breaking news Νέο

Ήσυχο και σύντομο το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας...απούσης της μείζονος μειοψηφίας!

  • Ήσυχο και σύντομο το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας...απούσης της μείζονος μειοψηφίας!
  • Ήσυχο και σύντομο το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας...απούσης της μείζονος μειοψηφίας!
  • Ήσυχο και σύντομο το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας...απούσης της μείζονος μειοψηφίας!
  • Ήσυχο και σύντομο το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας...απούσης της μείζονος μειοψηφίας!
  • Ήσυχο και σύντομο το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας...απούσης της μείζονος μειοψηφίας!
  • Ήσυχο και σύντομο το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας...απούσης της μείζονος μειοψηφίας!

Ήσυχη και σύντομη υπήρξε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το (εδώ φωτό 1) απόγευμα της Δευτέρας 11ης Ιουνίου και σε αυτό συνέβαλλε τα μέγιστα η...απουσία μεγάλης μερίδας συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας! Πέραν από το ζήτημα του κάθετου άξονα, για τον οποίο ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα «κουμπώσει» στη Μέση και την έγκριση από το ΚΑΣ της δημιουργίας  επισκέψιμου Κέντρου Αποκατάστασης και Συντήρησης Ψηφιδωτών, στο χώρο της τέως σχολής Αστυφυλάκων, υπήρξαν και άλλα θέματα, που έχουν το ενδιαφέρον τους. 

Iσοκατανομή των μαθητών της Α΄ Τάξης στα τρία Γυμνάσια της Νάουσας 

Το ζήτημα που προκάλεσε τις αντιδράσεις των καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Νάουσας, με την ανισοκατανομή των μαθητών στα 3 Γυμνάσια της πόλης, έθιξε ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ, Γιώργος  Καρτσιούνης. Απαντώντας του αρχικά, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Στέλιος Δάγγας, είπε ότι δεν θα υπάρξει καμιά υποβάθμιση του 2ου γυμνασίου και θα δοθεί λύση από τους διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας, στην αρμοδιότητα των οποίων ανήκουν οι σχολικές κατανομές μαθητών σε σχολεία και γυμνάσια.

«Επιθυμία μας είναι να μην υπάρξει  ανισοκατανομή. Δεν μπορεί το ένα γυμνάσιο να έχει 67 μαθητές και το άλλο 34 (σ.σ ο δήμαρχος εννοούσε το 3ο και το 2ο γυμνάσιο) στην πρώτη τάξη. Πρέπει να βρει λύση η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Να γίνει ίση κατανομή των 162 μαθητών, που θα πάνε φέτος στην πρώτη τάξη του γυμνασίου στη Νάουσα» είπε, στη δική του απάντηση, ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης.

Μετά το πέρας της πρώτης φάσης των ασφαλτοστρώσεων, οι διαγραμμίσεις των διαβάσεων πεζών στη Νάουσα (εδώ  βάζεις φωτό 2) 

Για το πότε θα διαγραμμιστούν οι διαβάσεις των πεζών στη Νάουσα, ρώτησε στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Βαδόλας. Απαντώντας του ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης είπε ότι το έργο ανήκει στη συμβατική υποχρέωση του εργολάβου και θα ξεκινήσουν, μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της εργολαβίας των ασφαλτοστρώσεων με την ολοκλήρωση των έργων σε Γεννηματά και Κοραή. Παράλληλα ο κ. δήμαρχος είπε ότι τα συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν διαγραμμίσεις εντός πόλης, με νέο υλικό, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη διάρκεια των χρωμάτων.

Σε τρεις φάσεις η αποκατάσταση του οδικού δικτύου των τοπικών κοινοτήτων της Νάουσας (φωτό 3)

Την καταβολή στο δήμο Νάουσας από το υπουργείο υποδομών, του ποσού του 1,4 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου των τοπικών κοινοτήτων του δήμου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος κ.Κουτσογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε σε συντονισμένη προσπάθεια με το γ.γ. του υπουργείου κ. Δέδε, ευχαριστώντας παράλληλα για τη βοήθεια το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας κ. Ουρσουζίδη. Όπως τόνισε ο δήμαρχος, σύντομα ξεκινά η πρώτη φάση αποκατάστασης του οδικού δικτύου, στους αγροτικούς δρόμους των κοινοτήτων, ύψους 800 χιλιάδων ευρώ, ενώ αμέσως μετά, στη δεύτερη φάση, θα δοθούν 600 χιλιάδες ευρώ για το οδικό δίκτυο, εντός των τοπικών κοινοτήτων. Επίσης θα απαιτηθεί και ένα μικρότερο ποσό, που θα δοθεί σε μια τρίτη φάση.

Ασφαλτοστρώσεις σε τμήματα του δρόμου Νάουσα-3-5 Πηγάδια (φωτό 4)

Την ολοκλήρωση των έργων ασφαλτόστρωσης στις οδούς  Γεννηματά και Κοραή, καθώς και στον περιμετρικό δρόμο του Άλσους του Αγίου Νικολάου, ανακοίνωσε στο συμβούλιο ο κ. Κουτσογιάννης. Ακόμη ότι από χθες Τρίτη 12η Ιουνίου ξεκίνησαν ασφαλτοστρώσεις εμβαδού 3.000 τ.μ, σε σημεία του δρόμου Νάουσα-Τρία Πηγάδια. 

Άλσος Αγίου Νικολάου. Περί κυκλοφοριακής αναρχίας και… πικνίκ ο λόγος! (φωτό 5)

Την αναρχία που επικρατεί  στο άλσος του Αγίου Νικολάου, με τα αυτοκίνητα να παρκάρουν ανεξέλεγκτα, ακόμη και μέσα στο… γκαζόν, επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Γκαρνέτας, απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο Δώρη Καρανάτσιο. «Χάνετε καθημερινά το στοίχημα στον Άγιο Νικόλαο, Δώρη» είπε ο τέως πρόεδρος της ΕΤΑ. «Στο προηγούμενο συμβούλιο πήραμε απόφαση για την τοποθέτηση κάγκελων στο δρόμο του άλσους. Ξεκινάμε άμεσα το έργο, μετά τις ασφαλτοστρώσεις. Δεν μπορούμε να αστυνομεύουμε καθημερινά τον Άγιο Νικόλαο. Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν σεκιούριτι για τα αυτοκίνητα, αλλά και για το φαγητό πάνω στο γκαζόν», του απάντησε ο κ. Καρανάτσιος. «Δεν είμαστε κατά του πικνίκ, αλλά ενάντια στο άναμμα φωτιάς και άλλα θέματα, που δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του άλσους. Από την περασμένη Κυριακή ξεκίνησε η φύλαξη του άλσους από εταιρεία φύλαξης και θα συνεχιστεί κάθε Σαββατοκύριακο. Η διαχείριση της κυκλοφορίας ήταν εξαιρετική. Το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης θα λυθεί με τη δημιουργία πεζοδρόμου», είπε ο δήμαρχος.

 Κτίριο Ματθαίου. Σωστικές παρεμβάσεις από το δήμο (φωτό 6)

Για το παραδοσιακό κτίριο Ματθαίου ρώτησε το δήμαρχο ο κ. Βαδόλας.  Απαντώντας του ο κ. Κουτσογιάννης είπε ότι, αν και ανήκει στο υπουργείο πολιτισμού, ο δήμος έκανε σωστικές παρεμβάσεις στο διατηρητέο μνημείο, της τάξης των 40.000 ευρώ. «Με τη μελέτη αποκατάστασής του είμαστε σε επαφή με την κα. Βλαζάκη, ώστε να βρεθούν οι πόροι αποκατάστασής του, καθώς και παραχώρηση της χρήσης του στο δήμο», είπε ο κ. Κουτσογιάννης, ο οποίος είπε ακόμη ότι προσεχώς θα υπάρξουν ευχάριστα νέα για την αποκατάσταση και του κυλινδρόμυλου.


Μετά το πέρας της πρώτης φάσης των ασφαλτοστρώσεων, οι διαγραμμίσεις των διαβάσεων πεζών σ
Σε τρεις φάσεις η αποκατάσταση του οδικού δικτύου των τοπικών κοινοτήτων της Νάουσας
Ασφαλτοστρώσεις σε τμήματα του δρόμου Νάουσα-3-5 Πηγάδια
Άλσος Αγίου Νικολάου. Περί κυκλοφοριακής αναρχίας και… πικνίκ ο λόγος
Κτίριο Ματθαίου. Σωστικές παρεμβάσεις από το δήμο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής