breaking news Νέο

Γ. Καμίνης από τη Βέροια : «Ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη Ν.Δ. είναι δεδομένη η συνεργασία μετεκλογικά»

  • Γ. Καμίνης από τη Βέροια : «Ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη Ν.Δ. είναι δεδομένη η συνεργασία μετεκλογικά»
  • Γ. Καμίνης από τη Βέροια : «Ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη Ν.Δ. είναι δεδομένη η συνεργασία μετεκλογικά»
  • Γ. Καμίνης από τη Βέροια : «Ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη Ν.Δ. είναι δεδομένη η συνεργασία μετεκλογικά»
  • Γ. Καμίνης από τη Βέροια : «Ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη Ν.Δ. είναι δεδομένη η συνεργασία μετεκλογικά»
  • Γ. Καμίνης από τη Βέροια : «Ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη Ν.Δ. είναι δεδομένη η συνεργασία μετεκλογικά»

Με πολιτική ομιλία που διοργάνωσε η Ν.Ε. Ημαθίας του «Κινήματος Αλλαγής» και την οποία εκφώνησε το μέλος του Π.Σ. του Κινήματος και Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης, το απόγευμα της Δευτέρας, στη SALA του πολυχώρου της «ΕΛΙΑΣ», ολοκληρώθηκε η παρουσία του τελευταίου στη Βέροια, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας  ενημέρωσης των πολιτών, εν' όψει των εσωτερικών διαδικασιών της παράταξης για την εκλογή Συντονιστικών Επιτροπών στους τρεις Δήμους της Ημαθίας.

Φέρνοντας στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Καμίνης το ονοματολογικό στο Σκοπιανό ζήτημα, επεσήμανε πως «αλλάζουν τα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή, με την τακτική των ΗΠΑ να απομονώνονται. Γι' αυτό η Ελλάδα έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Το κενό στα Βαλκάνια προσπαθεί να το καλύψει η Ρωσία, αλλά δεν την ευνοεί η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν επιτρέπεται να αγνοούνται οι αλλαγές των δεδομένων για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Το «Κίνημα Αλλαγής» υποστηρίζει σύνθετη ονομασία, erga omnes, συνταγματική αναθεώρηση της γείτονος χώρας και κανένας αλυτρωτισμός».

 

«Ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη Ν.Δ. είναι δεδομένη η συνεργασία μετεκλογικά»

 

Ερχόμενος κατόπιν στα εσωτερικά ζητήματα του «Κινήματος Αλλαγής», σημείωσε : «Είναι ψεύτικο το δίλημμα, με ποιόν θα συνεργασθεί το «Κίνημα Αλλαγής» μετά τις εκλογές. Πριν τη συμφωνία για συνεργασία, θα γίνει συζήτηση πάνω σε προγράμματα. Ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη ΝΔ είναι δεδομένη η συνεργασία. Τίποτα εκ των προτέρων δεν είναι δεδομένο. Το πρόγραμμα που ενέκρινε το «Κίνημα Αλλαγής» στο συνέδριό του, είναι ό,τι πιο προχωρημένο υπάρχει. Πυξίδα μας είναι το πρόγραμμά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρεμαστεί πάνω στο «Κίνημα Αλλαγής», γιατί καταρρέει η συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο».

 

«Ο μεγάλος ασθενής στη χώρα είναι το Δημόσιο»

 

Ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στο Δημόσιο, τόνισε πως «είναι ο μεγάλος ασθενής στη χώρα. Αν είχαμε κράτος σοβαρό, δεν θα είχαμε φθάσει εδώ. Γι' αυτό χρειάζεται αξιολόγηση παντού, ακόμα και στο Δημόσιο. Και επιπλέον χρειάζεται αποκέντρωση προς τα κάτω, προς τους Δήμους, που είναι πιο κοντά στον πολίτη».

 

«Δεν είμαστε αντίθετοι στην απλή αναλογική, αλλά...»

 

Μιλώντας για τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι», ο κ. Καμίνης ανέφερε πως «η κυβέρνηση φέρνει γελοία μπαλώματα, για να περάσει την απλή αναλογική. Δεν είμαστε αντίθετοι στην απλή αναλογική. Αλλά έτσι όπως έρχεται, φέρνει ακυβερνησία. Εμείς θέλουμε τους Δήμους να κυβερνηθούν, μιας και δημιουργεί Δημάρχους με πήλινα πόδια πάνω σε κινούμενη άμμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε αυτή την αλλαγή, γιατί δεν έχει στελέχη στην τοπική αυτοδιοίκηση και αυτό που θέλουν στο β' γύρο, είναι να κάνουν παζάρια. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 πάτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Συνταγματική αναθεώρηση

 

Ο ίδιος έθεσε ακόμα ζήτημα συνταγματικής αναθεώρησης, λέγοντας πως «ζητήματα που πρέπει να αλλάξουν, είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να μπορεί να διαλύσει τη Βουλή. Να απεγκλωβισθεί η Δικαιοσύνη από την εκτελεστική εξουσία και να δημιουργηθούν μη κρατικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

Επιπλέον ο κ. Καμίνης έκρινε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα, τον Αύγουστο. Στραγγίζουν χρήμα στην αγορά με ασφαλιστικές εισφορές, φόρους σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, για να συσσωρεύσουν πλεονάσματα και να μοιράσουν προεκλογικά χρήματα. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη».

 

«Όσο πάμε σε ενότητα, τόσο καλύτερα, αλλιώς θα μας φάει το μαύρο φίδι...»

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι : «Το Κίνημα Αλλαγής» πρέπει να εξειδικεύσει τις θέσεις του και να πει στον κόσμο απλά πράγματα. Το εγχείρημα με την ίδρυση νέου φορέα είναι δύσκολο. Υπάρχουν διαφωνίες στο χώρο, αλλά διογκώνονται από τα ΜΜΕ. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά προσβάλουν και θέλουν να εισβάλουν στο χώρο, για να τον αλώσουν. Μετά τις εκλογές του περασμένου Νοέμβρη δεν υπάρχουν ούτε Γιώργος, ούτε Σταύρος. Τίποτα. Αλλά υπάρχει το ΚΙΝ.ΑΛ. Όσο πάμε σε ενότητα, τόσο καλύτερα, αλλιώς θα μας φάει το μαύρο φίδι. Ο χώρος του κέντρου, όποτε συνθλίφτηκε, έκανε χρόνια να σηκωθεί.

Ο κόσμος θέλει καθαρές λύσεις. Η πρόκληση είναι τεράστια. Είμαστε για τα δύσκολα».

 

Ακολούθησαν ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους προς τον κ. Καμίνη, στα οποία και απάντησε.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής