breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας : Τι θα ισχύσει τη νέα περίοδο

  • ΕΠΣ Ημαθίας : Τι θα ισχύσει τη νέα περίοδο
  • ΕΠΣ Ημαθίας : Τι θα ισχύσει τη νέα περίοδο
  • ΕΠΣ Ημαθίας : Τι θα ισχύσει τη νέα περίοδο
  • ΕΠΣ Ημαθίας : Τι θα ισχύσει τη νέα περίοδο

Μετράμε πλέον αντίστροφα για την επιστροφή των ομάδων της περιοχής μας σε αγωνιστική δράση και η Ένωσή μας ετοιμάζεται για την προκήρυξη των πρωταθλημάτων της, που όπως όλα δείχνουν φέτος θα έχουν μια σημαντική διαφορά από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις: Η Α' και η Β' κατηγορία θα διεξαχθούν με συγκεκριμένο αριθμό ομάδων που ήδη έχει προβλεφθεί και αυτό ανεξάρτητα από το αν δηλώσουν ή όχι συμμετοχή όλες οι ομάδες της κατηγορίας.

Τι σημαίνει αυτό; Ομάδες που δεν δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα θα αντικατασταθούν από άλλες με αποτέλεσμα στην Α' κατηγορία να υπάρχουν 16.

Για να συμβεί αυτό βέβαια την ημέρα της κλήρωσης του πρωταθλήματος, δηλαδή την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου θα πρέπει όχι μόνο να γνωρίζει η αρμόδια επιτροπή, αν υπάρχουν ομάδες και ποιές είναι αυτές, που δεν προτίθενται να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα και να έχει επί πλέον ολοκληρωθεί η αντικατάστασή τους, έτσι ώστε να μπουν στην κληρωτίδα 16 ονόματα ομάδων. Όσα δηλαδή προβλέπονται από την προκήρυξη.

Και μάλιστα αν υπάρξει ομάδα της Α' κατηγορίας που δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, τότε όπως διευκρινίστηκε θα πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ (κατάταξης, μεταξύ των τρίτων των δύο περσινών ομίλων. Του Αριστοτέλη Νάουσας και του Εθνικού Κλειδίου με τον νικητή να παίρνει την θέση της ομάδας που δεν θα δηλώσει συμμετοχή.

Κάτι βέβαια με το οποίο, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις των παραγόντων της, δεν συμφωνεί η ομάδα της Νάουσας, καθώς θεωρεί ότι έχει προτεραιότητα έναντι του Εθνικού Κλειδίου.

Αυτή η διαδικασία, υποχρεώνει την ΕΠΣ Ημαθίας να αλλάξει την καταλυτική ημερομηνία της υποβολής αίτησης για την συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα, που έληγε όπως είναι γνωστό την ημέρα της κλήρωσης. Έτσι οι ομάδες θα πρέπει να ετοιμαστούν να δηλώσουν συμμετοχή νωρίτερα από την ημέρα της κλήρωσης, γεγονός για το οποίο βέβαια αναμένεται να ενημερωθούν, έτσι ώστε να έχει το χρόνο η επιτροπή του πρωταθλήματος να αντικαταστήσει τις ομάδες όσες δεν θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΩΝΙΑ

Όσον αφορά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που υποχρεούται μια ομάδα της Α' κατηγορίας να έχει στην ενδεκάδα της, μπορεί ο εκπρόσωπος της Ένωσης να ανέφερε σαν τετελεσμένο γεγονός ότι για φέτος προβλέπεται δύο παίκτες που γεννήθηκαν το 1999 και εντεύθεν, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

 Η αρχική πρόταση της ΕΠΣ Ημαθίας ήταν οι νεαροί ποδοσφαιριστές που θα είναι υποχρεωμένη μια ομάδα να έχει στην ενδεκάδα της θα πρέπει να μην υπερβαίνουν τα 19 τους χρόνια (ημερομηνία γέννησης το 2001 και εντεύθεν) και απλά υπήρξε αντίδραση από δύο – τρεις συμβούλους της Ένωσης που έβαλαν το συμφέρον της ομάδας που εκπροσωπούν πάνω από το συμφέρον του συνόλου και βρήκαν σύμμαχο την γνωστή παρέα, που το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι πως θα προσηλυτίσει ομάδες για να αποκτήσει την εύνοια τους παραμερίζοντας το συμφέρον του ποδοσφαίρου της περιοχής μας γενικότερα.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό σχετικό ρεπορτάζ η ΕΠΣ Ημαθίας την νέα περίοδο εκτός από το παιδικό πρωτάθλημα που θα μετονομαστεί σε Κ14, φέρεται αποφασισμένη να διοργανώσει και πρωτάθλημα Κ16.

Μόνο βέβαια που βρίσκεται σε λάθος δρόμο, αφού κατά την άποψή μας οι νεαροί παίκτες που έχουν περισσότερο ανάγκη επίσημα παιχνίδια είναι αυτοί που βρίσκονται στο προθάλαμο της ανδρικής ομάδας.

Δηλαδή οι ηλικίες των 17, των 18 και των 19 ετών. Κι αν βέβαια τους 18αρηδες και τους 19αρηδες μπορείς να τους δώσεις κίνητρο με την ανδρική ομάδα τους 17άρηδες πως θα τους κρατήσεις σε εγρήγορση. Πως θα τους κρατήσεις μακριά από τις παγίδες που κρύβει η εποχή μας, στο γήπεδο αν όχι με το κυριακάτικο παιχνίδι;

Συνοψίζοντας λοιπόν λέμε ότι την νέα περίοδο ο αριθμός των ομάδων της Α' κατηγορίας που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα θα είναι αυτός που προβλέπεται από την προκήρυξη, δηλαδή 16 και θα έχουμε δύο αντί ένα πρωτάθλημα υποδομών, εκτός βέβαια από αυτό που διοργανώνεται από τις ίδιες τις ομάδες και αφορά παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που επιλέγησαν πριν ενάμιση περίπου χρόνο για να διορθώσουν ότι στραβό είχε γίνει τα προηγούμενα 25 χρόνια στο ποδόσφαιρο της Ημαθίας, θα αφήσουν έξω από τα γραφεία της Ένωσης τα μικροσυμφέροντα της ομάδας τους και θα αποφασίσουν με βάση την πρόοδο του ποδοσφαίρου της περιοχής και φυσικά όλων των ομάδων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής