breaking news Νέο

Σε πλατεία Αστέριου Τζήμα μετονομάζεται η πλατεία στην είσοδο της Τ.Κ. Σελίου

Σε πλατεία Αστέριου Τζήμα μετονομάζεται η πλατεία στην είσοδο της Τ.Κ. Σελίου

Σε ονοματοδοσία της πλατείας, στην είσοδο της Τ.Κ. Σελίου, σε πλατεία «ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΤΖΗΜΑ», προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, στην προχθεσινή συνεδρίασή του.

Απόφαση στην οποία προέβη το σώμα, αφού πρώτα κλήθηκε και εξέτασε την πρόταση που κατέθεσαν οι κάτοικοι του Κάτω Βερμίου, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή στο πρόσωπο του Αστέριου Τζήμα, ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα για τον τόπο του.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι στο προηγούμενο διάστημα η Τοπική Κοινότητα είχε γνωμοδοτήσει θετικά, ενώ στη συνεδρίαση της Τρίτης το εν λόγω θέμα τέθηκε ενώπιον των μελών του σώματος, προκειμένου να εγκρίνουν την ονομασία της πλατείας σε «Αστερίου Τζήμα».

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν.3463/2006, «η ονομασία συνοικιών, οδών και πλατειών γίνεται με απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται ύστερα από γνώμη του οικείου τοπικού συμβουλίου ή παρέδρου και σύμφωνη γνώμη επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν : α) Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης ή της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης του νομού ή της νομαρχίας, ως πρόεδρος, β) Δύο εκπρόσωποι της Τοπικής Ένωσης δήμων και κοινοτήτων που ορίζονται με τους αναπληρωτές τους από την διοικούσα επιτροπή και γ) Δύο καθηγητές φιλόλογοι ή καθηγητές της ιστορίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι ορίζονται, μαζί με τους αναπληρωτές τους, από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας. Η μετονομασία επιτρέπεται για εξαιρετικούς λόγους και γίνεται με τον ίδιο τρόπο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής