breaking news Νέο

Απ. Βεσυρόπουλος : «Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους συνταξιούχους του Δημοσίου»

Απ. Βεσυρόπουλος : «Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους συνταξιούχους του Δημοσίου»

Την αναίτια ταλαιπωρία 80.000 συνταξιούχων του Δημοσίου, που, λόγω λανθασμένων προσυμπληρωμένων στοιχείων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο έντυπο Ε1, υποχρεούνται να υποβάλουν νέες τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις, επισημαίνουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας και ο βουλευτής Επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης.

Στην ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι βουλευτές ρωτούν τους Υπουργούς, πού οφείλεται η διαφοροποίηση στα προσυμπληρωμένα ποσά συντάξεων του Ε1 από τις αντίστοιχες βεβαιώσεις αποδοχών των συνταξιούχων του Δημοσίου στο Taxisnet και ποια υπηρεσία έχει την ευθύνη για τη λανθασμένη αποτύπωση των ποσών των συνταξιούχων.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης :

 

Θέμα: Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους συνταξιούχους του Δημοσίου                                                              

                                                                                           

Σε μεγάλη ταλαιπωρία έχουν βάλει τους συνταξιούχους του Δημοσίου τα εσφαλμένα στοιχεία στο έντυπο Ε1 που είχαν προσυμπληρωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τα προσυμπληρωμένα ποσά συντάξεων του Ε1 διέφεραν από τις αντίστοιχες βεβαιώσεις αποδοχών του Taxisnet, με αποτέλεσμα 80.000 περίπου συνταξιούχοι να υποχρεωθούν να υποβάλουν τροποποιητικές φορολογικές  δηλώσεις. Να σημειωθεί ότι συνολικά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απέστειλε λανθασμένες βεβαιώσεις αποδοχών για το σύνολο των συνταξιούχων και συγκεκριμένα για 450.000 άτομα, αλλά, ευτυχώς, μόνο οι 80.000 είχαν προλάβει να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση.

 

Τελικά οι συνταξιούχοι που έσπευσαν να υποβάλουν έγκαιρα τη δήλωσή τους θα πρέπει να την υποβάλουν εκ νέου.

 

Οι κύριοι Υπουργοί παρακαλούνται να ακολουθήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα:

 

1)            Πού οφείλεται η διαφοροποίηση στα προσυμπληρωμένα ποσά συντάξεων του Ε1 από τις αντίστοιχες βεβαιώσεις αποδοχών των συνταξιούχων του Δημοσίου στο Taxisnet; 

 

2)            Ποια υπηρεσία έχει την ευθύνη για το λάθος στην αποτύπωση των ποσών των αποδοχών των συνταξιούχων του Δημοσίου;


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής