breaking news Νέο

Β. Παπαδόπουλος: «Θα πείσουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει το 2019, για να βοηθήσουμε και εμείς τον τόπο μας»

Β. Παπαδόπουλος: «Θα πείσουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει το 2019, για να βοηθήσουμε και εμείς τον τόπο μας»

Βασίλης Παπαδόπουλος, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κώστα Βοργιαζίδη, ο οποίος του έχει εμπιστευτεί την αντιδημαρχία Καθαριότητας-Ανακύκλωσης-Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Βέροιας. Τα όσα είπε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, δείγμα της μεγάλης του αγάπης για τα κοινά του δήμου του, για τα οποία αγωνίζεται είκοσι ώρες την ημέρα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε!

«Ο δήμαρχος είναι ειλικρινής, καθαρός στις απόψεις του, τον διακρίνει η τιμιότητά του. Βοήθησε σημαντικά να συμμαζέψουμε διοικητικά και οικονομικά την καθημερινότητα του δήμου. Δεν λέει εύκολα λόγια, ούτε και δεσμεύεται, παρά τα πολλά θέματα και τα εμπόδια που βρίσκουμε μπροστά μας, που είτε υπάρχουν, είτε τα βάζουν… κάποιοι άλλοι», λέει ο κ. Παπαδόπουλος.

Από τη διάρκειας μιας ώρας συνέντευξή του στις ΑΝΑκρίσεις (σ.σ μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο www.imerisia-ver.gr), σας παρουσιάζουμε τα κυριότερα αποσπάσματα, με τον αντιδήμαρχο να τονίζει  ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό του δημάρχου, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα φιλίας σε όσους αποχώρησαν από την παράταξη.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε καλά και θα κερδίσουμε και τις επόμενες δημοτικές εκλογές, ολοκληρώνοντας έτσι ένα μεγάλο κομμάτι από το σχεδιασμό μας, που ήδη άρχισε και υλοποιείται, είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από εθνικούς πόρους. Εκτιμώ ότι θα πείσουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει, για να βοηθήσουμε και εμείς τον τόπο μας».

 

Για περισυλλογή ρούχων και υποδημάτων

«Το εφαρμόζουμε σε συνεργασία με εταιρείες, που είναι ειδικές στο χώρο. Θα υπάρξουν σημεία και στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων, πλην της Βέροιας».

 

Για μικρές ποσότητες μπαζών

«Για ανακαίνιση σπιτιών απαιτείται η περισυλλογή των μπαζών από πιστοποιημένες εταιρείες, καθώς και σχετική άδεια μικροκατασκευών από τις υπηρεσίες δόμησης. Ο δήμος μπορεί να παραλαμβάνει μικρές ποσότητες των πολιτών, οι οποίοι όμως πρέπει να ειδοποιούν πρώτα την υπηρεσία καθαριότητας, πριν βγάλουν στο πεζοδρόμιο κλαδιά ή μπάζα».

 

Επιβάλλουμε πρόστιμα για παραβάσεις καθαριότητας

«Δυστυχώς ο αριθμός των δημοτικών μας αστυνόμων είναι μικρός. Παρ΄ όλα αυτά, επιβάλλουμε πρόστιμα, όπου υπάρχουν στοιχεία, με βάση τον κανονισμό καθαριότητας. Δυστυχώς οι πολίτες δεν μας βοηθούν, καταγγέλλοντας αντίστοιχα περιστατικά. Το πολιτικό κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο, όταν δεν επιβάλλεις  το νόμο».

 

Βρίσκουμε τα… πάντα στους κάδους ανακύκλωσης!

«Δυστυχώς στους μπλε κάδους ανακύκλωσης το 50% αυτών που βρίσκουμε, δεν είναι ανακυκλώσιμα υλικά!  Η ανακύκλωση φτάνει μόλις στο 8% των απορριμμάτων, απέχοντας πολύ από τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Μοιράσαμε φυλλάδια στην αγορά και το Σεπτέμβριο ξεκινάμε από τα σχολεία του δήμου. Πρέπει να φτάσουμε στο 70% του όγκου των οικιακών απορριμμάτων. Φυσικά πρέπει να προετοιμαστεί και ο δήμος με τις απαιτούμενες υποδομές».

 

Από τις καθαρότερες πόλεις της Ελλάδας η Βέροια

 

«Οι σύνεδροι που συμμετείχαν στις εργασίες της γενικής συνέλευσης των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης-αποχέτευσης της χώρας στη Βέροια, μας παίνεψαν για την καθαριότητα που υπάρχει στη Βέροια, σε σύγκριση με άλλες πόλεις. Με την πρόσληψη 17 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις στον τομέα καθαριότητας, το 95% της πόλης είναι καθαρό μέχρι τις 10 το πρωί. Μετά «αναλαμβάνουν δράση» οι συμπολίτες μας! Έχουμε 66,5 χιλιάδες πολίτες στο δήμο. Αν ρυπαίνουν οι ίδιοι, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε εμείς. Ευτυχώς πάμε καλά στην περιβαλλοντική συνείδηση στις νέες ηλικιακά ομάδες».

 

Εκδηλώσεις ενημέρωσης για κομποστοποίηση και ανακύκλωση

«Ετοιμάζουμε εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών για την ανακύκλωση στην πλατεία Ελιάς και σε άλλα μέρη. Οι πολίτες θα βλέπουν στην πράξη τη διαδικασία εναπόθεσης των υλικών στους ειδικούς κάδους, ενώ θα τους δίνεται και ένα δωράκι, όπως μια πάνινη σακούλα. Προχωράμε και με τους καφέ κάδους κομποστοποίησης οργανικών υλικών, που θα τοποθετηθούν σε όλο το δήμο. Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα δίνουμε βιοδιασπώμενες σακούλες».

 

Συσκευασίες φυτοφαρμάκων, λάστιχα και τηγανέλαια

«Υπάρχει συνεργασία με ειδικές εταιρείες για την περισυλλογή λάστιχων, αλλά και τα συνεργεία ελαστικών κάνουν τη δική τους ανακύκλωση. Για τα τηγανέλαια έχουμε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές των σχολείων. Όσο νερό πίνει ένας άνθρωπος στη ζωή του, το μολύνει ένα λίτρο χρησιμοποιημένο τηγανέλαιο. Ο δήμος μας ήταν από τους πρώτους, που δραστηριοποιήθηκε στην περισυλλογή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων. Πρέπει να βοηθήσουν και οι αγρότες, καθαρίζοντας τα κενά των συσκευασιών και αποθηκεύοντάς τα, ώστε να τα παραλαμβάνουμε δυο, τρεις φορές το χρόνο. Η νομοθεσία επιβάλλει άλλωστε την επιστροφή τους στα σημεία πώλησης φυτοφαρμάκων».

 

Παιδικές χαρές

«Στοχεύουμε στη δημιουργία μιας πιστοποιημένης παιδικής χαράς σε κάθε τοπική κοινότητα. Έχουμε κάνει αρκετά βήματα, μέσα από διάφορα προγράμματα, τοποθετώντας πιστοποιημένα όργανα»..

 

Ασχολούμαι 20 ώρες την ημέρα με τα κοινά

«Επί πολλά χρόνια είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Ασχολήθηκα τα προηγούμενα χρόνια με τα κοινά, αλλά από άλλες θέσεις, εκτός τοπικής αυτοδιοίκησης. Όταν αποφάσισα να μπω σε αυτά με τη Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, μου μπήκε το…σαράκι! Ασχολούμαι 20 ώρες την μέρα με τα κοινά και μου αρέσει αυτό που κάνω. Υπάρχει καλή συνεργασία στη δημοτική μας ομάδα. Έχω τις καλύτερες σχέσεις με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και με τους 41 δημοτικούς συμβούλους. Το ίδιο κάνω και με τους συμβούλους της παράταξής μας, αλλά και με όσους από τους 25 που ξεκινήσαμε το 2014, απομακρύνθηκαν από αυτή. Θα πάμε καλά μέχρι το τέλος της θητείας μας. Και θα κερδίσουμε και την επόμενη εκλογική μάχη».

 

 

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής