breaking news Νέο

Αιτήσεις για εγγραφές παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Ο.Π.Α.Κο.Μ. Δήμου Αλεξάνδρειας

Αιτήσεις για εγγραφές παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Ο.Π.Α.Κο.Μ. Δήμου Αλεξάνδρειας

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.(Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε) «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», μπορούν να ξεκινήσουν αιτήσεις ΜΗΤΕΡΩΝ ή και ΠΑΤΕΡΩΝ (στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους ή βρίσκονται σε χηρεία) για εγγραφή-ές των παιδιών τους  στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας (Α΄ και Β΄ Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Αλεξάνδρειας, Παιδικός Σταθμός  Πλατέος, Παιδικός Σταθμός Μελίκης και Παιδικός Σταθμός Σταυρού). Οι αιτήσεις συμπληρώνονται και υποβάλλονται προσωπικά από τις ενδιαφερόμενες μητέρες σε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ, στον ιστότοπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr)  από τις 14-06-2018 έως τις 03-07-2018.

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής μαζί με την εκτυπωμένη Αίτηση  θα σταλούν, σε σφραγισμένο φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», και μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier) στην Ε.Ε.Τ.Α.Α., όπου θα κριθούν για την ένταξή τους ή μη στο πρόγραμμα αυτό (θα πρέπει να βρίσκονται στην διεύθυνση της ΕΕΤΑΑ μέχρι τις 3/7/2018 και ώρα 24:00).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΗΤΕΡΕΣ ή ΠΑΤΕΡΕΣ, οι οποίες-οι:

α) έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές/αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

β) να είναι εργαζόμενοι/νες (μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες) ή να είναι άνεργοι/ες που διαθέτουν δελτίο ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ (αν έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου) ή την κατάσταση ανανεώσεων της κάρτας ανεργίας, όπως αυτή εκτυπώνεται από την επίσημη σελίδα του ΟΑΕΔ με τη χρήση του προσωπικού κλειδάριθμου ή όταν αφορά σε ειδικά ταμεία άλλο ισοδύναμο έγγραφο, που να βεβαιώνει την ανεργία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2018-2019 οι αιτούσες που διαμένουν στους 184 δήμους στους οποίους εφαρμόζεται η παραπάνω κ.υ.α., δεσμεύονται ως προς την υποβολή της αίτησής τους. 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν ενδιαφερόμενες-οι που έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για ενδιαφερόμενες-ους που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για ενδιαφερόμενες-ους που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για ενδιαφερόμενες-ους που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για ενδιαφερόμενες-ους που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€. 

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης οι μητέρες που είναι Δημόσιοι υπάλληλοι, μόνιμοι ή αορίστου χρόνου.

Οι ενδιαφερόμενοι, για πληροφορίες μπορούν να εισέρχονται στο Διαδικτυακό Τόπο Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και ειδικά στη "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ" όπου παρέχονται όλες οι λεπτομέρειες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ.23330-22700 κ. Κυροπούλου (έως 31-7-2018, Αλεξάνδρεια), 23330-63185 κ.Καλαμάτα (έως 31-7-2018, Πλατύ), 23310-39992 κ. Ζερζελίδου (έως 31-7-2018, Σταυρός), 23310-81481 κ. Τσιρογιάννης (έως 31-7-2018, Μελίκη) και 23330-53217 και  γραφεία του Νομικού Προσώπου κ. Ζαμπέτας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής