breaking news Νέο

Συνάντηση Κατερίνας Παπακώστα με Δ.Σ. του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων

Συνάντηση Κατερίνας Παπακώστα με Δ.Σ. του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων

Ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο, κ. Νίκο Χατζόπουλο, και μέλη του Δ.Σ. του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) πραγματοποίησε χθες η Βουλευτής Β’ Αθηνών και επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.), Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου.

Εν όψει του μετασχηματισμού της πολιτικής πρωτοβουλίας σε κόμμα, η Κατερίνα Παπακώστα συζήτησε με τους εκπροσώπους του ΕΝΔΙΣΥ τις προτάσεις του Ν.Ε.Ο. για την τρίτη ηλικία και το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, εξέφρασε την πεποίθησή της πως η εξουδετέρωση των συντάξεων απειλεί την κοινωνική συνοχή και παρουσίασε την πρόταση την οποία εισηγήθηκε και στην Αν. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου, για την αξιοποίηση των υπερπλεονασμάτων ως εργαλείο μη περικοπής των συντάξεων. Σημείωσε πως η συγκεκριμένη πρόταση εξαρτάται από δύο παράγοντες: πρώτον, οι δαπάνες για τις συντάξεις να βρίσκονται κάτω από το όριο του 16,2%, ενώ οι ρυθμοί του ΑΕΠ και η ενίσχυση της απασχόλησης διαμορφώνουν δημοσιονομικό χώρο και ρίχνουν το ποσοστό στο επίπεδο του 15%. Δεύτερον, η διαρκής αύξηση των εσόδων και οι επιδόσεις του ΕΦΚΑ παρέχουν την δυνατότητα στο τέλος του 2018 να έχει διαμορφωθεί πλεόνασμα που θα αναχαιτίσει το μέτρο των μειώσεων στις συντάξεις.

Επιπλέον, η Κατερίνα Παπακώστα ανέφερε πως το Ν.Ε.Ο. προτείνει τη μετάβαση στην παροχή μίας κατώτατης σύνταξης ύψους τουλάχιστον 650,00 Ευρώ, η οποία θα είναι συνδεδεμένη με τους ετήσιους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και το ύψος των πλεονασμάτων.

Τέλος, η Βουλευτής υπογράμμισε πως η προσφορά των ηλικιωμένων έχει κοινωνική, οικονομική αλλά και πολιτιστική αξία και καλύπτει το έλλειμμα κοινωνικής πολιτικής του κράτους, το οποίο αποτιμάται σε χρήμα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής