breaking news Νέο

"Κουτσά, στραβά και ανάποδα…"- ενός ανήσυχου πολίτη

Τα «Κουτσά –στραβά και ανάποδα» είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας, μια κραυγή οργής και πόνου για τα τόσα στραβά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας και δεν αντιδρούμε, να πούμε το παράπονό μας ή ακόμη και τη γνώμη μας και να προσπαθήσουμε να καλυτερεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, έτσι ώστε να μη ξανασυμβούν.

 

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.

 

Έψαχνα στο διαδίκτυο να βρω φωτογραφίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την έκθεση «Ο Μέγας Αλέξανδρος στην Ασία», που θα παρουσιάσω στο τέλος του έτους στην Προύσα, όταν τυχαία  πρόσεξα  μια αναφορά για την ημερομηνία γέννησής του, που ήταν στις 20 Ιουλίου του 346 π.Χ. και σκέφθηκα με πίκρα  όλα τα παζάρια που γίνονται γύρω από το όνομα της Μακεδονίας μας και την παραχώρηση του ονόματός της στους Σλάβους γείτονές μας.

Κανείς δεν ξόδεψε λίγη ώρα ή λίγο μελάνι για το Μεγάλο Μακεδόνα Στρατηλάτη, που μας έκανε υπερήφανους με τα κατορθώματά του.

Άσε βέβαια που με την ηλιθιότητα που μας διακρίνει  και το λήθαργο, στον οποίο έχουμε πέσει τα τελευταία χίλια χρόνια, δώσαμε το δικαίωμα να τον διεκδικούν οι γείτονές μας, που έχουν γεμίσει τις πόλεις τους με αγάλματα του ιδίου και του πατέρα του Φίλιππου.

Εμείς στα μέρη μας μια πόλη έχουμε, την Αλεξάνδρεια, που φέρει το ένδοξο όνομά του και όχι άγαλμα αλλά αμφιβάλλω αν υπάρχει και οδός, που φέρει το όνομά του. Μια μικρή αναφορά λοιπόν  και φωτογραφίες  από τη ζωή του μεγάλου Μακεδόνα Στρατηλάτη Αλέξανδρου, για να μην τον θυμόμαστε μόνο όταν οι γραφικοί γείτονές μας αναφέρονται σε αυτόν, προσπαθώντας να παραχαράξουν την ένδοξη ιστορία μας.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήρθε στον κόσμο στις 20 Ιουλίου του 346 π.Χ., στην Πέλλα της Μακεδονίας, από το Φίλιππο Β΄ και την πριγκίπισσα Ολυμπιάδα της Ηπείρου.

Η παράδοση αναφέρει ότι την ημέρα της γέννησής του ο Ηρόστρατος πυρπολούσε ένα από τα Επτά θαύματα του κόσμου, το Ναό της θεάς Αρτέμιδας στην Έφεσο, θέλοντας με την αποτρόπαια πράξη του να γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο.

Οι μάντεις της περιοχής ανέφεραν ότι ήταν ένα προμήνυμα για την κατάκτηση της Ασίας από το Μέγα Αλέξανδρο. Κλείνοντας, ελπίζω τελικά να υπερισχύσει η λογική και η κυβέρνηση να μην παραχωρήσει στους σλάβους γείτονές μας το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας μας, διότι, αν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, πολλά δεινά μας περιμένουν.

 

Ένας ανήσυχος πολίτης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής