breaking news Νέο

Συμφωνία όλων για μία ενιαία Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας σε χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ

Συμφωνία όλων για μία ενιαία Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας σε χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων (αιγοπροβατοτρόφων, γαλακτοβιομηχάνων και τυροκόμων) στο ΥΠΑΑΤ, με στόχο τη συμφωνία όλων στην κατάθεση ενός φακέλου για ίδρυση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.

Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (Κύρτσιος, Λύκα, Αντωνίου) και των κτηνοτρόφων Θεσσαλίας (Παλάσκας), του ΣΕΚ (Μόσχος, Πεβερέτος, Διδάγγελος, Γίτσας) και της γαλακτοβιομηχανίας (Κάραλης), ενώ παρών ήταν και ο Γιάννης Βιτάλης, αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ, ως εκπρόσωπος της πρότασης-φακέλου που υπέβαλαν για αναγνώριση προς το ΥπΑΑΤ, Θεσσαλοί και ΠΕΚ.

Μετά τη συμφωνία όλων των εμπλεκομένων μερών, σε 15 μέρες στη Λάρισα θα γίνει συνάντηση, για να αποφασιστούν οι διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να τρέξει η σύσταση της διεπαγγελματικής, η οποία θα αναγνωριστεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το ΔΣ της οργάνωσης θα είναι 11μελές και σε αυτό θα μετέχουν με 4 έδρες ο ΣΕΒΓΑΠ, 1 οι τυροκόμοι, 1 ο ΟΔΙΠΠΑΦ, 2 η ΠΕΚ, 2 ο ΣΕΚ και 1 η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής