breaking news Νέο

Κ.Λαπαβίτσας: "Η χώρα θα έχει ανάπτυξη λίγο πάνω-λίγο κάτω. Αυτό είναι καταστροφή"

Κ.Λαπαβίτσας:

Mε φίλους και υποστηρικτές των απόψεών του συνευρέθηκε την Τρίτη το βράδυ ο Κώστας Λαπαβίτσας, λίγα 24ωρα πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο και τις πανεπιστημιακές υποχρεώσεις που τον περιμένουν εκεί, με τους οποίους και έγινε μία διαλογική συζήτηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και την αδήριτη ανάγκη που προκύπτει, να ξεκινήσει μία προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός αντιμνημονιακού μετώπου, που θα φέρει ελπίδα και προοπτική στον τόπο.

«Παρά τα όσα λένε, δεν γίνονται αυτά που θέλουν στην πολιτική. Δεν άλλαξε τίποτα. Το σύστημα είναι ίδιο. Είναι μία μεγάλη απογοήτευση για την αριστερά», είπε ο Ναουσαίος οικονομολόγος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας τη συζήτηση.

«Η χώρα θα έχει ανάπτυξη, λίγο πάνω – λίγο κάτω. Αυτό είναι καταστροφή για τους γεωργούς και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να υποφέρουν από τη βαριά φορολογία», πρόσθεσε.

Ο κ. Λαπαβίτσας συγχρόνως τόνισε ότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει και εθνικά ζητήματα και προβλήματα εθνικής κυριαρχίας, προτείνοντας συνάμα τη δημιουργία ενός κοινωνικού εθνικού μετώπου με πατριωτικά χαρακτηριστικά.

Στάθηκε υπέρ της ενότητας των μικρών κομματικών σχηματισμών, ώστε να δημιουργηθεί ένα κίνημα προς την κατεύθυνση της ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

 

«Εκπόνηση ενός αξιόπιστου προγράμματος, που θα τηρηθεί απαρέγκλιτα»

Επιπλέον, ο ίδιος φάνηκε αισιόδοξος, λέγοντας πως υπάρχει προοπτική, με το σχηματισμό ενός φορέα, που θα κατεβάσει μία πρόταση ελπίδας, αρκεί βέβαια να γίνει πιστευτός από τον κόσμο.

«Να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα, το οποίο και θα είναι αξιόπιστο. Το οποίο και το δουλεύουμε και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα. Ο λαός είναι απογοητευμένος και θέλει να έχει μία διέξοδο σ' αυτό. Κάτι που θα επιτρέψει να υπάρξει τόνωση της ζήτησης, μείωση της ανεργίας, νέες θέσεις εργασίας, δημιουργία τραπεζών ειδικού σκοπού, που θα παρέχουν ρευστότητα και θα τη διοχετεύουν στην αγροτική οικονομία και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας», είπε, ενώ τέλος έκανε λόγο «για διαγραφή του δημόσιου χρέους, να τους πούμε ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε, να υπάρξει Σεισάχθεια στον ιδιωτικό τομέα και να έχουμε εθνικό νόμισμα».

Ταυτόχρονα ο κ. Λαπαβίτσας υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή κοινωνικής πολιτικής και μέτρα δημοκρατίας, όπου όλα αυτά θα πρέπει να τα υιοθετήσει ο νέος μετωπικός πολιτικός φορέας.

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής