breaking news Νέο

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Όλοι στα συλλαλητήρια ενάντια στο εφαρμοστικό πολυνομοσχέδιο-Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Όλοι στα συλλαλητήρια ενάντια στο εφαρμοστικό πολυνομοσχέδιο-Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαχητικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία Τετάρτη 13/6 και Πέμπτη 14/6 ενάντια στο εφαρμοστικό πολυνομοσχέδιο και μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει νέες μεγάλες περικοπές στο αγροτικό και λαϊκό εισόδημα και αποδείχνει ότι η κυβέρνηση μας πουλάει φούμαρα όταν μιλάει για «έξοδο από τα μνημόνια» και «δίκαιη ανάπτυξη». Οι τεράστιες απώλειες στο εισόδημα μας από τα μνημόνια και την κρίση όχι μόνο δεν πρόκειται να καλυφθούν αλλά θα ενταθούν με μείωση εισοδήματος, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς το επόμενο διάστημα.

Το Πολυνομοσχέδιο ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει:

  • Μείωση του αφορολόγητου που κερδίσαμε με σκληρούς αγώνες  40 μερόνυχτα στα μπλόκα, το 2020 από 8.660€ στα 5600€ που σημαίνει επιπλέον φορολογική επιβάρυνση 660€ τον χρόνο για μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
  • Μείωση των ήδη χαμηλών και εξευτελιστικών συντάξεων.
  • Γενίκευση των κατασχέσεων και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, χωραφιών κλπ για χρέη προς τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία με κατάργηση της όποιας προστασίας υπήρχε.
  • Η κυβέρνηση προσπαθώντας να κοροιδέψει τον λαό και να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες εξαγγέλλει «αντίμετρα» που σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις απώλειες από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους να ορθώσουν αγωνιστικό ανάστημα και να αντιπαλέψουν την νέα βάρβαρη επίθεση στην ζωή μας μαζί με τους φυσικούς συμμάχους μας εργάτες και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων που πληττόμαστε από αυτά τα μέτρα, έχουμε τον ίδιο αντίπαλο και κοινά συμφέροντα.

                Δυναμώνουμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.  Δημιουργούμε καινούριους συλλόγους σε όλη την χώρα γιατί είναι το αγωνιστικό μετερίζι που συσπειρώνει αγρότες και κτηνοτρόφους και μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική η πάλη μας με μαζικές κινητοποιήσεις που θα ανακόψουν την επίθεση και θα ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα μας.

                Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια μαζί με τους συμμάχους μας διεκδικώντας:

•      Καμιά μείωση του αφορολόγητου ορίου. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

•      Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

•      Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

•      Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).

•      Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους

•      Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής