breaking news Νέο

Θ. Αποστολόπουλος : «Σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς»

Θ. Αποστολόπουλος : «Σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς»

Σε πλήρη εξέλιξη – όπως σας είχε ενημερώσει εδώ και πολύ καιρό η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» με αναφορές της – βρίσκονται οι διεργασίες στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, η οποία εκτιμά ότι η χώρα οδεύει σε εκλογές σε λίγους μήνες. Η «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη προσπαθεί να συσπειρώσει δυνάμεις, όπως τον Αλέκο Αλαβάνο, τη Νάντια Βαλαβάνη, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ, που εμφανίζονται έτοιμοι να συνεργασθούν σε ένα κοινό μέτωπο, προφανώς και κοινό ψηφοδέλτιο.

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, 114 πρόσωπα και διάφορες κινήσεις έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο 10 σημείων.

Μεταξύ αυτών είναι οι Αλέκος Αλαβάνος, Νάντια Βαλαβάνη, Κώστας Λαπαβίτσας, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Μάνια Παπαδημητρίου.

 

Αποστάσεις ανάμεσα σε ΛΑΕ και Ζ. Κωνσταντοπούλου

Σ' ό,τι αφορά, πάντως, στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κρατά αποστάσεις, αλλά και η «ΛΑΕ» κρατά αποστάσεις από την πρώην πρόεδρο της Βουλής.

Τώρα, βέβαια, το αν θα συνεργαστούν οι δύο πλευρές θα κριθεί από τη δυναμική που θα αναπτυχθεί στην πορεία προς τις εκλογές. Αν δηλαδή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κρίνει ότι μπορεί μόνη της να εισέλθει στη Βουλή, δεν θα συνεργασθεί. Το ίδιο ισχύει και για τη «Λαϊκή Ενότητα».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το μέλος της Κ.Ε. της ΛΑΕ Θανάσης Αποστολόπουλος, ανέφερε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» : «Πιστεύω πως το όλο εγχείρημα είναι προς τη θετική κατεύθυνση, καθ' όσον αποτελεί το πρώτο βήμα για την κοινωνική συσπείρωση, που έχει ξεκινήσει εδώ και 1,5 χρόνο και, κατά πως δείχνουν τα πράγματα, τίποτα δεν τη σταματά. Πρόκειται για ένα αντιμνημονιακό μέτωπο, που εκτός από τα χαρακτηριστικά της ενότητας και της απαίτησης, έχει και άλλα τέσσερα χαρακτηριστικά: Τη φιλοξενία, τη φιλοπατρία, τη φιλοτιμία και τη φιλοδοξία.

Ο δε αριθμός των 114 προσώπων και διαφόρων κινήσεων που έδωσαν στη δημοσιότητα το κείμενο των 10 σημείων, έχει να κάνει με αντίστοιχες αναφορές στον ανένδοτο αγώνα (114) και με σκοπό να ενωθούν «οι διάσπαρτες νησίδες των αντιμνημονιακών δυνάμεων σ' ένα δυναμικό αρχιπέλαγος».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής