αφού πρώτα επεσήμανε ότι το Φεστιβάλ Ροδακίνου ήταν ένα όραμα ετών για την περιοχή και πως «το 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου έχουμε στόχο, μαζί με τους συνδιοργανωτές, να το εξελίξουμε και να θωρακίσουμε τη διοργάνωση», προχώρησε ευθύς αμέσως στην παρουσίαση του φετινού προγράμματος της διοργάνωσης, που περιλαμβάνει :

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

• 3ο Συνέδριο για το Ροδάκινο – Ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» - ώρα 18:00.

• Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Ανθισμένες Ροδακινιές» - Πεζόδρομος Αγοράς Βέροιας ώρα 20:00.

 

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

• Το κυνήγι του κρυμμένου ροδάκινου (Δράση για παιδιά) – Πάρκο Ελιάς – ώρα 11:00 – 12:30.

• 50 σπιτικές συνταγές με ροδάκινο της Κικής Εμμανουηλίδου (βιβλιοπαρουσίαση) – Πάρκο Ελιάς – ώρα 13:00.

• Η δική μας πόλη (θεατρική παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας)  - Πάρκο Ελιάς – ώρα 21:30.

 

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

• Μαζεύουμε ροδάκινα (βιωματικές δράση για οικογένειες) – Συνάντηση στο Πάρκο Ελιάς ώρα 09.00 – Αναχώρηση για τα χωράφια – ώρα 10:00

• Γιορτή Γαστρονομίας – Πάρκο Ελιάς – ώρα 19:00

• Δώρος Δημοσθένους Live (συναυλία) – πάρκο Ελιάς – ώρα 21:30

 

Προσπάθεια να έρθει στη Βέροια το ετήσιο συνέδριο για το Ροδάκινο

Παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά ο εκ των συνδιοργανωτών του 3ου Φεστιβάλ Ροδάκινου, πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, σημείωσε ότι η συμμετοχή των φορέων ενδυναμώνει τη διοργάνωση, ενώ έκανε γνωστό πως καταβάλλεται προσπάθεια να έρθει στη Βέροια το ετήσιο συνέδριο για το Ροδάκινο, που διεξάγεται στη Γαλλία.

Όσο για το συνέδριο του Φεστιβάλ Ροδάκινου, ο κ. Γιαννακάκης ενημέρωσε πως αυτό θα περιορισθεί μόνο σ' ένα απόγευμα, αιτιολογώντας αυτό με το ότι «επειδή έχει ξεκινήσει η συγκομιδή των ροδάκινων, δεν είναι εύκολο για τους παραγωγούς να αφιερώσουν περισσότερες ημέρες».

Μάλιστα, ο κ. Γιαννακάκης προέτρεψε το Δήμαρχο Βέροιας να συγκαλέσει μια συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ταβερνών και εστιατορίων, ζητώντας από αυτούς να βάλουν την κομπόστα ροδάκινου ως επιδόρπιο στο μενού τους και το νωπό προϊόν ως φρούτο το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί το ροδάκινο, ο «χρυσός» της περιοχής.

Επιπλέον, ο κ. Γιαννακάκης ανέφερε ότι θα τους μοιρασθεί και το βιβλίο με τις 50 συνταγές ροδάκινου, για τη δική τους χρήση.

 

Επιμελητήριο : Συμμετέχει και στηρίζει το Φεστιβάλ Ροδακίνου

Ο Κώστας Παπαοικονόμου από την πλευρά του τόνισε πως το Επιμελητήριο Ημαθίας συμμετέχει και στηρίζει το Φεστιβάλ Ροδάκινου και θα συνεχίσει πιο ενεργά από ποτέ να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.

 

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι εξωστρέφεια για το Δήμο»

Λαμβάνοντας τέλος το λόγο (κατά δική του θέληση) ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, κατέστησε σαφές ότι ο Δήμος με τη συμμετοχή του στηρίζει θεσμικά το Φεστιβάλ Ροδάκινου και πως στόχος του Δήμου σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι η εξωστρέφεια. Συνάμα διαβεβαίωσε τον κ. Γιαννακάκη ότι ο Δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων – ταβερνών, στην κατεύθυνση στήριξης αυτού του προϊόντος.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής