breaking news Νέο

Παρουσίαση στη Νάουσα του προγράμματος «Καινοτομία, Ανάπτυξη και Προστιθέμενη Αξία στον αγροτικό τομέα»

Παρουσίαση στη Νάουσα του προγράμματος «Καινοτομία, Ανάπτυξη και Προστιθέμενη Αξία στον αγροτικό τομέα»

Το έργο «AgroLabs – AgroFood Innovation Clusters» (Καινοτομία, Ανάπτυξη και Προστιθέμενη Αξία στον αγροτικό τομέα) υλοποιεί το Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων & Ποτών της Σχολής Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο του Προγράμματος Βαλκανικής – Μεσογειακής συνεργασίας Interreg V - P ‘Balkan - Mediterranean 2014-2020’.

 

Το έργο αναπτύσσεται σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία με επικεφαλής εταίρο την Ελλάδα και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Για τη συμμετοχή της χώρας μας έχει προκριθεί ως γεωγραφική περιοχή ένταξης η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

 

Στόχευση έργου:

  • ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών (διατροφικών κ.ά.) καθώς και συγκριτικών - ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των τοπικών αγροτικών προϊόντων.
  • ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών υποστήριξης των τοπικών αγροτικών προϊόντων (συσκευασία, τυποποίηση, διακίνηση) 
  • καταγραφή – αποτύπωση προκλήσεων και προβλημάτων

Συνάντηση παρουσίασης του έργου και ενημέρωσης των ενδιαφερομένων (παραγωγοί, συνεταιριστές, τυποποιητές, συσκευαστές, διακινητές) γίνεται στη Νάουσα σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00, στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς (ΕΡΙΑ), με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής