breaking news Νέο

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο καταθέτει Νέα Δημοκρατία

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο καταθέτει Νέα Δημοκρατία

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο, θα κάνει η Νέα Δημοκρατία. Η απόφαση ελήφθη έπειτα και από τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν γύρω από τις «γκρίζες ζώνες» της συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα ο Μάκης Βορίδης θα πάρει το λόγο μόλις ο πρόεδρος της Βουλής ανακοινώσει το πέρας της συνεδρίασης για την κύρωση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα και θα καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίς το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τη Ντόρα Μπακογιάνη, μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς η κ. Μπακογιάννη ήταν η υπουργός Εξωτερικών όταν ο Κ. Καραμανλής είχε θέσει βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το 2008.

 

Τι αποφάσισε

Η ΝΔ αποφάσισε, όπως όλα δείχνουν, να πάει σε φουλ επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία, λέγοντας ότι είναι υπέρ της επίλυσης του προβλήματος αλλά όχι με οποιαδήποτε λύση. Πόσο μάλλον με αυτό το κείμενο που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση και που για την οδό Πειραιώς «μπάζει από παντού», έχει τουλάχιστον 10 προβληματικά σημεία.

Στη ΝΔ επιδιώκουν να πολωθεί το κλίμα στο διήμερο της Παρασκευής και του Σαββάτου και να συμπέσει με συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό, που θα γίνουν το Σάββατο στο Σύνταγμα.

Επίσης, στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να αποκαλύψει το ρόλο του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση και να δείξει στον ελληνικό λαό ότι και στη συμφωνία για το Σκοπιανό είναι μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν μπορεί να στηρίζει την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης αλλά να μην ψηφίζει τη συμφωνία για το Σκοπιανό. Πρόκειται για πολιτικό τυχοδιωκτισμό που πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός», λένε πηγές στο «γαλάζιο στρατόπεδο».

Υπό αυτές τις νέες εξελίξεις, το διήμερο θα γίνει η συζήτηση επί της πρότασης μομφής και το βράδυ του Σαββάτου η ψηφοφορία.

Αν και στην κυβέρνηση ήθελαν να τελειώνουν όλα μέχρι το Σάββατο, ώστε να γίνει η συνάντηση στις Πρέσπες, η πανηγυρική φιέστα με το Ζόραν Ζάεφ, μάλλον μετατίθεται για την Κυριακή.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής